Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Олег Саленко: «Результат у збірної України хороший, але по грі залишилося дуже багато питань»

Рейтинг Букмекерів
Збірна України завершила свої виступи на чемпіонаті Європи, програвши у чвертьфіналі команді Англії з рахунком 0:4. Про підсумки цього матчу і взагалі турніру «Рейтинг Букмекерів» поспілкувався з колишнім нападником київського «Динамо», кращим бомбардиром чемпіонату світу 1994 року Олегом Саленко.
Олег Саленко: «Результат у збірної України хороший, але по грі залишилося дуже багато питань»

Олег Саленко: «Результат у збірної України хороший, але по грі залишилося дуже багато питань»

— Олегу, які емоції залишилися після поєдинку України проти Англії?

— Емоції зрозуміло які, негативні. Прикро тільки те, що перед грою англійська преса писала, що це буде легка прогулянка для збірної Англії. На жаль, так і сталося. Україну просто розбили. Проте ми закінчили свій шлях на стадії чвертьфіналу, а це, в принципі, чудовий результат для українського футболу.

Повертаючись до матчу з Англією, хочу сказати, що для мене залишилося багато незрозумілих речей.

Невеликі травми не дозволили деяким нашим лідерам зіграти. Але, з огляду на те, що лава запасних у «Синьо-жовтих» коротка, значить, потрібно було зіграти на уколах.

Чому Андрій Шевченко не проводив заміни? Яка різниця була, з яким рахунком програвати, а той же Артем Довбик, Георгій Судаков, Олександр Тимчик могли внести хоч якийсь рух в дії команди. А так хлопці постояли на бровці в кінці поєдинку і пішли переодягатися.

Незважаючи на хороший результат на Євро, гра збірної України залишила двояке враження. За сплеском обов’язково йшло падіння, один тайм проводимо непогано, другий провалюємо. Дивно.

У поєдинку з Англією, гаразд, віддали центр поля, але ззаду допускати такі помилки на такому рівні категорично не можна. Причому вся гра пройшла в середньому темпі й отримали три м’ячі головою.

Виявляється, якщо один захисник у нас випадає, все розвалюється як картковий будиночок, це для мене незрозуміло.

У зв’язку з цим мені згадався чемпіонат світу 2006 року, коли Україна на жилах пройшла Швейцарію, а у чвертьфіналі практично без варіантів «Синьо-жовті» поступилися Італії. Мені здається, що на цьому Євро був неправильний розподіл сил.

— 1/4 фіналу це був пік для цієї збірної України?

— На даний момент – так. Давайте не будемо забувати, що в 1/8 фіналу ми пройшли без зустрічі з Іспанією, Францією, Португалією. І ось у чвертьфіналі вийшли на сильного суперника, як підсумок трапився розгром. Можна сказати, що на цьому Євро фортуна була зі збірною України, це стосується й виходу з групи, й суперника в тій же 1/8-й.

Можна взяти хронологію подій. В матчі з Нідерландами класний футбол команда Андрія Шевченка продемонструвала тільки в другому таймі й то протягом 20-30 хвилин.

У поєдинку з Північною Македонією другий тайм був катастрофою.

При всій повазі до суперника така команда як збірна України не мала права так грати. Останні 15 хвилин взагалі часом була паніка. Зустріч з Австрією була провалена. До гри зі Швецією було аж вісім днів для психологічного і фізичного відновлення, у суперника — на пару днів менше. Вийшло. Самовіддача й гра, в принципі, порадували. А в матчі з Англією знову трапився провал.

— У матчі з Англією хто в складі збірної України зіграв на своєму рівні?

— Незважаючи на чотири пропущені м’ячі – Георгій Бущан. Але це воротар, він голів не забиває (посміхається). Хочеться бачити лідера на полі, який веде за собою партнерів.

— Якщо найближчим часом у збірній не відбудеться кардинальних змін, ця команда може ще додавати?

— Якщо Андрій Шевченко продовжить роботу з командою, то я не думаю, що в самому складі будуть глобальні пертурбації. Зараз важливо провести правильний аналіз, оскільки по грі, я не говорю про підсумковий результат на чемпіонаті Європи, збірна України не вражає. Рахунки поєдинків повинні дати привід задуматися й тренерському штабу, й самим футболістам.

У 2021 році «Синьо-жовті» в офіційних поєдинках набрали всього 38% очок.

Восени поновляться матчі відбіркового турніру чемпіонату світу, в якому збірна України поки теж не вражає. Так можна і не дістатися до фінальної частини форуму…

— На чемпіонаті Європи у вівторок і середу відбудуться півфінальні поєдинки. Кого ми побачимо у вирішальній битві?

— У фіналі я хотів би побачити Данію та Іспанію, за яку вболіваю. Але, на мій погляд, за право стати найкращою збірною Європи посперечаються Італія та Англія.

Букмекери назвали нового фаворита Євро-2020 після вильоту Франції та Португалії

Все про Євро-2020 (2021): ставки, регламент турніру, розклад матчів, прогнози та коефіцієнти

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі 1
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт