Увійти

Олег Саленко: «Результат у збірної України хороший, але по грі залишилося дуже багато питань»

22:07, 4 Липня 2021
Рейтинг Букмекерів
Підписатися Читати в повній версії

Збірна України завершила свої виступи на чемпіонаті Європи, програвши у чвертьфіналі команді Англії з рахунком 0:4. Про підсумки цього матчу і взагалі турніру «Рейтинг Букмекерів» поспілкувався з колишнім нападником київського «Динамо», кращим бомбардиром чемпіонату світу 1994 року Олегом Саленко.

Поділитися:

Олег Саленко: «Результат у збірної України хороший, але по грі залишилося дуже багато питань»

— Олегу, які емоції залишилися після поєдинку України проти Англії?

— Емоції зрозуміло які, негативні. Прикро тільки те, що перед грою англійська преса писала, що це буде легка прогулянка для збірної Англії. На жаль, так і сталося. Україну просто розбили. Проте ми закінчили свій шлях на стадії чвертьфіналу, а це, в принципі, чудовий результат для українського футболу.

Повертаючись до матчу з Англією, хочу сказати, що для мене залишилося багато незрозумілих речей.

Невеликі травми не дозволили деяким нашим лідерам зіграти. Але, з огляду на те, що лава запасних у «Синьо-жовтих» коротка, значить, потрібно було зіграти на уколах.

Чому Андрій Шевченко не проводив заміни? Яка різниця була, з яким рахунком програвати, а той же Артем Довбик, Георгій Судаков, Олександр Тимчик могли внести хоч якийсь рух в дії команди. А так хлопці постояли на бровці в кінці поєдинку і пішли переодягатися.

Незважаючи на хороший результат на Євро, гра збірної України залишила двояке враження. За сплеском обов’язково йшло падіння, один тайм проводимо непогано, другий провалюємо. Дивно.

У поєдинку з Англією, гаразд, віддали центр поля, але ззаду допускати такі помилки на такому рівні категорично не можна. Причому вся гра пройшла в середньому темпі й отримали три м’ячі головою.

Виявляється, якщо один захисник у нас випадає, все розвалюється як картковий будиночок, це для мене незрозуміло.

У зв’язку з цим мені згадався чемпіонат світу 2006 року, коли Україна на жилах пройшла Швейцарію, а у чвертьфіналі практично без варіантів «Синьо-жовті» поступилися Італії. Мені здається, що на цьому Євро був неправильний розподіл сил.

— 1/4 фіналу це був пік для цієї збірної України?

— На даний момент – так. Давайте не будемо забувати, що в 1/8 фіналу ми пройшли без зустрічі з Іспанією, Францією, Португалією. І ось у чвертьфіналі вийшли на сильного суперника, як підсумок трапився розгром. Можна сказати, що на цьому Євро фортуна була зі збірною України, це стосується й виходу з групи, й суперника в тій же 1/8-й.

Можна взяти хронологію подій. В матчі з Нідерландами класний футбол команда Андрія Шевченка продемонструвала тільки в другому таймі й то протягом 20-30 хвилин.

У поєдинку з Північною Македонією другий тайм був катастрофою.

При всій повазі до суперника така команда як збірна України не мала права так грати. Останні 15 хвилин взагалі часом була паніка. Зустріч з Австрією була провалена. До гри зі Швецією було аж вісім днів для психологічного і фізичного відновлення, у суперника — на пару днів менше. Вийшло. Самовіддача й гра, в принципі, порадували. А в матчі з Англією знову трапився провал.

— У матчі з Англією хто в складі збірної України зіграв на своєму рівні?

— Незважаючи на чотири пропущені м’ячі – Георгій Бущан. Але це воротар, він голів не забиває (посміхається). Хочеться бачити лідера на полі, який веде за собою партнерів.

— Якщо найближчим часом у збірній не відбудеться кардинальних змін, ця команда може ще додавати?

— Якщо Андрій Шевченко продовжить роботу з командою, то я не думаю, що в самому складі будуть глобальні пертурбації. Зараз важливо провести правильний аналіз, оскільки по грі, я не говорю про підсумковий результат на чемпіонаті Європи, збірна України не вражає. Рахунки поєдинків повинні дати привід задуматися й тренерському штабу, й самим футболістам.

У 2021 році «Синьо-жовті» в офіційних поєдинках набрали всього 38% очок.

Восени поновляться матчі відбіркового турніру чемпіонату світу, в якому збірна України поки теж не вражає. Так можна і не дістатися до фінальної частини форуму…

— На чемпіонаті Європи у вівторок і середу відбудуться півфінальні поєдинки. Кого ми побачимо у вирішальній битві?

— У фіналі я хотів би побачити Данію та Іспанію, за яку вболіваю. Але, на мій погляд, за право стати найкращою збірною Європи посперечаються Італія та Англія.

Букмекери назвали нового фаворита Євро-2020 після вильоту Франції та Португалії

Все про Євро-2020 (2021): ставки, регламент турніру, розклад матчів, прогнози та коефіцієнти

Опубліковано у: Інтерв'ю, Новини, Вибір редакції
Теги: ,,,,
Поділитися:
Схожі записи
Україна на Євро-2024: БК виставили кефи на успіхи нашої збірної
22:07, 4 Липня 2021
Україна – Ісландія: цікаві спецставки на голи Довбика, Мудрика та інших футболістів «синьо-жовтих»
22:07, 4 Липня 2021
Сергій Ковалець: «Матч проти Ісландії буде легшим, ніж проти Боснії»
22:07, 4 Липня 2021
Беттор виграв понад 30 млн грн, завдяки переможному голу збірної України
22:07, 4 Липня 2021
Олег Федорчук: «Україна переможе Боснію після основного часу»
22:07, 4 Липня 2021
Конкурс до матчу Боснія і Герцеговина – Україна: 1000 грн на карту!
22:07, 4 Липня 2021
Комментарии (1)
Написати коментар
Коментарі 1
Повна версія