Увійти

Експерт: Легалізація грального бізнесу принесе до держбюджету України мільярди гривень щорічно

20:12, 10 Грудня 2019
Сергій Гумен
Підписатися Читати в повній версії

Якщо вивести гральний бізнес з тіні, врегулювати його і контролювати належним чином, це піде на користь державі, впевнений експерт в сфері фінансів та держуправління Борис Візіров.

Поділитися:

Експерт: Легалізація грального бізнесу принесе до держбюджету України мільярди гривень щорічно

Експерт в сфері фінансів та держуправління Борис Візіров вважає, що необхідно знайти способи повернути гральний бізнес в рамки закону і стягувати належні податки, поповнюючи державну скарбницю. Про це він заявив в інтерв’ю виданню «Українські новини».

«Необхідно не тільки врегулювати цю діяльність, але і вирішити суміжні проблеми – і соціальні, і корупцію в органах нагляду і в рядах правоохоронних органів. Держава також має забезпечити економічну та побутову безпеку бізнесу», – сказав експерт.

За його словами, приблизні обороти грального бізнесу, що вже 10 років працює в тіні, можна оцінити в 2-3 мільярди доларів в рік. Але до 2009 року він працював по ліцензійним умовам, а суми, що надходять до держбюджету від сплати таких ліцензій, обчислювалися 3-4 мільярдами гривень щорічно.

«За 10 років ми втратили набагато більше, ніж 40 мільярдів гривень доходу до держбюджету. Держава втратила робочі місця, систему контролю над цією сферою діяльності в цілому. Державі не вигідно втрачати контроль над такими прибутковими сферами», – продовжив Візіров.

Відносно ідеї створення окремих гральних зон за межами населених пунктів – так званих «Лас-Вегасів», то, вважає експерт, вона має право на існування.

«Питання в тому, чи готова Україна в умовах конфлікту, анексії, нестабільної ситуації, відсутності безпеки виділити цілу зону для грального бізнесу? Спочатку потрібно створити там необхідну інфраструктуру: дороги, аеропорти… Поки в Україні немає територій з уже готовою інфраструктурою. Щоб у нас з’явилися великі оператори, нам потрібно облаштувати території. Тоді ми зможемо сказати, що ось, ми створили майданчик, а від вас чекаємо інвестицій на гральний заклад. І це великі гроші, мільярди», – резюмував Візіров.

Раніше на сайті Верховної Ради України було оприлюднено текст законопроекту №2285 «Про Державне регулювання діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор».

Документ пропонує обмежити кількість ліцензій для гральних закладів, встановлює вимогу про розміщення залів з ігровими автоматами виключно на території 3-5-зіркових готелів, казино – на території п’ятизіркових. Крім цього, законопроект пропонує встановити обов’язкову верифікацію гравців при прийомі ставок і реєстрацію виграшів в системі онлайн моніторингу, яку повинна адмініструвати податкова служба.

Коломойський намагається вплинути на прийняття законопроекту про гральний бізнес в Україні

Лобісти Parimatch розробляли законопроект про легалізацію грального бізнесу в Україні

Конкурс «Час Перших» до топових матчів грудня

Опубліковано у: Бізнес, Новини
Теги: ,
Поділитися:
Схожі записи
Голова UGC просить перевірити на корупційність новий законопроєкт про азартні ігри
20:12, 10 Грудня 2019
Офіс Генпрокурора заблокував понад 2500 нелегальних гемблінг-сайтів в Україні
20:12, 10 Грудня 2019
Перед своєю ліквідацією КРАІЛ вимагає заблокувати доступ до трьох нелегальних БК
20:12, 10 Грудня 2019
Парламент схвалив ліквідацію КРАІЛ та посилення контролю за гральним бізнесом
20:12, 10 Грудня 2019
Букмекерська компанія VBET усунула збій – клієнти знову можуть виводити гроші
20:12, 10 Грудня 2019
Указ президента Зеленського щодо обмежень на азартні ігри: СБУ доручили провести перевірки організаторів азартних ігор
20:12, 10 Грудня 2019
Коментарі
Написати коментар
Повна версія