Увійти

Максим Гіленко: «Про високі місця я би на місці вболівальників «Барси» не мріяв»

16:12, 16 Грудня 2021
Рейтинг Букмекерів
Підписатися Читати в повній версії

Ведучий та коментатор на телеканалах «Футбол 1/2/3», а також постійний прогнозист «Рейтингу Букмекерів» Максим Гіленко поділився поділився своїми думками щодо виступів іспанських і українських клубів у єврокубках, а також назвав своїх фаворитів на перемогу в Лізі чемпіонів, Лізі Європи та Лізі конференцій.

Поділитися:

Максим Гіленко: «Про високі місця я би на місці вболівальників «Барси» не мріяв»

– Максиме, дай оцінку результатів іспанських клубів на міжнародній арені.

– Від Іспанії цього року 5 команд стартували в Лізі чемпіонів. Те, що залишилися в ЛЧ три команди – це, напевно, трохи нижче очікувань. Але враховуючи, що цілком міг лишитися один лише «Реал», то цілком нормально. В Лізі Європи було все добре, у «Реалу Сосьєдад» і «Бетісу» були не такі вже й прості групи і вони змогли вийти з других місць – принаймні, не опустилися до Ліги конференцій.

Якщо заглянути у весну, то «Реал» нині виглядає як претендент мінімум на півфінал. Враховуючи, наскільки добре іспанські клуби вміють грати в Лізі Європи, то від кожної з них можна очікувати фіналу й там.

Невдачі «Барселони» в ЛЧ йшли поряд з невдачами у чемпіонаті, тому навряд мали сильно дивувати. Дуже багато молоді, про яку ще вчора ніхто не чув.

– Як можна охарактеризувати фіаско «Барселони» в Лізі чемпіонів?

– Невдачі «Барселони» в ЛЧ йшли поряд з невдачами у чемпіонаті, тому навряд мали сильно дивувати. Дуже багато молоді, про яку ще вчора ніхто не чув. Кожен матч «Барси» у серпні і вересні  – це було знайомство з мінімум одним гравцем. Безпрецедентна для гранду зміна поколінь, я такої кількості новачків з кантери не пригадаю ніде. Зрозуміло, що це міра вимушена і не всіх кантеранос назвеш суперталантами. Цей і наступний сезон мають дати відповідь головному тренеру, з ким можна будувати нову потужну «Барсу», а хто своїм шансом не скористався. Про високі місця цього сезону я би на місці вболівальників «Барси» не мріяв, та й в наступному колектив буде ще дуже молодим. До того ж саме влітку 2023 року завершуються обтяжливі контракти Коутіньо і Умтіті. Якщо клуб не наробить нових дурниць, то тоді з’являться гроші на підсилення.

– Принагідно розкажи, як тобі виступи українських клубів у єврокубках? Як пояснюється такий провал?

– Виступ кожної команди – це окрема історія, тому однієї причини не назвеш. «Колосу» не допомогли начебто непогані трансфери. Було враження, що клуб бере те, що блищить, а не те, що дійсно потрібне.

Швидкий виліт «Ворскли» – це непідготовлений і невдалий експеримент головного тренера зі схемою в три центрбеки. Як тільки від нього відмовився, команда чудово заграла, але було вже пізно.

Щодо «Шахтаря, то стиль Де Дзербі непростий для постановки. При всій повазі до складу «Гірників» – це не Манчестер Сіті, щоб здобувати результат в ЛЧ у домінуючому стилі. Не сумніваюся, що Де Дзербі і сам зробить висновки і наступного разу до ЛЧ стратегічно підійде іншим чином. На продовження роботи італієць безумовно заслужив лідерством у чемпіонаті. У «Динамо» були хороші матчі, зокрема всі домашні. Як на мене, для більш вдалого виступу в Європі гравцям банально не вистачає таланту. Вони стараються, але не виходить.

До «Зорі» як команди у мене претензій нема. Це максимум, який міг дати тренер і гравці після чергової масштабної перебудови. До клубу можуть бути претензії, але не до команди.

Гадаю, що цього сезону ЛЧ нарешті виграє Гвардіола. На відміну від «Реалу» і «Баварії», у «Ман Сіті» більш якісний резерв.

– Які вісім клубів подолають бар’єр 1/8 фіналу ЛЧ?

– Є пари з великими фаворитами, гадаю, там обійдеться майже без сенсацій. Майже – бо пророкую виліт «Ювентуса» і прохід «Вільярреалу». «Ман Сіті», «Баварія», «Челсі» легко пройдуть далі. З більш «рівних» пар я обираю «Реал», «Ліверпуль», «Атлетіко» і «Аякс».

– Хто і чому, за твоєю версією, має виграти Лігу чемпіонів, Лігу Європи та Лігу конференцій?

– Гадаю, що цього сезону ЛЧ нарешті виграє Гвардіола. На відміну від «Реалу» і «Баварії», у «Ман Сіті» більш якісний резерв. «ПСЖ» не витягує за організацією. Головний конкурент – «Ліверпуль». Як мінімум півфіналу бажаю «Аяксу».

Лігу Європи виграє «Боруссія» Дортмунд. Голанд на рівні цього турніру виглядатиме ще більш інопланетно.

В Лізі Конференцій очікую перемоги команди не з топ-5. Нехай це буде «ПСВ» – у нідерландських клубів нині чи не  найкращий сезон в історії у таблиці коефіцієнтів.

Вадим Скічко: «Ми спостерігаємо за ренесансом французького футболу»

Артем Франков: «Матюкаюся, коли чую: «Олігархи – біда нашого футболу!»

Опубліковано у: Інтерв'ю, Новини, Спорт
Теги: ,,,,,,,,,,,,,
Поділитися:
Схожі записи
Боруссія Дортмунд – ПСЖ Ліга чемпіонів: прогноз на матч 01.05.2024
16:12, 16 Грудня 2021
Андрій Воробей: «Реал» переможе «Баварію» на виїзді та зіграє у фіналі ЛЧ проти «ПСЖ»
16:12, 16 Грудня 2021
Баварія – Реал Мадрид Ліга чемпіонів: прогноз на матч 30.04.2024
16:12, 16 Грудня 2021
Беттор зібрав експрес із 25 подіями та кф 4 757, вигравши понад $10 000
16:12, 16 Грудня 2021
Сергій Ковалець: «Динамо» обіграє «Дніпро-1» і стане чемпіоном, якщо здолає «Шахтар»
16:12, 16 Грудня 2021
Конкурс до півфінальних матчів єврокубків: 1000 грн на карту!
16:12, 16 Грудня 2021
Комментарии (2)
Написати коментар
Коментарі 2
Повна версія