Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Експерт: Легалізація грального бізнесу принесе до держбюджету України мільярди гривень щорічно

Сергій Гумен
Якщо вивести гральний бізнес з тіні, врегулювати його і контролювати належним чином, це піде на користь державі, впевнений експерт в сфері фінансів та держуправління Борис Візіров.
Експерт: «Легалізація грального бізнесу принесе до держбюджету мільярди гривень щорічно»

Експерт: Легалізація грального бізнесу принесе до держбюджету України мільярди гривень щорічно

Експерт в сфері фінансів та держуправління Борис Візіров вважає, що необхідно знайти способи повернути гральний бізнес в рамки закону і стягувати належні податки, поповнюючи державну скарбницю. Про це він заявив в інтерв’ю виданню «Українські новини».

«Необхідно не тільки врегулювати цю діяльність, але і вирішити суміжні проблеми – і соціальні, і корупцію в органах нагляду і в рядах правоохоронних органів. Держава також має забезпечити економічну та побутову безпеку бізнесу», – сказав експерт.

За його словами, приблизні обороти грального бізнесу, що вже 10 років працює в тіні, можна оцінити в 2-3 мільярди доларів в рік. Але до 2009 року він працював по ліцензійним умовам, а суми, що надходять до держбюджету від сплати таких ліцензій, обчислювалися 3-4 мільярдами гривень щорічно.

«За 10 років ми втратили набагато більше, ніж 40 мільярдів гривень доходу до держбюджету. Держава втратила робочі місця, систему контролю над цією сферою діяльності в цілому. Державі не вигідно втрачати контроль над такими прибутковими сферами», – продовжив Візіров.

Відносно ідеї створення окремих гральних зон за межами населених пунктів – так званих «Лас-Вегасів», то, вважає експерт, вона має право на існування.

«Питання в тому, чи готова Україна в умовах конфлікту, анексії, нестабільної ситуації, відсутності безпеки виділити цілу зону для грального бізнесу? Спочатку потрібно створити там необхідну інфраструктуру: дороги, аеропорти… Поки в Україні немає територій з уже готовою інфраструктурою. Щоб у нас з’явилися великі оператори, нам потрібно облаштувати території. Тоді ми зможемо сказати, що ось, ми створили майданчик, а від вас чекаємо інвестицій на гральний заклад. І це великі гроші, мільярди», – резюмував Візіров.

Раніше на сайті Верховної Ради України було оприлюднено текст законопроекту №2285 «Про Державне регулювання діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор».

Документ пропонує обмежити кількість ліцензій для гральних закладів, встановлює вимогу про розміщення залів з ігровими автоматами виключно на території 3-5-зіркових готелів, казино – на території п’ятизіркових. Крім цього, законопроект пропонує встановити обов’язкову верифікацію гравців при прийомі ставок і реєстрацію виграшів в системі онлайн моніторингу, яку повинна адмініструвати податкова служба.

Коломойський намагається вплинути на прийняття законопроекту про гральний бізнес в Україні

Лобісти Parimatch розробляли законопроект про легалізацію грального бізнесу в Україні

Конкурс «Час Перших» до топових матчів грудня

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт