Увійти

«Говерла» U-21: програти, щоб перемогти

02:04, 18 Квітня 2016
Роман Тверденко
Підписатися Читати в повній версії

Останніми тижнями матчі за участю футбольного клубу «Говерла» стали одними із найбільш передбачуваних у плані підсумку зустрічей. Наш сайт вже публікував новини та матеріали, пов’язані з тим, що багато хто з гравців у букмекерських конторах та на біржі ставок раптово став експертом саме з матчів ужгородської команди. Попередні рази вкрай передбачуваними були зустрічі «Говерли» у рамках Прем’єр-ліги – з «Олімпіком» вдома та «Чорноморцем» в Одесі. Цього разу раптовий інтерес бетторів викликала зустріч дублюючого складу ужгородців, які приймали молодіжний склад київського «Динамо». «Рейтинг Букмекерів» пояснює чому.

Поділитися:

Коли перемога однієї команди може бути успіхом і для іншої

Формально уік-енд у вітчизняному футболі ще не закінчився, оскільки у вівторок вдень у рамках чемпіонату України серед гравців віком до 19-ти років зустрінуться «Говерла» та «Волинь», а «Олімпік» зіграє з однолітками з «Динамо». А вони з тих, хто може привернути до себе увагу, враховуючи нещодавні події у матчі тих же юних лучан у матчі з «Олександрією».

Однак, за підсумками вихідних вже вистачає матеріалу, щонайменше на одну публікацію, а можливо і більше.

Тепер до справи.

У п’ятницю, 15-го квітня, у рамках молодіжного чемпіонату України відкривали черговий тур своїм поєдинком в Ужгороді «Говерла» та «Динамо». Команди знаходяться на полярних позиціях, якщо зазирнути у турнірну таблицю – кияни ділять перший рядок з «Шахтарем», а «Говерла» також не менш щедро розділяє статус аутсайдера змагань із вже неіснуючим запорізьким «Металургом» (що, до речі, не заважає ужгородцям програвати запоріжцям за кількістю пропущених голів в два рази).

Усім відомо, що «Говерла» переживає складні часи у багатьох планах. Ці труднощі відбиваються на якості та кількості гравців у структурі клубу. Проте, у матчі лідера та аутсайдера більшу кількість гравців у заявці мали як раз вкрай проблемні господарі.

Нічого нового у становищі «Говерли» перед цим матчем. Майже щоразу у своїх матчах, особливо з командами з верхньої частини таблиці, молоді ужгородці опиняються у статусі суттєвих андердогів, що цілком закономірно відображається на котируваннях, якими наділяють їх букмекери. Звичайно, що виключенням не була і ця зустріч. Окрім того, суттєвих рухів коефіцієнту не було. Та і ніде їм там було, власне, рухатись.

Типові цифри у вищезазначених умовах.

А ось тут і починається найцікавіше.

За деякий час до матчу та під час нього на біржі Betfair почався значний рух грошей на певні варіанти розвитку подій у зустрічі.

За деякий час до матчу та під час нього на біржі Betfair почався значний рух грошей на певні варіанти розвитку подій у зустрічі. Гравці були впевнені, що у матчі буде забито щонайменше чотири м’ячі. До 27-ї хвилини зустрічі на варіант «тотал більше 3.5 голів» було проставлено майже 8 тисяч фунтів стерлінгів (більш ніж 11 тисяч доларів США). Незважаючи на безгольовий розвиток подій у зустрічі, суттєва частина цих коштів була внесена в режимі «live».

Окрім цього, багато хто був вкрай впевнений, що саме гості будуть авторами цих голів, що відобразилось у суттєвому потоці грошей на варіант фори «-3». Для того, щоб ставка на цю пропозицію виявилась виграшною, необхідна перемога команди (у даному випадку, дублерів «Динамо») не менш, ніж у чотири м’ячі. Якщо ж різниця м’ячів на момент кінця зустрічі становить позначку «три», то це означало б розрахунок ставок з коефіцієнтом «1», тобто просто повернення грошей. На цей варіант на той самий момент занесли більше 3000 фунтів (4 з половиною тисячі вічнозеленої валюти США).

Подальший перебіг зустрічі не змусив гравців надто довго нервувати.

Подальший перебіг зустрічі не змусив гравців надто довго нервувати. Початок було покладено на 32-й хвилині Богданом Михайліченком. За п’ять хвилин подвоїв перевагу киян капітан господарів Станіслав Котьо, забивши у власні ворота. А довершили справу вже у другій частині зустрічі голи Данила Книша (49-та хвилина) та Сергія Мякушки (53-тя хвилина). За рахунку 0-4 на користь «Динамо» голепад (а чотири голи за 21 хвилину інакше важко назвати) припинився. Маючи таку перевагу, молоді кияни не мали великої потреби бігти щосили вперед і ще більше засмучувати прихильників господарів, а для «Говерли»…А для «Говерли», можливо, що ця математика не мала настільки смутний відтінок. Підсумковий рахунок 0:4 в точності збігся з тим, який був необхідний джентльменам, які ставили на фору і тотал. Конкретні фору і тотал. Інші варіанти кількості забитих м’ячів та фори будь-якої з команд на момент рахунку 0-0 суттєво нікого не цікавили, окрім вищезгаданих.

Так, суми, які фігурували на ринку у зустрічі молодіжних команд «Говерли» та «Динамо» не є настільки великими, як ті, що ми бачили, до прикладу, у матчі юнаків «Волині» та «Олександрії» минулого понеділка. Однак, ці цифри все ж є аномальними для цих змагань на біржі Betfair. Як вже було сказано, «Говерла» вже не вперше виходить на матч у статусі абсолютного андердогу. У доказ цих слів ринок зустрічі молодіжних колективів «Чорноморця» та «Говерли» минулого туру.

На 76-ту хвилину матчу на варіанти результату та кількості голів було проставлено у кілька разів менше, аніж до 27-ї хвилини матчу «Говерла» – «Динамо». До того ж, абсолютна більшість ставок у зустрічі одеситів з ужгородцями була зроблена вже після доволі раннього голу «Чорноморця». А фори й зовсім не мали попиту з боку бетторів.

Видаливши складний філософський абзац, я просто вас полишу у кінці з сюжетом колег з програми «ПРОФУТБОЛ», які були свідками цього «видовища» і побували особисто на зустрічі молодіжних складів «Говерли» та «Динамо».

Далі буде…

Опубліковано у: Новини, Підозрілі матчі, Вибір редакції
Теги:
Поділитися:
Схожі записи
Генпрокуратура розслідує матчі «Говерла» – «Зоря» і «Арсенал» – «Верес»
02:04, 18 Квітня 2016
Ера договірняків. Частина друга. Обмін
02:04, 18 Квітня 2016
Ігор Кочетов: «Чотири останні гри «Говерли» – матчі з фіксованим результатом»
02:04, 18 Квітня 2016
Ера договірняків. Частина перша
02:04, 18 Квітня 2016
Футболісти «Говерли» U-21 вимагають, аби інформація про їх участь в «договірняках» була спростована
02:04, 18 Квітня 2016
Таємниці успіху. На матч ліги «Парі-матч» «Карпати» – «Говерла» поставлено більше 80 тисяч доларів
02:04, 18 Квітня 2016
Коментарі
Написати коментар
Повна версія