Увійти

Мельник: «Легалізація гемблінгу сприятиме поверненню трудових ресурсів»

18:06, 9 Червня 2021
Владислав Стародубцев
Підписатися Читати в повній версії

Узаконення сфери азартних ігор може змусити наших громадян, що працюють на ринках гемблінгу Білорусі та в інших пострадянських країнах, повертатися додому. Таким чином легалізація грального бізнесу сприятиме поверненню кваліфікованих трудових ресурсів, вважає голова Ukrainian Gambling&Betting Association Микола Мельник.

Поділитися:

Мельник: «Легалізація гемблінгу сприятиме поверненню трудових ресурсів в Україну»

«Рік тому прем’єр-міністр України Денис Шмигаль поставив перед собою і країною амбітну задачу: повернути в Україну заробітчан. Здається, тоді він говорив про півмільйона робітників, кожний з яких буде мріяти про зарплату шість тисяч гривень», – згадує Мельник. 

За його словами, сам факт бажання влади забезпечити роботою українців не може не тішити, хоча і малоймовірно, що згадані заробітчани погодяться переїхати назад заради зарплат, що пропонуються на нашому ринку праці. 

До того ж обіцянку повернути громадян України з-за кордону декларував президент Володимир Зеленський під час інавгураційної промови. Мельник справедливо підмічає, що єдиний шлях до повернення вітчизняних трудових ресурсів у країну – це створення таких умов щонайменше не гірших за ті, які вони мають за кордоном. Насамперед мова про рівень оплати, пояснює очільник Ukrainian Gambling&Betting Association. За таких умов посприяти поверненню українців додому може узаконення азартних ігор. 

«Із легалізацією грального бізнесу в Україні утворився попит на персонал для гральних закладів. І, як не вчи з нуля гарного круп’є, але досвід є досвід. А якщо потрібний досвід, то потрібні гарні зарплати, а за гарними зарплатами прийдуть гарні фахівці».

Боротися за повернення фахівців, котрі працюють у казино Парижа, марно. А от поборотися за наших громадян, які працюють на гральному ринку Білорусі, – цілком реально. Бо, як каже Мельник, у сусідній країні зараз зараз створюється європейська Джамахірія, тому навіть високі зарплати не змусять притомну людину там залишитись.

«Тим більш, коли є можливість повернутись в Україну, де як би не було складно, а є таке поняття, як права людини. Гральний бізнес сам того не бажаючи, окрім грошей в бюджет, почав виконувати важливу соціальну функцію – повертати українців до Неньки.

Я не фанат заробітчан, але якщо є можливість заробітчанина трансформувати в нормального громадянина України, який живе тут, створює родину, сплачує податки і військовий збір, то цією можливістю держава не має нехтувати. 

Легальний гральний бізнес вже наочно продемонстрував, чому він в сотні разів кращий за той правовий безлад, який був в державі. Коли бізнес працює в білу він виконує соціальні функції, а не наповнює кишені посадовців, і як би певні «проєвропейські» політики не розповідали казки про «бабусь, які програли квартири», але ті ж самі популісти зараз вимагають більше податків для гемблінгу. Але така їхня сутність: думати про власні кишені, а не суспільно необхідні речі, – зазначив Микола Мельник у власному блозі

Учора «РБ» розповідав, що президент Всеукраїнського союзу розвитку букмекерства Михайло Коваль став координатором робочої групи з питань протидії лудоманії при Консультаційно-експертній раді Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей. 

Кучухідзе: «Внормування оподаткування операторів гемблінгу – це сигнал інвесторам»

Петренко: «Завдяки легалізації ми отримали дієві механізми захисту проблемних гравців»

Опубліковано у: Бізнес, Новини
Теги: ,
Поділитися:
Схожі записи
Перед своєю ліквідацією КРАІЛ вимагає заблокувати доступ до трьох нелегальних БК
18:06, 9 Червня 2021
Парламент схвалив ліквідацію КРАІЛ та посилення контролю за гральним бізнесом
18:06, 9 Червня 2021
Букмекерська компанія VBET усунула збій – клієнти знову можуть виводити гроші
18:06, 9 Червня 2021
Указ президента Зеленського щодо обмежень на азартні ігри: СБУ доручили провести перевірки організаторів азартних ігор
18:06, 9 Червня 2021
Фінмоніторинг заблокував на 30 днів рахунки VBET на 570 млн гривень – джерело
18:06, 9 Червня 2021
КРАІЛ знову штрафує на ₴2,4 млн за незаконну гемблінг-рекламу – тепер чернівецьке ЗМІ
18:06, 9 Червня 2021
Коментарі
Написати коментар
Повна версія