Увійти

«Баварія П1». Чи можна вийти в плюс ставками на чемпіонів? Дослідження «РБ»

18:06, 7 Червня 2022
Олександр Дузь
Підписатися Читати в повній версії

Європейський клубний сезон закінчився, тож саме час трохи поринути у беттингову філософію та підбити підсумки чергового експерименту. Минулого літа «Рейтинг Букмекерів» довів перспективність ставок на андердогів на прикладі сезону української Прем’єр-ліги. Якщо пропустили цей матеріал, ознайомитися з ним можна за посиланням. Тепер ми пішли далі й вирішили охопити всі топові ліги Європи, щоб знайти відповідь на запитання – чи можна грати в плюс, ставлячи на чемпіонів протягом всього сезону. Що з цього вийшло, читайте далі.

Поділитися:

Чи можна вийти в плюс ставками на чемпіонів: дослідження «Рейтингу Букмекерів»

АПЛ

Почати варто з найпопулярнішого та найсильнішого футбольного чемпіонату. Англійська Прем’єр-ліга подарувала нам дуже насичений сезон. Доля чемпіонства вирішувалася в останньому турі. «Манчестер Сіті» був на краю прірви, однак за якісь хвилини зміг здобути необхідний результат, шокувавши «Ліверпуль» та його прихильників.

Як втратити чемпіонство та £367 тисяч за 5 хвилин: шалена історія фанатки «Ліверпуля»

«Містяни» були головними фаворитами АПЛ ще задовго до початку кампанії 2021/22. Коефіцієнт довгострокової ставки в БК Favbet до першого туру складав 1.65. Зрештою, хоч і не без проблем, але підопічні Гвардіоли чемпіонство здобули.

За умовами нашого дослідження, ми ставили флетом віртуальні 100 грн на кожну гру «Манчестер Сіті» протягом всього сезону. Вашій увазі детальна інфографіка з усіма результатами команди, коефіцієнтами на її перемогу та прогресом банку:

Хоча після кількох турів ми й «сиділи» у мінусі, однак загалом «Містяни» свою роботу виконали й навіть трохи вивели банк у плюс. Прибуток склав всього 86 грн. Тобто за підсумками сезону ми отримали б +86% базової ставки, якби грали на реальні гроші.

Ла Ліга

Не розчарував й головний футбольний турнір сонячної Іспанії. Букмекер 1xbet пропонував на чемпіонство столичного «Реала» коефіцієнт 2.25. Мадридці впевнено виграли трофей з відривом у 13 очок від «Барселони», яку протягом сезону серйозно штормило з боку в бік. Фінансові проблеми, провал Кумана, втрата Мессі, неоднозначні нові гравці та повернення Хаві у клуб – чого тільки й не було у стані каталонців. Однак зараз не про них, а про наші ставки. Всі ті ж умовні 100 грн на кожен матч «Реала» і ось що вийшло:

Чистий прибуток склав 470 грн. Дуже пристойний показник, але доробок міг бути навіть більшим, якби в останніх турах мадридці не розслабилися. Проте їх можна зрозуміти. Очковий запас в таблиці був шикарним. Крім того, треба було думати про Лігу чемпіонів, яку «Вершкові», зрештою, і виграли.

Коефіцієнти, що зіграли в фіналі Ліги чемпіонів «Ліверпуль» – «Реал»

Серія А

Ну а тепер пристебніться, адже просто шалений прогрес банку забезпечив новоспечений чемпіон Італії – «Мілан». За підсумками виступу «Россонері» базова ставка у 100 грн збільшилася майже в 13 разів. Звісно, це стало можливим через сенсаційність сезону. Міланці не були явними фаворитами. На старті на чемпіонство команди давали коефіцієнт 10. Потенційним лідером БК Favbet вважала «Ювентус». Заграти туринців можна було за 1.80. Також серед фаворитів Серії А були «Інтер» та «Аталанта».

Цікаво, що тільки в Італії букмекери помилилися, не вгадавши чемпіона. Однак про це далі, а поки насолоджуємося інфографікою з результатами міланців та зростанням балансу до 1 272 грн:

Бундесліга

Вже й не згадати, коли в Німеччині чемпіонство вигравала не «Баварія». Не сталося дива й цього разу. Мюнхенці без проблем забрали трофей Бундесліги та навіть могли подарувати нам плюс, однак все перекреслили останні тури. Гарантувавши собі першу сходинку після гри з дортмундською «Боруссією», в трьох фінальних матчах «Баварія» втратила очки. Відсутність мотивації зробила своє діло.

Загалом майже у всіх матчах «Баварія» була фаворитом. Відповідно, маленькі виграшні коефіцієнти просто не перекривали втрат очок, хоч їх було й не так багато. В результаті ми попрощалися з 279 грн. Детальніше у таблиці:

Ліга 1

Схожа з німецькою ситуація й у Франції. ПСЖ, як безумовний фаворит першості, заздалегідь забезпечив собі перевагу, а потім часто грав «однією ногою». Все це призводило до втрат очок і програшу ставок, а стабільно маленькі коефіцієнти на лідера французького футболу не «витягували» банк. Тому підсумок виявився невтішним. Банк опинився в мінусі ще після 17 туру й більше з нього не виходив.

Отож, за результатами нашого дослідження, Ліга 1 виявилася абсолютно безперспективною в плані ставок на лідера. Збиток склав 417 грн:

Наші висновки

Якщо не брати до уваги Францію, топові ліги Європи показали себе з хорошого боку. Чемпіони АПЛ, Ла Ліги та Серії А вивели баланс у плюс. В Бундеслізі все також було близько. Ми могли розраховувати на позитивний фініш, але після перемоги над дортмундцями «Баварія» розслабилася, гарантувавши собі чемпіонський титул. Тому можна зробити висновок, що продовжувати ставити на команди, які забезпечили собі трофей, не варто.

Не варто й загалом дивитися на беттинг як на заробіток. Все ж таки першочергово – це розвага. Наше дослідження виявило, що вийти в плюс ставками на чемпіонів можливо. Не всюди й не завжди, але можливо. А от що буде наступного сезону – подивимося.

«Рейтинг Букмекерів» збирає історії читачів

Прогнози експертів «Рейтингу Букмекерів» на футбол 

Опубліковано у: Новини, Спорт, Ставки, Статті, Чтиво, Вибір редакції
Теги: ,,,,,,,,,
Поділитися:
Схожі записи
Суперкомп’ютер Opta оцінив шанси клубів на перемогу в ЛЧ 2024/2025
18:06, 7 Червня 2022
Ліга чемпіонів 2024/2025: Голанд – головний фаворит на звання найкращого бомбардира турніру, слідом ідуть Мбаппе і Кейн
18:06, 7 Червня 2022
Ліга чемпіонів 2024/2025: «Манчестер Сіті», «Реал Мадрид» і «Арсенал» – головні претенденти на перемогу на турнірі
18:06, 7 Червня 2022
Кубок англійської футбольної ліги 2024/2025: «Манчестер Сіті» та «Арсенал» – головні претенденти на титул
18:06, 7 Червня 2022
«Реал» не програє в Ла Лізі 35 матчів: БК приймають ставки на новий рекорд без поразок
18:06, 7 Червня 2022
Віктор Циганков 2024/2025: лінія на результативність гравця в Ла Лізі
18:06, 7 Червня 2022
Коментарі
Написати коментар
Повна версія