Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Мельник: «Легалізація гемблінгу сприятиме поверненню трудових ресурсів»

Владислав Стародубцев
Узаконення сфери азартних ігор може змусити наших громадян, що працюють на ринках гемблінгу Білорусі та в інших пострадянських країнах, повертатися додому. Таким чином легалізація грального бізнесу сприятиме поверненню кваліфікованих трудових ресурсів, вважає голова Ukrainian Gambling&Betting Association Микола Мельник.
Мельник: «Легалізація гемблінгу сприятиме поверненню трудових ресурсів в Україну»

Мельник: «Легалізація гемблінгу сприятиме поверненню трудових ресурсів в Україну»

«Рік тому прем’єр-міністр України Денис Шмигаль поставив перед собою і країною амбітну задачу: повернути в Україну заробітчан. Здається, тоді він говорив про півмільйона робітників, кожний з яких буде мріяти про зарплату шість тисяч гривень», – згадує Мельник. 

За його словами, сам факт бажання влади забезпечити роботою українців не може не тішити, хоча і малоймовірно, що згадані заробітчани погодяться переїхати назад заради зарплат, що пропонуються на нашому ринку праці. 

До того ж обіцянку повернути громадян України з-за кордону декларував президент Володимир Зеленський під час інавгураційної промови. Мельник справедливо підмічає, що єдиний шлях до повернення вітчизняних трудових ресурсів у країну – це створення таких умов щонайменше не гірших за ті, які вони мають за кордоном. Насамперед мова про рівень оплати, пояснює очільник Ukrainian Gambling&Betting Association. За таких умов посприяти поверненню українців додому може узаконення азартних ігор. 

«Із легалізацією грального бізнесу в Україні утворився попит на персонал для гральних закладів. І, як не вчи з нуля гарного круп’є, але досвід є досвід. А якщо потрібний досвід, то потрібні гарні зарплати, а за гарними зарплатами прийдуть гарні фахівці».

Боротися за повернення фахівців, котрі працюють у казино Парижа, марно. А от поборотися за наших громадян, які працюють на гральному ринку Білорусі, – цілком реально. Бо, як каже Мельник, у сусідній країні зараз зараз створюється європейська Джамахірія, тому навіть високі зарплати не змусять притомну людину там залишитись.

«Тим більш, коли є можливість повернутись в Україну, де як би не було складно, а є таке поняття, як права людини. Гральний бізнес сам того не бажаючи, окрім грошей в бюджет, почав виконувати важливу соціальну функцію – повертати українців до Неньки.

Я не фанат заробітчан, але якщо є можливість заробітчанина трансформувати в нормального громадянина України, який живе тут, створює родину, сплачує податки і військовий збір, то цією можливістю держава не має нехтувати. 

Легальний гральний бізнес вже наочно продемонстрував, чому він в сотні разів кращий за той правовий безлад, який був в державі. Коли бізнес працює в білу він виконує соціальні функції, а не наповнює кишені посадовців, і як би певні «проєвропейські» політики не розповідали казки про «бабусь, які програли квартири», але ті ж самі популісти зараз вимагають більше податків для гемблінгу. Але така їхня сутність: думати про власні кишені, а не суспільно необхідні речі, – зазначив Микола Мельник у власному блозі

Учора «РБ» розповідав, що президент Всеукраїнського союзу розвитку букмекерства Михайло Коваль став координатором робочої групи з питань протидії лудоманії при Консультаційно-експертній раді Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей. 

Кучухідзе: «Внормування оподаткування операторів гемблінгу – це сигнал інвесторам»

Петренко: «Завдяки легалізації ми отримали дієві механізми захисту проблемних гравців»

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт