Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Вадим Скічко: «Ми спостерігаємо за ренесансом французького футболу»

Рейтинг Букмекерів
Постійний прогнозист «Рейтингу Букмекерів» і коментатор MEGOGO Вадим Скічко поспілкувався з кореспондентом «РБ» і розповів про виступи німецьких, французьких та українських команд на міжнародні арені. Крім того, експерт дав прогноз на тріумфаторів Ліги чемпіонів, Ліги Європи та Ліги конференцій.
Вадим Скічко: «Ми спостерігаємо за ренесансом французького футболу»

Вадим Скічко: «Ми спостерігаємо за ренесансом французького футболу»

– Вадиме, німецькі клуби не найкращим чином провели осінню частину єврокубків. «Боруссія» Дортмунд і «РБ Лейпциг» опустилися в Лігу Європи, а «Вольфсбург» і «Уніон» взагалі вилетіли з Ліги чемпіонів і Ліги конференцій відповідно. Чому так?

– Останніми роками це найслабший виступ команд із Бундесліги у Європі. Востаннє таке було у сезоні 2017/18, коли «Боруссія» Дортмунд і «РБ Лейпциг» теж вилетіли з груп ЛЧ до ЛЄ, а «Хоффенхайм», «Кельн» і «Герта» навіть не вийшли з груп ЛЄ до плей-оф.

Щодо нинішньої кампанії, то загальні проблеми Бундесліги у Європі слід шукати у кожному конкретному клубові. Скажімо, у «РБ Лейпциг» була страшенна нестабільність у результатах у внутрішній першості, тож Джессі Марш був звільнений. Так само «Вольфсбург» змінив тренера, хоча до останнього туру мав шанси на вихід з групи. Як і «Уніон», до речі, але щодо берлінців – втрутилася відсутність єврокубкового досвіду.

Думаю, цього сезону команди з Німеччини зобов’язані позмагатися за перемогу у ЛЄ, адже востаннє представник Бундесліги тріумфував у цьому змаганні ще у 1997 році.

Найбільше, звісно, розчарував «Дортмунд». «Чорно-жовті» вважалися фаворитами групи, але не довели очікування ділом. Авжеж, втрутилася травма Голанда, однак лише нею пояснити поразки від «Аякса» та «Спортінга» не можна. Вважаю, що «Боруссії» слід серйозно поставитися до Ліги Європи та спробувати поповнити клубну скарбницю євротрофеєм. У команди Марко Розе нема проблем у чемпіонаті, але кинути виклик «Баварії» вони навряд чи зможуть. Отже є змога перемкнути увагу на міжнародні змагання. До речі, «Боруссія» двічі грала у фіналі Кубка УЄФА, однак в обох випадках поступалася.

– Натомість до інших трьох представників Бундесліги не докопаєшся: «Баварія», «Айнтрахт» і «Байєр» вийшли з перших місць свої груп. Усе було настільки впевнено?

– Щодо «Баварії» – поза всяким сумнівом. У згаданому мною загалом невдалому євросезоні 2017/18 «Баварія» дійшла до півфіналу ЛЧ. Думаю, цього сезону від мюнхенців слід чекати щонайменше повторення того результату. Шість перемог у шести матчах групи ЛЧ. Коли «Баварія» утнула таке минулого разу, то зрештою стала переможцем турніру.

Стосовно «Айнтрахта», то не все було так легко. Починали франкфуртці сутужно, але дві перемоги над прямими конкурентами, «Олімпіакосом», забезпечили Оліверу Гласнеру та компанії участь у 1/8 фіналу. Для «Орлів» дуже важливо, що вони пропустять одну стадію плей-оф, бо їм слід налагодити ситуацію у Бундеслізі, надбати стабільність. Команда, яка може здолати «Баварію» та «Байєр» водночас програє «Герті» та грає унічию зі «Штутгартом». Це не сприяє просуванню у класифікації, тож не дивно, що «Айнтрахт» у середині таблиці, хоч за потенціалом може бути значно вище.

«Байєр» у ЛЄ зіграв впевненіше та результативніше за «Айнтрахт». Зрештою, у фармацевтів у Бундеслізі теж вище місце та переконливіша гра. Взагалі, існує думка, що якості команд з Німеччини цілком вистачає, щоб без перешкод виходити з групи Ліги Європи, а от що буде далі залежить від конкретного колективу та їхнього ставлення до єврокубка на тлі виступів у чемпіонаті. Думаю, цього сезону команди з Німеччини зобов’язані позмагатися за перемогу у ЛЄ, адже востаннє представник Бундесліги тріумфував у цьому змаганні ще у 1997 році.

Українським клубам у єврокубках гірше виступити було складно.

– Приємно здивували французькі клуби: 6/6 пройшли до плей-оф, а 5 з них з перших сходинок. Ліга 1 зараз на підйомі в Європі?

– Безперечно, ми спостерігаємо за ренесансом французького футболу. Більше за Лігу 1 очок у таблиці коефіцієнтів цього сезону набрала лише Ередивізі. І якщо успішні виступи «Парі Сен-Жермен» у Європі – це буденність, то, наприклад, «Ренн» позитивно здивував. У «Ліона» та «Лілля» не все гаразд у внутрішній першості, але у міжнародних змаганнях вони тримали марку. Це показник того, що Ліга 1 зростає як чемпіонат і нікому не планує віддавати свого статусу одного з топ-5 чемпіонатів Європи.

П’ять років тому у півфіналах ЛЧ і ЛЄ були клуби з Франції. Чому би цьому сценарію не повторитися, особливо з огляду на те, що всі без винятку представники Ліги 1 досі залишаються у грі? До лютого ще багато часу, аби деяким клубам поліпшити результати у Лізі 1 та поважно поставитися до єврокампанії. Франції часто закидають відсутність успіхів клубів на міжнародному рівні. Це справедливо, бо востаннє клуб з Ліги 1 здобував єврокубок аж 25 років тому. Час змінити цю негативну тенденцію.

– До речі, як тобі виступи українських клубів у євротурнірах?

– Напевно, гірше виступити було складно. І все це почалося з кваліфікації, коли «Ворскла» та «Колос» вилетіли від суперників, яких насправді слід було обігрувати. Жодної команди у плей-оф єврокубків – такого не було 15 років і годі шукати промовистішу статистику. З позитивів відзначу хіба характер «Зорі», яка змогла набрати найбільше очок до загальної скарбниці та в останньому турі вже без особливої мотивації змогла повпливати на розподіл місць у своїй групі.

– Як оцінюєш жеребкування Ліги чемпіонів? Хто опиниться в наступній стадії змагань?

– Багато клубів були невдоволені результатами пережеребкування. Особливо «Реал Мадрид». Їм замість «Бенфіки» тепер належить зіграти з «Парі Сен-Жермен». Як на мене, «Баварія» має обігрувати «Зальцбург», «Ман Сіті» – «Спортінг», а «Челсі» – «Лілль». У решті пар все плюс-мінус рівно. Якщо спробувати спрогнозувати інших учасників 1/4 фіналу, то нехай це будуть «Аякс», «Атлетіко», «Ювентус», «Ліверпуль» та «Реал Мадрид».

Новостворена Ліга конференцій – це чудовий шанс для Жузе Моурінью здобути трофей з «Ромою» та водночас увійти у історію. В колекції португальця вже є Ліга чемпіонів і Ліга Європи. А може з’явитися ще один євротрофей.

– Назви своїх фаворитів на перемогу в Лізі чемпіонів, Лізі Європи та Лізі конференцій.

– Вже якось казав на стрімах для «Рейтингу Букмекерів», що вважаю фаворитом «Челсі». Нелогічно, бо дуже складно захистити свій титул, але й минулого сезону «Сині» не вважалися найімовірнішим переможцем. Тому залишуся при своєму та знову скажу, що «Челсі».

У Лізі Європи купа сильних команд, але коли фінал у «Севільї», а сам шестиразовий переможець турніру бере участь у розіграші… Логічно сказати, що саме андалусійці переможуть, правда? Втім, піду проти трендів і повірю у німецький футбол, який поки у євросезоні мав непереконливий вигляд. Мій вибір – «Боруссія» Дортмунд.

У Лізі конференцій від самого початку виділялися два клуби з топ-ліг. «Тоттенхем» і «Рома». Лондонці, схоже, свої виступи припинили, а от римляни гарантовано у 1/8 фіналу. Як на мене, новостворена Ліга конференцій – це чудовий шанс для Жузе Моурінью здобути трофей з «Ромою» та водночас увійти у історію. В колекції португальця вже є Ліга чемпіонів і Ліга Європи. А може з’явитися ще один євротрофей.

Артем Франков: «Матюкаюся, коли чую: «Олігархи – біда нашого футболу!»

Артем Федецький: «Мої фаворити Ліги чемпіонів» — «Баварія», «Реал» та «Манчестер Сіті»

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі 1
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт