Увійти

В Україні зафіксували підозрілі ставки на спорт

14:11, 12 Листопада 2020
Сергій Гумен
Підписатися Читати в повній версії

У спеціальному звіті міжнародної асоціації чесності ставок (International Betting Integrity Association, IBIA) говориться, що в третьому кварталі 2020-го року було виявлено 76 випадків підозрілих ставок на спортивні турніри.

Поділитися:

В Україні зафіксували подозрілі ставки на спорт

Кількість зауважень про сумнівні ставки на спорт збільшилася у третьому кварталі поточного року. До переліку країн, де були зафіксовані порушення в беттингу, потрапила Україна.

У спеціальному звіті міжнародної асоціації чесності ставок (International Betting Integrity Association, IBIA) говориться, що в третьому кварталі 2020-го року було виявлено 76 випадків підозрілих ставок на спортивні турніри. Варто нагадати, що минулого року за аналогічний період їх нарахували 50, а в другому кварталі 2020-го – 58.

У третьому кварталі 2020-го року в лідери традиційно вийшли футбол і теніс – по 25 зауважень у кожного. Водночас у даному списку присутні не дуже популярні до пандемії види спорту, наприклад, є сім попереджень про підозрілі поєдинки з настільного тенісу в турнірах, що проходили на території Україні та Росії. Також у звіті міжнародної асоціації чесності ставок говориться про 14 попереджень щодо укладених парі на кіберспортивні події, проте в асоціації вважають, що їх кількість в найближчому майбутньому може зменшитися, тому що статистика демонструє різке падіння активності в кіберспортивному беттингу після поновлення основних видів спорту після карантину.

В третьому кварталі перше місце у звіті посіла Європа з 34 зауваженнями, 13 із яких були пов’язані з тенісом, а 11 припали на футбол. На Росію загалом випало шість попереджень – по три з футболу та настільного тенісу, Німеччина отримала чотири зауваження, Румунія – три.

На Азію припало 15 сумнівних ставок, 13 із них були зроблені на футбольні події. 12 попереджень для Північної Америки стосувалися тенісних турнірів, одне для Південної Америки – ставок на футбольний матч.

Із січня до кінця вересня цього року International Betting Integrity Association отримала 195 попереджень. Це свідчить про певне збільшення кількості підозрілих ставок у порівнянні з аналогічним періодом минулого року – тоді їх було 138. Втім, якщо озирнутися на 2018-й рік, зростання не буде таким значним – 184 попередження про нечесний беттинг за підсумками трьох кварталів.

Як заявив генеральний директора IBIA Халіда Алі, зростання кількості зауважень у третьому кварталі 2020-го було частково пов’язано з тим, що цього року до асоціації долучилися чотири нових учасники.

Букмекери оцінили шанси України здобути очки в матчі з Німеччиною

Рада зареєструвала законопроєкт, що повинен усунути протиріччя у законі про азартні ігри

Опубліковано у: Новини, Підозрілі матчі
Теги:
Поділитися:
Схожі записи
У Китаї довічно дискваліфіковано 43 футболістів за договірні матчі
14:11, 12 Листопада 2020
П’ять тенісистів із Мексики та Еквадору були спіймані на договірних матчах
14:11, 12 Листопада 2020
89% потенційних договірних матчів у серпні відбулися у футболі
14:11, 12 Листопада 2020
У Бразилії саджатимуть до 6 років за договірні матчі
14:11, 12 Листопада 2020
Футболісти АПЛ часто отримують пропозиції організувати договірний матч
14:11, 12 Листопада 2020
На Євро-2024 не виявлено підозрілих ставок: УЄФА та IBIA стежили за беттінг-активністю під час турніру
14:11, 12 Листопада 2020
Коментарі
Написати коментар
Повна версія