Увійти

«Україна має повторити досвід США щодо гемблінгу», – Вікторія Закревська

17:02, 7 Лютого 2022
Ярослав П'ятницький
Підписатися Читати в повній версії

Заступниця голови Всеукраїнської Ради Гемблінгу з комунікаційних питань Вікторія Закревська ставить питання – чого не вистачає українському ринку азартних ігор, щоб повторити позитивний іноземний досвід. Йдеться зокрема про один зі штатів США – Пенсільванію.

Поділитися:

Вікторія Закревська у своєму блозі пише, що за минулий рік Пенсільванія встановила безліч нових рекордів у різних напрямках ринку азартних ігор, а загальний дохід штату від грального бізнесу досяг 4,73 млрд доларів.

За її словами, серед інших сорока восьми штатів, де азартні ігри дозволені та приносять дохід до бюджетів, у Пенсільванії – одна з найвищих плат за ліцензії. У цьому сенсі модель легалізації азартних ігор частково подібна до тієї, що обрана в Україні – висока вартість ліцензій.

Однак у Пенсільванії доходи ринку азартних ігор зростають, надходжень до бюджету стає дедалі більше, як і тих, хто хоче придбати ліцензію.

В Україні ж депутати не поспішають ухвалювати законопроєкт 2713-д про гармонізацію оподаткування гральної сфери, а отже, і охочих купити ліцензії та зазнавати збитків і ризиків у зв’язку з цим – зовсім не багато.

На думку Закревської, приклад Пенсільванії показовий тим, що сама по собі висока вартість ліцензій для операторів ринку не проблема, а їхні доходи залежать від інших параметрів.

Головне – це не розмір плати за ліцензію, а врегульоване оподаткування галузі та ефективне державне управління всією гральною сферою, а також боротьба з нелегальними організаторами азартних ігор. Висока вартість ліцензії та низькі податки або навпаки, але ніяк не високі податки з дорогою ліцензією.

Чому б і Україні не запозичити досвід США щодо залучення коштів до бюджетів різних рівнів від розвитку ринку гемблінгу? А надто з огляду на те, що перші успішні кроки в цьому напрямку зроблено.

Саме відстрочення врегулювання податкового питання для гральної галузі – той камінь спотикання, через який усе ще чути критику в бік реформи сфери азартних ігор», – написала Вікторія Закревська у своїй колонці на The Page.

Українцям розповіли, що необхідно знати перед участю в азартних іграх

«Близько 20 іноземних компаній планують вихід на український ринок азартних ігор», – голова UGC

Опубліковано у: Бізнес, Новини
Теги: ,,,,
Поділитися:
Схожі записи
БК «Фавбет» запустила розділ «Скарбничка»: розбираємося, для чого він потрібен
17:02, 7 Лютого 2022
88% американських гравців вважають ставки розвагою
17:02, 7 Лютого 2022
КРАІЛ: «В Apple Store було заблоковано 62 мобільні додатки з нелегальними азартними іграми»
17:02, 7 Лютого 2022
Антон Кучухідзе: «Партнерство між КРАІЛ і META показує, що навіть онлайн-сегмент азартних ігор можна ефективно регулювати»
17:02, 7 Лютого 2022
Дохід неліцензованих БК у США в 3 рази більший, ніж у легальних
17:02, 7 Лютого 2022
Бонус за депозит: БК «ВБЕТ» помилково розіслала своїм клієнтам промо пропозицію
17:02, 7 Лютого 2022
Комментарии (1)
Написати коментар
Коментарі 1
Повна версія