Увійти

Cash Out у букмекера. Що таке викуп ставки і як він підраховується?

15:11, 23 Листопада 2017
Рейтинг Букмекерів
Підписатися Читати в повній версії

У цій навчальної статті на «Рейтингу Букмекерів» ми розберемося, що представляє собою функція викупу ставки, відома як Cash Out, навіщо вона потрібна і як букмекерська контора підраховує суми виграшу або програшу при достроковому розрахунку ставки.

Поділитися:

Cash Out у букмекера. Що таке викуп ставки і як він підраховується?

Функція викупу ставки (Cash Out) – це можливість запросити достроковий розрахунок ставки в букмекерській конторі або на біржі – до того, як результат по ній відбудеться. Ви або зафіксуєте прибуток, який менший потенційного, або зафіксуєте збиток, який менший ставки.

По суті ця функція – страховка ставки, зведена до натискання кнопки. На біржі Betfair вам треба було б провести розрахунки і поставити правильну суму ПРОТИ зробленої перед матчем ставки, щоб застрахувати себе від її програшу. У букмекера, щоб застрахувати ставку на П1, вам треба було б поставити правильну суму на X2 – її протилежність.

Першою в індустрії Cash Out запропонувала біржа ставок Betfair в лютому 2011 року. Після цього технологію почали впроваджувати онлайн-букмекери, в тому числі в Україні. Сьогодні ця функція вийшла на новий рівень: її можна використовувати в більшій кількості подій, можна замовляти достроковий розрахунок частини ставки, а іншу частину залишати в грі.

Як розраховується Cash Out

Є формула розрахунку чистого прибутку / збитку при викупі ставки без урахування маржі:

(A * (B – 1) – A * (C – 1)) / C,

де A – сума ставки, B – початковий коефіцієнт ставки, C – коефіцієнт ставки на момент викупу.

Краще розібрати на прикладі. Візьмемо гру «Шахтаря» проти «Динамо» в Харкові. Припустимо, букмекери дають 2,8 на киян. Ви ставите 1000 перемогу на їхню перемогу над донеччани. І, о диво, «Динамо» відкриває рахунок до середини першого тайму. Час йде, і ось коефіцієнт на перемогу «Динамо» вже 1,4. Але «Шахтар» прокидається і починає атакувати жвавіше.

Скільки ви отримаєте, якщо зараз застрахуєте свою ставку на перемогу «Динамо»? Рахуємо:

(1000 * (2,8 – 1) – 1000 гривень * (1,4 – 1)) / 1,4 = (1800 – 400) / 1,4 = 1400 / 1,4 = 1000 гривень

Тобто вам дістанеться 1000 гривень чистого прибутку, якщо перекриєте ставку зараз, в той час як потенційний чистий прибуток за ставкою становить 1800 гривень. Непогано!

Аналогічним чином можна підрахувати чистий збиток, якщо матч пішов за несподіваним сценарієм, а коефіцієнт на вашу ставку виріс в лайві. Наприклад, ви поставили 1000 гривень на «Динамо» з коефіцієнтом 2,8. Але по ходу матчу через негативні для вас подій цей коефіцієнт виріс до 3,5. Ви хочете зафіксувати збиток і не втратити ставку цілком:

(1000 * (2,8 – 1) – 1000 гривень * (3,5 – 1)) / 3,5 = (1800 – 2500) / 3,5 = -700 / 3,5 = -200 гривень

Але ця формула не враховує маржу букмекера на використання Cash Out. На практиці ви отримаєте не 1000 гривень чистого прибутку, як в прикладі, а 850-950 гривень залежно від букмекера. У одних маржа викупу ставки менше, у інших – більше.

Плюси та мінуси викупу ставки

Кешаут слід розглядати з точки зору того, яку вигоду він приносить гравцеві. Є у цієї функції як позитивні, так і негативні сторони.

Позитивні сторони

Негативні сторони

Чи варто використовувати Cash Out?

На біржі ставок Betfair, що не закладає в коефіцієнти маржу, це полегшує трейдинг. Але в букмекерських конторах, враховуючи їхню маржу в коефіцієнтах і націнку за достроковий розрахунок ставки, використання Cash Out погіршить результати вашої гри на дистанції. Втім, якщо ви граєте заради азарту, а Cash Out його підігріває, то чому б і ні?

Читайте також про те, як перевести коефіцієнти букмекера в ймовірність події і про те, що таке букмекерська маржа і як її знайти.

Опубліковано у: Знання: Букмекерські вилки, Поради гравцям, Вибір редакції
Поділитися:
Схожі записи
Стратегія ставок на футбол в режимі live
15:11, 23 Листопада 2017
Інформація про ставки типу «грошова лінія»: що це таке?
15:11, 23 Листопада 2017
Розрахунок сум ставок як мірило успіху на ринку
15:11, 23 Листопада 2017
Коментарі
Написати коментар
Повна версія