Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Екс-гравця «Динамо» звинуватили в організації договірних матчів

Тарас Гончар
Ведучий програми «Профутбол» і постійний експерт «Рейтингу Букмекерів» Ігор Циганик у своєму twitter-аккаунті оприлюднив зізнання екс-гравця «Металіста» Євгена Малика, котрий назвав договірні ігри, учасників і організаторів матчів з фіксованим результатом за участю харківської команди.

Романа Максимюка звинуватили в організації договірних матчів

У своєму листі колишній футболіст харківської команди Євген Малик назвав Романа Максимюка (екс-гравець «Зеніта», «Динамо», «Дніпра» та «Волині») одним із організаторів одразу декількох поєдинків, які мали фіксований результат. Окрім того, в процесі, за його словами, замішаний громадянин Росії Кирило, котрий згодом сам контактував з гравцями, видавав указівки та грошові винагороди.

Зокрема, Євген Малик зазначив, що матчі молодіжного чемпіонату «Волинь» — «Металіст» і «Ворскла» — «Металіст», а також гра юнацької першості «Говерла» — «Металіст» мали договірний характер.

Щонайцікавіше, цей документ переданий в Контрольно-дисциплінарний Комітет (КДК) Федерації футболу України більше року назад, однак у Максимюка залишилася тренерська ліцензія. Більше того, вчора, 12 січня, тренер очолив клуб Першої ліги чемпіонату України ФК «Тернопіль».

«Комітет етики і чесної гри отримав зізнання! Ліцензії не позбавили, і тепер «Тернопіль» має головного тренера. Нас всіх тримають за ідіотів!», – обурено написав Ігор Циганик в своєму twitter-аккаунті.

Для кращого сприйняття наведемо відредаговане зізнання екс-гравця харківського клубу, котре було написане 17 листопада 2015-го року.

«Я, Малик Євген Вікторович, гравець «Металіста», проживаю в селі Хвощове (Полтавська область, Шишацький район).

Пояснюю, що з першої ж гри мене втягнув Максимюк Роман Васильович. Було це ще в Луцьку. Він привіз свою людину та давав нам гроші, відтак координував наші дії. Потім та людина виходила на нас сама. Сам він з-за кордону.

У Харкові я знаю про дві гри молодіжного складу. «Волинь» — «Металіст», в якій брали участь два гравці Руслан Ковток і Данило Соломаха. За гру отримали 8 тисяч доларів.

І матч «Ворскла» — «Металіст». Брали участь Руслан Ковток, Євген Малик і Богдан Бойчук. За гру ми нічого не отримали, тому що не зіграли на той результат, що потрібно було.

За U-19 знаю про одну гру. «Говерла» — «Металіст». Брали участь: Скаржинський, Малиновський, Рамазанов і Ключка. За гру отримали вісім тисяч євро. Більше я нічого не знаю, маю лише здогадки.

Максюмик три роки тому привіз людину з Росії. Звати Кирило. Потім він сам виходив на нас. Він приїжджав на ігри. Показував гроші, а після гри їх віддавав. Інколи він присилав гроші на карточку мені. Я знаходив іще одного, щоби скинули, тому що такі суми не можна переслати на одного.

Зустрічалися з ним за день до гри і він казав, що нам потрібно робити. Є один номер його: +7 (968) 981-02-31.

На гру з «Дніпром» я пропонував зіграли на результат Ковтку, Бойчуку та Сизому. Спочатку всі хотіли, проте потім цей матч не дали в азіатський конторах. Отож усі грали в свою силу.

Старалися вибирати ігри, щоб не було великого ризику, щоб не так сильно було видно, що здавали гру».

Нагадаємо, матч молодіжної команди «Металіста» з однолітками з «Волині», який відбувся 6 серпня 2015 року та завершився з рахунком 6:2 на користь команди з Луцька, виявився в центрі уваги слідства. Спортсмени забезпечили програш своєї команди і за це отримали грошову винагороду в розмірі понад 100 тис. гривень (більше $3,7 тис.).

Луцький міськрайонний суд оштрафував колишніх гравців молодіжного складу «Металіста» Данила Соломаху і Руслана Ковтка на 8,5 тис. гривень (близько $328). Футболісти повністю визнали свою вину. Зазначалося, що «Металіст» півтора року не виплачував гравцям зарплату.

Євген Малик є фігурантом розслідування у справі про договірні матчі, в яких замішані 14 колишніх гравців команд «Металіста» U-21 і U-19.

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт