Увійти

Гравці з України – одні з найуспішніших: статистика ставок на кіберспорт у 2020 році

19:01, 22 Січня 2021
Владислав Стародубцев
Підписатися Читати в повній версії

Букмекерська компанія Loot.bet опублікувала статистику ставок на кіберспортивні дисципліни у 2020-му році. Як виявилося, гравці з України – одні з найуспішніших у контексті виграшу ставок на кіберспорт. Читайте далі, щоб дізнатися більше.

Поділитися:

Гравці з України – одні з найуспішніших: статистика ставок на кіберспорт у 2020 році

Кіберспорт стрімко увірвався у світ беттингу. Частка ставок на кіберспорт стрімко зростає і продовжуватиме збільшуватися, а компанії, у яких відсутні лінії на електронний спорт, програють війну за гравців іншим, більш технологічним букмекерам, що розвивають цей напрямок. 

Букмекер Loot.bet спеціалізується на кіберспорті, тож не дивно, що компанія володіє чималим об’ємом статистичних даних про беттинг на електронні дисципліни. 

Пальму першості серед популярності кіберспортивних дисциплін тримає Counter-Strike: Global Offensive – 53% від загальної суми укладених парі припадає саме на легендарний шутер від Valve.

На другому щаблі, з часткою у 35%, розташувався ще один кит у світі кіберспорту – Dota 2. Замикає трійку найпопулярніших дисциплін серед гравців League of Legends (7%). Також підмічаємо появу на сьомому місці шутеру від Riot Games Valorant, який з’явився торік березні, але за короткий проміжок часу встиг підкорити серця сотень тисяч геймерів. 

Найбільше грошей беттори «грузили» на такі кіберспортивні турніри: ESL One Road to Rio (CS:GO), Epic League (Dota 2) та Legends Pro League (LPL) Summer (League of Legends). 

За середнім розміром ставки лідирує League of Legends із показником у €32,34 (₴1110). Далі йдуть King of Glory (€30,65 або ₴1051) та Call of Duty (€27,20 або ₴933). Лідери за популярністю Counter-Strike: Global Offensive і Dota 2 посідають лише 10 та 11 місця відповідно. Розмір середньої ставки на CS:GO – €21,41 (₴735), на Dota 2 – €20,64 (₴708). 

Найбільший виграш дорівнював €6 540 (₴225 000). При цьому сума ставки складала €20 (₴686), а загальний коефіцієнт купону – 327.0.

Ростер української кіберспортивної організації Natus Vincere з дисципліни CS:GO став улюбленцем серед гравців – найбільше беттори «заряджали» саме на s1mple та КО. Далі розташувалися Team Nigma (Dota 2) та T1 (League of Legends). Натомість за середнім розміром ставки у лідерах   Team Liquid (CS: GO), Just Error (Dota 2) і Victory Five  (League of Legends). 

Водночас найбільші суми ризикнули поставити на Heroic (CS:GO), Team Aster (Dota 2) та DAMWON Gaming (League of Legends).

Завдяки командам Sprout (CS:GO), VP.Prodigy (Dota 2) та FlyQuest (League of Legends) беттори отримали найбільше виплат. А от ростери Fnatic (CS:GO), Team Nigma (Dota 2) й FunPlus Phoenix (League of Legends) найбільше засмучували гравців, які вірили у них. 

Якщо врахувати прибуток на кожен поставлений 1€, тут на вершині перебувають такі команди: Gambit (CS:GO), 496 Gaming (Dota 2) та LDLC OL (League of Legends), тоді як у протилежний рейтинг потрапили колективи Team Singularity (CS:GO), B8 (Dota 2) і Team Vitality (League of Legends).

Найактивнішими за показником середньої кількості ставок виявилися гравці з Угорщини, Японії та Швейцарію. Найменш активними користувачами за аналогічним показником були беттори з України, Росії і Польщі. 

Приємно, що гравці України потрапили до когорти одних з найуспішніших у беттингу на кіберспорт (у дисципліні CS:GO). Разом з українцями вдало заряджають на електронний спорт шведи (Dota 2) та угорці (League of Legends). 

Беттори з Іспанії (СS:GO), Канади (Dota 2) і Південної Кореї (League of Legends) – найбільші невдахами у контексті прогнозування результатів кіберспортивних матчів.   

Попри те, що фактично усі кіберспортивні змагання були перенесені в онлайн-формат через пандемію коронавірусної інфекції, у Loot.bet звітують, що показники компанію продемонстрували значне зростання. Торік букмекер збільшив загальний об’єм ставок на 67%, а кількість активних гравців виросла на 58%. 

Як повідомляв «Рейтинг Букмекерів», фахівці оцінили шанси Natus Vincere виграти один з найбільших турнірів на старті кіберспортивного сезону у CS:GO – BLAST Premier Global Final.

У Parimatch оцінили перспективи беттингу на кіберспорт

$20 тис. на людину: ексгравець Na`Vi seized розповів про договірні матчі в CS:GO

Опубліковано у: Новини
Теги:
Поділитися:
Схожі записи
Беттор зібрав виграшний експрес на кіберспорт: він поставив понад 1 млн грн на кф 10
19:01, 22 Січня 2021
The International 2024: Team Falcons, Gaimin Gladiators і Team Spirit – головні фаворити турніру
19:01, 22 Січня 2021
Найбільший турнір із Dota 2 The International 2024 пройде без згадування букмекерів
19:01, 22 Січня 2021
Понад 8 млн грн на Velorant: беттор передбачив перемогу Heretics і практично подвоїв суму ставки
19:01, 22 Січня 2021
IEM Cologne 2024: NaVi, Team Spirit і G2 – головні претенденти на перемогу на турнірі
19:01, 22 Січня 2021
Виплата зі ставки 18,6 млн гривень: у беттора доїхав експрес із коефом 14,04 на кіберспорт
19:01, 22 Січня 2021
Коментарі
Написати коментар
Повна версія