Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Андердоги чи фаворити: на кого ставити? Експеримент «Рейтингу Букмекерів»  

Олександр Дузь
На аутсайдерах можна вигравати. Це доводить проста стратегія, яку ми використовували протягом минулого сезону української Прем’єр-ліги. Вашій увазі результати експерименту і нехай дистанція не така й значна, проте ви зможете зробити якісь висновки та зрозуміти те, що ми намагаємося донести стосовно цінності андердогів.
Андердоги чи фаворити: на кого ставити? Експеримент «Рейтингу Букмекерів»  

Андердоги чи фаворити: на кого ставити? Експеримент «Рейтингу Букмекерів»

Часто беттингові новачки свій шлях розпочинають зі ставок на лідерів, вважаючи, що це майже золота жила. Проте на дистанції у таких випадках ми зазвичай бачимо іншу реальність. Коефіцієнти на фаворитів не є високими, тому вони далеко не завжди перекривають програші, навіть якщо провідні команди рідко втрачають очки. З аутсайдерами зовсім інша справа, адже там все навпаки. Одна перемога може легко компенсувати цілу серію провалів завдяки височенним коефіцієнтам.

Протягом минулого сезону «Рейтинг Букмекерів» збирав коефіцієнти кожного матчу УПЛ для того, щоб відповісти на просте запитання – чи можна вигравати на дистанції, якщо постійно робити ставки на перемогу конкретної команди? Читайте нижче, що вийшло з цього експерименту.

У сезоні 2020/21 в чемпіонаті брали участь 14 команд. Ми проаналізували всі матчі турніру та коефіцієнти на основному ринку 1Х2. Одразу варто зазначити, що далеко не всі клуби принесли прибуток. Тільки п’ять команд у цьому контексті були успішними. Ви здивуєтеся, про які клуби йде мова.

Трохи про стратегію

Ставки за принципом, який використовували ми, навіть складно називати стратегією, адже загалом це просто експеримент, спосіб розважитися та довести чи спростувати поширені думки. Проте навряд чи є сенс інтегрувати схожий підхід у реальне беттингове життя й укладати парі на все підряд.

Отже, ми ставили 100 гривень на перемогу команди у кожному її матчі та вносили результати у таблицю протягом всього сезону. Що ж з цього вийшло? Давайте поговоримо про підсумки.

«Динамо»

Ні для кого не секрет, УПЛ 2020/21 виграв київський клуб. З його результатів і почнемо. Загалом «Динамо» провело дуже якісний сезон, здобувши 20 перемог. Тобто тільки шість ставок програли. Нагадаємо, кожна команда минулого сезону провела по 26 ігор.

Звісно, такий результат приніс нам загальний прибуток, навіть попри відносно невисокі коефіцієнти, адже у більшості матчів кияни мали статус явного фаворита. Якщо говорити мовою чисел, футболісти «Динамо» для нас «заробили» 377 гривень. Це не максимальний результат, проте дуже хороший.

Андердоги чи фаворити: на кого ставити? Експеримент «Рейтингу Букмекерів»  

«Шахтар»

Минула кампанія була для «Гірників» не найкращою. Клуб не тільки програв киянам золоті нагороди з величезним розривом, а й втратив дуже багато очок там, де цього ніхто не очікував. Це нашим ставкам на користь не пішло. Знову ж таки, як і у випадку з «Динамо», у більшості матчів «Шахтар» йшов фаворитом, тому виграшні коефіцієнти були незначними. Вони просто не перекривали програші, яких було багато. У «Гірників» тільки 16 перемог у сезоні 2020/21. Таким чином, в 10 матчах ми втратили гроші. Загальний мінус – 624 гривні.

«Зоря»

Підопічні Скрипника минулого сезону не тільки здобули бронзу та право грати у груповому раунді Ліги Європи, а й принесли нам 382 гривні прибутку. Це друга з п’яти команд УПЛ, які провели кампанію на користь нашої стратегії. Всього у «Зорі» 15 перемог. Часто луганці вигравали у матчах, де на них були хороші коефіцієнти, а в грі з «Шахтарем» взагалі збільшили суму ставки у понад шість разів.

Андердоги чи фаворити: на кого ставити? Експеримент «Рейтингу Букмекерів»  

«Колос»

Ковалівці прибутку нам не принесли, проте запам’яталися перемогою над «Дніпром-1». В цій грі на клуб з Київської області букмекери давали дуже пристойний коефіцієнт 3.46. Проте врятувати банк він не зміг. Загальний мінус склав 324 гривні.

