Увійти

Функціонер ФФУ Ігор Кочетов: «Ставки на матч «Волинь» – «Металург» були аномальними, ставили на перемогу господарів більше ніж в 5 м’ячів»

15:11, 30 Листопада 2015
Олександр Веселов
Підписатися Читати в повній версії

Голова Комітету з етики та чесної гри Федерації футболу України Ігор Кочетов розповів про скандальну ситуацію, котра склалася навколо матчу 16-го туру української Прем’єр-ліги між луцькою «Волинню» та запорізьким «Металургом», в якому господарі тріумфували з астрономічним рахунком 9:1 (найбільша перемога лучан в історії чемпіонатів України).

Поділитися:

Ігор Кочетов розповів про аномальну ситуацію зі ставками на матч «Волинь» – «Металург», а також відповів Анатолію Чанцеву

«На перемогу «Волині» до початку матчу було поставлено 50 тисяч доларів. У процесі гри ці ставки почали рости ще на 500 тисяч гривень, а це приблизно дорівнює 20-25 тисячам доларів. Ставки збільшилися на те, що «Волинь» переможе з різницею в 3 і більше голів. Такі ставки вважаються аномальними, оскільки в цей день грають також інші команди», – цитує Кочетова сайт Футбол 24 з посиланням на програму «Великий футбол».

«Я отримав цю інформацію від системи раннього виявлення підозрілих матчів, тому подзвонив офіцеру безпеки і директору поєдинку, щоб вони повідомили наставникам команд про те, що хтось поставив велику суму, що в цій грі переможе «Волинь» з перевагою в більш ніж 3, а далі більше ніж у 5 м’ячів, і щоб вони звернули увагу на те, що цей матч може потрапити під підозру», – зауважив Ігор Кочетов.

Про даний дзвінок Кочетова згадав головний тренер «Металурга» Анатолій Чанцев під час спілкування з журналістами після гри, висловивши своє обурення цим фактом:

«Перед грою до мене підійшов директор матчу і сказав, що до нього дзвонив Кочетов і просив передати, що на матч поставлено 500 тисяч доларів. Я цього зрозуміти не можу. Для чого таке говорити?! Причому тут команда? У мене особисто до всіх повна довіра. Мене це обурює. Можливо, хтось інший визначає результат гри, але не мої футболісти», – наводить слова тренера Футбол 24.

Враховуючи невдоволення Чанцева, Кочетов пояснив свої дії: «Пан Чанцев повинен розуміти, що це попередження зробили не для того, щоб його в чомусь звинуватити, а для того, щоб він більше звертав увагу на такі питання, і не більше того.

Всі матчі, які викликають підозру у системи раннього виявлення, нами аналізуються, але далеко не всі ми відправляємо в КДК з певним вердиктом. Ми зробимо нашу технічну роботу, подивимося і проаналізуємо, і тільки після цього зможемо відповісти. В даному випадку ніяких підозр ми не пред’являємо, ми тільки говоримо про те, що на цей матч поставили аномально високі ставки, не більше. І я хочу, щоб тренери про це знали», – резюмував голова Комітету з етики та чесної гри ФФУ.

Згадаємо, на початку минулого місяця ми інформували про те, що Комітет з етики та чесної гри ФФУ направив матеріали щодо деяких підозрілих матчів, зіграних у нашому футболі, в Контрольно-дисциплінарний комітет.

За новинами про випадки корупції в українському та світовому спорті ви можете слідкувати в спеціальній рубриці «Рейтингу Букмекерів».

Опубліковано у: Новини, Підозрілі матчі
Теги: ,
Поділитися:
Схожі записи
БК VBET повернула усі ставки на матч «Металург» – «Хуст» через «неспортивний характер» (ВІДЕО)
15:11, 30 Листопада 2015
Ексгравця українського клубу посадили до в’язниці за договірні матчі
15:11, 30 Листопада 2015
Денис Арендарук розказав про договірні матчі запорізького «Металурга»
15:11, 30 Листопада 2015
Перша ліга: «Металіст» і «Кривбас» – головні претенденти на чемпіонство – букмекери
15:11, 30 Листопада 2015
Букмекери: в УПЛ гратимуть «Верес», «Чорноморець» і «Металіст 1925»
15:11, 30 Листопада 2015
На вихід в УПЛ претендують одразу 6 команд – у кого найбільше шансів?
15:11, 30 Листопада 2015
Коментарі
Написати коментар
Повна версія