Увійти

Іван Гецко: «У матчі «Реал» – «Жирона» українці можуть переписати історію»

12:02, 9 Лютого 2024
Ярослав П'ятницький
Підписатися Читати в повній версії

Цієї суботи, 10-го лютого, в іспанській Ла Лізі відбудеться центральний матч туру – «Реал» зіграє з «Жироною», а на поле можуть вийти одразу три українці. Портал «Рейтинг Букмекерів» поцікавився у колишнього форварда збірної України Івана Гецка, чого очікувати від цього протистояння.

Поділитися:

— Іване Михайловичу, перед початком сезону ви могли припустити, що «Жирона» кине виклик грандам – «Реалу», «Барселоні» та «Атлетіко»?

— Такого уявити не міг, але у кожному чемпіонаті завжди є загадкова команда, яка стріляє раз на десять років – з темної конячки можна перетворитися на грізну силу. Мало хто звертає увагу на придбання чи підбір футболістів в таких клубах, а потім цей колектив дає результат.

Впевнений, що у перших десяти турах «Жирону» явно недооцінювали – їх ніхто не сприймав серйозно, і каталонці цим скористалися. Але при цьому не варто применшувати їхню заслугу. Спочатку це здавалося якоюсь несподіванкою, проте згодом «Жирона» спіймала кураж: з класною грою ця команда досягла того, щоб знаходитись на своєму нинішньому місці в турнірній таблиці.

— Наскільки важливу роль в «Жироні» відіграють українці?

— Це, однозначно, провідні гравці команди. Думаю, на них було зроблено ставку тренерським штабом, і наші хлопці поки що виправдовують усі видані аванси.

Це дійсно приємно, адже Циганков та Довбик – футболісти збірної України. Вони мають ігрову практику, і це не може не тішити перед стиковими матчами відбору на чемпіонат Європи.

— Артем Довбик – відкриття Ла Ліги у цьому сезоні?

— Без сумніву. Втім, чесно кажучи, я не очікував, що Артем зможе так швидко розкрити себе в такому сильному європейському чемпіонаті. Тим паче, що в Україні він мав перепади у грі, не було стабільності.

А зараз складається таке враження, що нападник потрапив у свою тарілку – настільки гармонійно він вписався у гру «Жирони». І дуже важливо, що наставник йому довіряє, для футболіста це є надзвичайно цінним.

Мені приємно, що в Україні з’явився суперфорвард, котрий, на мою думку, буде лише прогресувати.

— Що вам найбільше імпонує у грі українського нападника?

— Найголовніше, що він вміє грати головою. З моїх часів в Україні було дуже мало форвардів, здатних класно діяти на другому поверсі.

Довбик має добре поставлений удар, швидкість. І дуже важлива здатність Артема перебувати на полі там, де це потрібно. Я радий, що збірна України має у своєму арсеналі такого футболіста.

— Найближчої суботи в іспанському чемпіонаті відбудеться центральний матч туру «Реал» «Жирона». Які ваші очікування?

— Цьому поєдинку буде приділено особливу увагу, адже у матчі іспанського чемпіонату може зіграти одразу троє українців – такого в історії ще не було.

Не думаю, що суперники будуть сидіти в обороні. Зустріч відбудеться у Мадриді, тому й ігровою перевагою, гадаю, будуть володіти господарі.

Звичайно, якщо Довбик вийде на поле – то йому буде непросто впоратися із захисниками «Реала», але в таких матчах і підтверджується клас нападника. Хочу, аби в нього все вийшло, як і у Віктора Циганкова.

— В «Реалі» місце у воротах, ймовірно, дістанеться Андрію Луніну. Які його перспективи в одному з найкращих клубів Європи?

— Вважаю, що дуже навіть світлі. Андрію вже час заявляти про себе на повний голос, адже він довго чекав цього шансу. І зараз саме той момент, щоб воротар своєю грою змусив Карло Анчелотті остаточно повірити в нього.

— На підході Тібо Куртуа, який до травми був основним воротарем «Реала». Це стане проблемою для Луніна?

— Така «проблема» завжди має існувати. Без конкуренції не буде зростання – хоч це воротар чи польовий гравець.

— Яким буде ваш прогноз на поєдинок «Реал» «Жирона»?

— Я все-таки віддам перевагу «Реалу», оскільки за підбором футболістів мадридці виглядають соліднішими.

Але якщо підопічні Анчелотті хоч трохи дадуть слабину, то варто чекати на сюрприз. Рахунок? Мінімальна перемога господарів 2:1.

Олег Федорчук: «Луніну треба йти з «Реала»

Коефіцієнти на чемпіонство у топ-лігах та УПЛ: де зберігається інтрига?

Опубліковано у: Інтерв'ю, Спорт
Теги: ,,,,
Поділитися:
Схожі записи
«Реал Мадрид» – «Вільярреал»: чи виправдають «вершкові» статус явного фаворита матчу?
12:02, 9 Лютого 2024
«Атлетіко» – «Реал Мадрид»: чи повернуться «вершкові» в чемпіонські перегони?
12:02, 9 Лютого 2024
Роберт Левандовський 2024/2025: чи вдасться поляку забити в Ла Лізі 23 голи?
12:02, 9 Лютого 2024
Суперкомп’ютер Opta оцінив шанси клубів на перемогу в ЛЧ 2024/2025
12:02, 9 Лютого 2024
Ліга чемпіонів 2024/2025: Голанд – головний фаворит на звання найкращого бомбардира турніру, слідом ідуть Мбаппе і Кейн
12:02, 9 Лютого 2024
Ліга чемпіонів 2024/2025: «Манчестер Сіті», «Реал Мадрид» і «Арсенал» – головні претенденти на перемогу на турнірі
12:02, 9 Лютого 2024
Коментарі
Написати коментар
Повна версія