Увійти

Екс-гравця «Динамо» звинуватили в організації договірних матчів

12:01, 13 Січня 2017
Тарас Гончар
Підписатися Читати в повній версії

Ведучий програми «Профутбол» і постійний експерт «Рейтингу Букмекерів»

Поділитися:

Романа Максимюка звинуватили в організації договірних матчів

У своєму листі колишній футболіст харківської команди Євген Малик назвав Романа Максимюка (екс-гравець «Зеніта», «Динамо», «Дніпра» та «Волині») одним із організаторів одразу декількох поєдинків, які мали фіксований результат. Окрім того, в процесі, за його словами, замішаний громадянин Росії Кирило, котрий згодом сам контактував з гравцями, видавав указівки та грошові винагороди.

Зокрема, Євген Малик зазначив, що матчі молодіжного чемпіонату «Волинь» — «Металіст» і «Ворскла» — «Металіст», а також гра юнацької першості «Говерла» — «Металіст» мали договірний характер.

Щонайцікавіше, цей документ переданий в Контрольно-дисциплінарний Комітет (КДК) Федерації футболу України більше року назад, однак у Максимюка залишилася тренерська ліцензія. Більше того, вчора, 12 січня, тренер очолив клуб Першої ліги чемпіонату України ФК «Тернопіль».

«Комітет етики і чесної гри отримав зізнання! Ліцензії не позбавили, і тепер «Тернопіль» має головного тренера. Нас всіх тримають за ідіотів!», – обурено написав Ігор Циганик в своєму twitter-аккаунті.


/embed]

Для кращого сприйняття наведемо відредаговане зізнання екс-гравця харківського клубу, котре було написане 17 листопада 2015-го року.

«Я, Малик Євген Вікторович, гравець «Металіста», проживаю в селі Хвощове (Полтавська область, Шишацький район).

Пояснюю, що з першої ж гри мене втягнув Максимюк Роман Васильович. Було це ще в Луцьку. Він привіз свою людину та давав нам гроші, відтак координував наші дії. Потім та людина виходила на нас сама. Сам він з-за кордону.

У Харкові я знаю про дві гри молодіжного складу. «Волинь» — «Металіст», в якій брали участь два гравці Руслан Ковток і Данило Соломаха. За гру отримали 8 тисяч доларів.

І матч «Ворскла» — «Металіст». Брали участь Руслан Ковток, Євген Малик і Богдан Бойчук. За гру ми нічого не отримали, тому що не зіграли на той результат, що потрібно було.

За U-19 знаю про одну гру. «Говерла» — «Металіст». Брали участь: Скаржинський, Малиновський, Рамазанов і Ключка. За гру отримали вісім тисяч євро. Більше я нічого не знаю, маю лише здогадки.

Максюмик три роки тому привіз людину з Росії. Звати Кирило. Потім він сам виходив на нас. Він приїжджав на ігри. Показував гроші, а після гри їх віддавав. Інколи він присилав гроші на карточку мені. Я знаходив іще одного, щоби скинули, тому що такі суми не можна переслати на одного.

Зустрічалися з ним за день до гри і він казав, що нам потрібно робити. Є один номер його: +7 (968) 981-02-31.

На гру з «Дніпром» я пропонував зіграли на результат Ковтку, Бойчуку та Сизому. Спочатку всі хотіли, проте потім цей матч не дали в азіатський конторах. Отож усі грали в свою силу.

Старалися вибирати ігри, щоб не було великого ризику, щоб не так сильно було видно, що здавали гру».

Нагадаємо, матч молодіжної команди «Металіста» з однолітками з «Волині», який відбувся 6 серпня 2015 року та завершився з рахунком 6:2 на користь команди з Луцька, виявився в центрі уваги слідства. Спортсмени забезпечили програш своєї команди і за це отримали грошову винагороду в розмірі понад 100 тис. гривень (більше $3,7 тис.).

Луцький міськрайонний суд оштрафував колишніх гравців молодіжного складу «Металіста» Данила Соломаху і Руслана Ковтка на 8,5 тис. гривень (близько $328). Футболісти повністю визнали свою вину. Зазначалося, що «Металіст» півтора року не виплачував гравцям зарплату.

Євген Малик є фігурантом розслідування у справі про договірні матчі, в яких замішані 14 колишніх гравців команд «Металіста» U-21 і U-19.

Коментарі
Повна версія