«Ворскла»

Полтавський клуб завершив кампанію на п’ятій сходинці та привіз єврокубки у своє місто. Однак ненадовго. Новий сезон ще й початися як слід не встиг, а полтавці вже встигли осоромитися в Європі, вилетівши від скромного фінського КуПСа, але зараз не про це. Нашу стратегію «Ворскла» підтримала. Хоча прибуток дуже скромний – 99 гривень.

Андердоги чи фаворити: на кого ставити? Експеримент «Рейтингу Букмекерів»  

«Десна»

Чернігівська команда розчарувала не тільки своїх уболівальників, трошки не дотягнувши до єврозони, а й нашу редакцію. Мінус за підсумками виступів «Десни» склав 593 гривні. Найкращий результат був зафіксований у грі з «Зорею», яку чернігівці переграли у першому турі. Зайшов хороший коефіцієнт 2.65.

«Дніпро-1»

Дніпровський клуб показав не дуже рівний сезон. Були як хороші відрізки, так і провальні. Звісно, такі гойдалки на користь ставкам не йдуть. Наш мінус склав 806 гривень.

«Олександрія»

Не порадували й олександрійці, які програли нам 454 гривні. Команда закінчила сезон на дев’ятій сходинці, хоча ще недавно представляла Україну у єврокубках й робила це досить непогано. Проте кампанія 2020/21 не склалася. Нічого, буває.

«Рух»

Буває й таке, що команда, яка фактично знаходиться у боротьбі за виживання, може переграти одного з претендентів на єврозону. Так і склалося у матчі з «Колосом». З рахунком 2:1 «Рух» переграв ковалівців та виграв для нас ставку з дуже приємним коефіцієнтом 3.96. Проте загалом це не дуже допомогло. Мінус від виступів «Руха» – 957 гривень.

«Маріуполь»

В останньому турі сезону «Моряки» зробили щось нереальне, розгромивши з рахунком 4:1 «Десну». Коефіцієнт на перемогу «Маріуполя» був 15.30. Саме він і вивів нас у плюс. Загальний прибуток склав 786 гривень. Встигнули вскочити в останній вагон потягу – саме так можна прокоментувати цю вдачу.

Андердоги чи фаворити: на кого ставити? Експеримент «Рейтингу Букмекерів»  

«Інгулець»

Клуб запам’ятався не тільки харизматичним президентом та його амбітними висловами, а й рекордним для нас мінусом. За підсумками виступу «Інгульця» ми втратили більше тисячі гривень. Якщо точніше – 1015. Це найгірший результат. Жоден клуб не привів до таких втрат на дистанції.

«Олімпік»

Донецька команда хоч і не закінчила сезон на останньому місці за очками, проте з УПЛ попрощалась. Більш того, вона й взагалі могла припинити своє існування. Такі плани були у президента Гельзина, який останнім часом з усіма футбольними чиновниками України є не в найкращих стосунках, що призводить до купи скандалів. Однак зараз не про це. «Олімпік» вилетів в Першу лігу, а разом з ним у трубу вилетіли й наші 672 гривні.

«Минай»

Ще один клуб, який більше пов’язують зі скандалами, ніж з футбольними результатами, програв нам 990 гривень. Найбільше команда запам’яталася перемогою над «Десною» з коефіцієнтом 5.30. Хороший прибуток принесли й звитяги у матчах з «Олександрією» та «Дніпром-1». Зайшли коефіцієнти 4.06 та 3.84.

«Львів»

Нашого переможця ми залишили наостанок. Хоча «Львів» і не боровся за якісь високі позиції та закінчив сезон на восьмій сходинці, наш беттинговий чемпіонат він виграв! Західноукраїнський клуб приніс нам шалені 2 388 гривень. Букмекери протягом чемпіонату не вірили у команду та майже завжди давали на перемогу «Львова» високі коефіцієнти, які легко перекривали програші. Це й стало запорукою такого результату.

Андердоги чи фаворити: на кого ставити? Експеримент «Рейтингу Букмекерів»  

«Львів» не тільки виграв для нас суттєву суму, а й показав рекордний переможний коефіцієнт. Клуб переграв «Шахтар» з рахунком 3:2. Ця ставка принесла нам майже півтори тисячі гривень, адже коефіцієнт на такий результат був 15.70.

Замість підсумку можна сказати, що грати високі коефіцієнти зазвичай є куди перспективнішою справою, ніж борсатися у ставках на фаворитів за 1.1 чи 1.2. На дистанції це у кращому випадку дозволить вийти в нуль або отримати незначний прибуток. А що думаєте ви про наш експеримент? Пишіть у коментарях!

«Рейтинг Букмекерів» збирає історії читачів

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт