Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Максим Гіленко: «Про високі місця я би на місці вболівальників «Барси» не мріяв»

Рейтинг Букмекерів
Ведучий та коментатор на телеканалах «Футбол 1/2/3», а також постійний прогнозист «Рейтингу Букмекерів» Максим Гіленко поділився поділився своїми думками щодо виступів іспанських і українських клубів у єврокубках, а також назвав своїх фаворитів на перемогу в Лізі чемпіонів, Лізі Європи та Лізі конференцій.
Максим Гіленко: «Про високі місця я би на місці вболівальників «Барси» не мріяв»

Максим Гіленко: «Про високі місця я би на місці вболівальників «Барси» не мріяв»

– Максиме, дай оцінку результатів іспанських клубів на міжнародній арені.

– Від Іспанії цього року 5 команд стартували в Лізі чемпіонів. Те, що залишилися в ЛЧ три команди – це, напевно, трохи нижче очікувань. Але враховуючи, що цілком міг лишитися один лише «Реал», то цілком нормально. В Лізі Європи було все добре, у «Реалу Сосьєдад» і «Бетісу» були не такі вже й прості групи і вони змогли вийти з других місць – принаймні, не опустилися до Ліги конференцій.

Якщо заглянути у весну, то «Реал» нині виглядає як претендент мінімум на півфінал. Враховуючи, наскільки добре іспанські клуби вміють грати в Лізі Європи, то від кожної з них можна очікувати фіналу й там.

Невдачі «Барселони» в ЛЧ йшли поряд з невдачами у чемпіонаті, тому навряд мали сильно дивувати. Дуже багато молоді, про яку ще вчора ніхто не чув.

– Як можна охарактеризувати фіаско «Барселони» в Лізі чемпіонів?

– Невдачі «Барселони» в ЛЧ йшли поряд з невдачами у чемпіонаті, тому навряд мали сильно дивувати. Дуже багато молоді, про яку ще вчора ніхто не чув. Кожен матч «Барси» у серпні і вересні  – це було знайомство з мінімум одним гравцем. Безпрецедентна для гранду зміна поколінь, я такої кількості новачків з кантери не пригадаю ніде. Зрозуміло, що це міра вимушена і не всіх кантеранос назвеш суперталантами. Цей і наступний сезон мають дати відповідь головному тренеру, з ким можна будувати нову потужну «Барсу», а хто своїм шансом не скористався. Про високі місця цього сезону я би на місці вболівальників «Барси» не мріяв, та й в наступному колектив буде ще дуже молодим. До того ж саме влітку 2023 року завершуються обтяжливі контракти Коутіньо і Умтіті. Якщо клуб не наробить нових дурниць, то тоді з’являться гроші на підсилення.

– Принагідно розкажи, як тобі виступи українських клубів у єврокубках? Як пояснюється такий провал?

– Виступ кожної команди – це окрема історія, тому однієї причини не назвеш. «Колосу» не допомогли начебто непогані трансфери. Було враження, що клуб бере те, що блищить, а не те, що дійсно потрібне.

Швидкий виліт «Ворскли» – це непідготовлений і невдалий експеримент головного тренера зі схемою в три центрбеки. Як тільки від нього відмовився, команда чудово заграла, але було вже пізно.

Щодо «Шахтаря, то стиль Де Дзербі непростий для постановки. При всій повазі до складу «Гірників» – це не Манчестер Сіті, щоб здобувати результат в ЛЧ у домінуючому стилі. Не сумніваюся, що Де Дзербі і сам зробить висновки і наступного разу до ЛЧ стратегічно підійде іншим чином. На продовження роботи італієць безумовно заслужив лідерством у чемпіонаті. У «Динамо» були хороші матчі, зокрема всі домашні. Як на мене, для більш вдалого виступу в Європі гравцям банально не вистачає таланту. Вони стараються, але не виходить.

До «Зорі» як команди у мене претензій нема. Це максимум, який міг дати тренер і гравці після чергової масштабної перебудови. До клубу можуть бути претензії, але не до команди.

Гадаю, що цього сезону ЛЧ нарешті виграє Гвардіола. На відміну від «Реалу» і «Баварії», у «Ман Сіті» більш якісний резерв.

– Які вісім клубів подолають бар’єр 1/8 фіналу ЛЧ?

– Є пари з великими фаворитами, гадаю, там обійдеться майже без сенсацій. Майже – бо пророкую виліт «Ювентуса» і прохід «Вільярреалу». «Ман Сіті», «Баварія», «Челсі» легко пройдуть далі. З більш «рівних» пар я обираю «Реал», «Ліверпуль», «Атлетіко» і «Аякс».

– Хто і чому, за твоєю версією, має виграти Лігу чемпіонів, Лігу Європи та Лігу конференцій?

– Гадаю, що цього сезону ЛЧ нарешті виграє Гвардіола. На відміну від «Реалу» і «Баварії», у «Ман Сіті» більш якісний резерв. «ПСЖ» не витягує за організацією. Головний конкурент – «Ліверпуль». Як мінімум півфіналу бажаю «Аяксу».

Лігу Європи виграє «Боруссія» Дортмунд. Голанд на рівні цього турніру виглядатиме ще більш інопланетно.

В Лізі Конференцій очікую перемоги команди не з топ-5. Нехай це буде «ПСВ» – у нідерландських клубів нині чи не  найкращий сезон в історії у таблиці коефіцієнтів.

Вадим Скічко: «Ми спостерігаємо за ренесансом французького футболу»

Артем Франков: «Матюкаюся, коли чую: «Олігархи – біда нашого футболу!»

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі 2
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт