Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Рада зареєструвала законопроєкт, що повинен усунути протиріччя у законі про азартні ігри

Владислав Стародубцев
На сайті українського парламенту з’явився проєкт закону № 4351 «Про внесення змін до Закону України «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор». Ініціатор реєстрації законопроєкту – народний обранець від фракції «Слуга Народу» Олег Марусяк.
Рада зареєструвала законопроєкт, що повинен усунути протиріччя у законі про азартні ігри

Рада зареєструвала законопроєкт, що повинен усунути протиріччя у законі про азартні ігри

Як повідомляється на веб-порталі Верховної Ради, законопроєкт учора був направлений на розгляд до Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, що повинен підготувати його до розгляду у сесійній залі в першому читанні.

«Ціль документа – виправлення існуючих технічних помилок та вирішення існуючих протиріч в тесті Закону України «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор», що дозволить утворити Комісію з регулювання азартних ігор в Україні, запустити процес видачі ліцензій для організації і проведення азартних ігор в Україні та вдосконалити існуюче регулювання», – мовиться у пояснювальній записці. 

За словами Марусяка, закон про легалізацію азартних ігор містить низку технічних помилок та положень, що не узгоджуються з собою і утворюють колізії.

«В подальшому, наявність існуючих колізій може призвести до настання негативних правових наслідків щодо функціонування Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей. Більш того подібні суперечності, неоднозначні положення, технічні помилки можуть призвести до різного трактування Закону, що в свою чергу може призвести до не однакового застосування Закону.

Всі вищезгадані фактори в значній мірі позначаються на інвестиції привабливості ринку азартних ігор для іноземних інвесторів. Як наслідок заплановані надходження до Державного Бюджету України на 2020-й рік у розмірі 4 млрд грн стають нереалістичними. Даний законопроєкт покликаний вдосконалити регулювання азартних ігор в Україні шляхом усунення існуючих протиріч та технічних помилок в Законі», – резюмував парламентар.  

Зазначається, що ухвалення законопроєкту №4351 не потребує додаткового фінансування з державної скарбниці. Цей проєкт закону, серед іншого, пропонує виключити частину 3 статті 7 із ЗУ «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор».

Стаття 7. Склад та структура Уповноваженого органу. Частина 3. 

Перелік основних положень, які пропонують виключити:

  1. Голова та члени Уповноваженого органу призначаються на посади та звільняються з посад Кабінетом Міністрів України за результатами конкурсу у порядку, визначеному цим Законом.
  2. Конкурсна комісія утворюється при Кабінеті Міністрів України.
  3. Склад Конкурсної комісії затверджується Кабінетом Міністрів України. До складу Конкурсної комісії входять п’ять осіб за поданням комітету Верховної Ради України, до предмета відання якого належать питання діяльності із випуску та проведення лотерей, оподаткування суб’єктів такої діяльності, гральний бізнес.
  4. Членами Конкурсної комісії не можуть бути особи, які є прямо чи опосередковано власниками корпоративних прав організаторів азартних ігор, виробників грального обладнання чи надавачів послуг у сфері азартних ігор, отримують від них фінансову або матеріальну винагороду та допомогу чи займають будь-яку посаду у структурних підрозділах організатора азартних ігор чи надавача послуг у сфері азартних ігор, у тому числі на громадських засадах.
  5. Кабінет Міністрів України приймає рішення про призначення на посаду Голови та/або члена (членів) Уповноваженого органу зі списку кандидатів, поданих Конкурсною комісією, протягом 10 робочих днів з дня внесення Конкурсною комісією відповідного подання.
  6. Голова та члени Уповноваженого органу призначаються на посади розпорядженням Кабінету Міністрів України.

Учора «Рейтинг Букмекерів» інформував що, Кабінет Міністрів призначив Олену Водолажко, яка донедавна працювала у компанії «ДТЕК Сервіс» олігарха Ріната Ахметова, членом Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей.

Кучухідзе: «Регулятор підтримує ліберальне податкове навантаження для гемблінг-операторів»

Голова регулятора озвучив дату запуску грального ринку в Україні

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт