Увійти

Ексклюзив. Інтерв’ю Дейва Вегаса: я переписав історію світового беттинга

01:12, 6 Грудня 2015
Рейтинг Букмекерів
Підписатися Читати в повній версії

Американський каппер Дейв Онча (Dave Oancea), більш відомий під псевдонімом Дейв Вегас, вже кілька років успішно «розкручує» себе у світі спортивного беттинга як людину неймовірної прозорливості та удачі. Хлопцеві це відмінно вдається, варто визнати. Минула осінь стала для нього особливо прибутковою, коли він прогримів на весь світ виграшем в $ 2,5 млн, зробивши правильну ставку на переможця Світової серії з бейсболу. Вегас живе … ви вгадали, в Лас-Вегасі і веде яскравий, гламурний спосіб життя. Між переглядом ігр та походами до нічних клубів він дав ексклюзивне інтерв’ю «Рейтингу Букмекерів».

Поділитися:

Спеціалізація Вегаса – американський футбол і бейсбол

– Якщо я правильно розумію, ви спеціалізуєтесь на двох видах спорту – бейсболі і американському футболі. Краще менше, але краще?

– Я сильний багато в чому, але бейсбол і футбол дійсно мої улюблені страви. Взагалі-то я відомий як «король бейсболу». За останні три сезони, граючи за власною системою, я розмістив 128 ставок. 125 виграли, три програли. Приховувати мені нічого, всі купони я публікую на своїх сторінках в соцмережах. Я переписав історію світового беттинга, вигравши нещодавно $2,5 млн, поставивши $100 тис. на перемогу «Канзас-Сіті Роялс» у фіналі Світової серії бейсболу.

Відтепер Дейв – фан номер один команди «Канзас-Сіті Роялс»

(Також серед топових ставок Вегаса – $8 тис, поставлені на те, що команда NFL «Балтимор Райвенс» стане переможцем Супербоула сезону 2012-2013 рр. Зіграна ставка принесла капперу $200 тис. прибутку. Ближче до кінця бейсбольного сезону 2013-го року він поставив $30 тис . на те, що команда «Бостон Ред Сокс» стане переможцем Світової серії MLB. Бостонці виграли турнір, а Дейв поклав у кишеню ще $340 тис).

– Пам’ятаєте вашу першу ставку?

– Я родом із Гавайських островів. Там же 15 років тому і зробив свою першу ставку в $100. Сотня баксів тоді була величезними грошима для мене. Час швидко летить. Зараз я розміщую ставки в розмірі $20-100 тис. на кожен обраний матч.

– Напевно, всі беттори світу чули про ваші останні великі виграші. Розкажіть про найбільш образливі програші.

– По-справжньому принизливих поразок у кар’єрі гравця я не відчував. Хоча, звичайно, були програші, які пам’ятаю досі. Наприклад, два роки тому я поставив на те, що «Флорида Гейторс» виграє чемпіонат NCAA з баскетболу. Букмекери серйозно недооцінювали команду, я ж бачив її потенціал. У «Фіналі чотирьох» проти «Коннектикут Хаскіс» моя команда вела з перевагою в десять очок, але у результаті все ж програла. Якби «Флорида» здобула перемогу, я отримав би $600 тис. Це могло стати моїм найбільшим виграшем на той час.

Той, хто заробляє на цьому [ставках на спорт] реальні гроші – це 50% знань/удачі і 50% дотримання мані-менеджменту і дисципліни.

– До речі, нагадайте про знаменитий найбільш великий ваш профіт. Він ще не витрачений?

– Це були $2,5 в результаті виграшу в бейсбольній Світовій серії «Канзас-Сіті Роялс». І менш ніж через місяць я виграв минулої осені ще $240 тис., поставивши на перемогу Холлі Холм в бою проти досі непереможної чемпіонки UFC Ронди Раузі. Поставивши лише $20 тис., просто повіривши в можливості Холлі, яку букмекери чомусь виставляли неймовірним андердогом. Нокаут у її виконанні порадував мене, ха-ха. Ну а виграші … Зараз я будую справжній «будинок мрії» для своїх батьків. Свого часу вони вірили в мене так, як ніхто інший. І мені дуже приємно робити для тих, кого люблю, щось дійсно велике. Плюс я активно інвестую в нерухомість.

Стандартне фото для Facebook-сторінки Вегаса – черговий похід за зняттям виграшу

(До слова, після публікації Дейвом виграшного купона на бій Холм-Раузі його опоненти в Інтернеті відразу ж засумнівалися в тому, що ставка була реальною. Наприклад, журналіст онлайн-ресурсу Bleacher Report Джеремі Боттер заявив, що вважає купон підробленим. Але у результаті правда залишилася за Дейвом Вегасом. Репортер професійно зробив свою роботу і зв’язався з букмекерами компанії William Hill, які підтвердили, що дана ставка дійсно була розміщена).

– Ви маєте власні аксіоматичні правила беттинга, якими хотіли б поділитися з іншими?

– Не буду розповідати про секрети моєї професії, проте можу поділитися деякими порадами, які вважаю важливими для успіху. Перше: ніколи не відіграватися (програвши, не ставте тут же знову і знову в спробах відіграти втрачені гроші). Друге: обирайте лише кілька матчів на тиждень тільки в тих видах спорту, в яких добре розбираєтеся. Третє і найважливіше: суворо дотримуйтесь фінансового менеджменту і самодисципліни. Професійний беттинг – важка робота. Вона вимагає виняткової самовіддачі та постійного навчання. Я, наприклад, для кращого розуміння ситуації переглядаю мінімум 50 годин live-матчів на тиждень. Багато людей, на жаль, хочуть все і відразу, забуваючи про деталі. Професійний беттор, тобто той, хто заробляє на цьому реальні гроші – це 50% знань/удачі і 50% дотримання мані-менеджменту і дисципліни. Проведу пряму аналогію з бодібілдінгом, де одна половина успіху – важкий тренінг з вагою і кардіоробота, а друга, не менш важлива – правильне харчування.

У будинку каппера багато величезних моніторів і … фото господаря

– Особисто набили чимало гуль до того, як стали профі?

– Так, було все – і відсутність дисципліни, і спроби відігратися. Я став професіоналом тільки після того, як зміг подолати всі слабкості і поставити їх собі на службу. Це зайняло чимало часу. Зараз я консультую більше 3000 бетторів з різних країн світу. Не втомлююся говорити клієнтам, що дуже багато хто програє саме через відсутність самодисципліни і недотримання основ фінансового менеджменту.

(Завдяки власній «хардкорній» дисципліні в питаннях банкроллу Дейв Вегас може дозволити собі робити дорогі подарунки не тільки у вигляді нового будинку для батьків. Нещодавно каппер опублікував фото на тлі нового могутнього Cadillac Escalade, який він купив і подарував своєму особистому охоронцеві, відомому як «Великий Віллі». За словами Вегаса, той охороняє його останні два роки і вже неодноразово «прикривав спину» під час різних конфліктних ситуацій в нічних клубах Лас-Вегаса. Наприклад, не раз відтягав від гламурного каппера місцевих «світських левиць», які бажали після «пари чарок» привернути увагу багатого гавайського прогнозиста).

Дейв зі своїм охоронцем «Великим Віллі» (ліворуч) на тлі подарованого «Кадилака»

– На чому ви робите акцент при виборі ставки на той чи інший матч? Правило «першого вірного рішення» для вас працює?

– Я доволі сильно відрізняюся від більшості інших бетторів. Люди часто роблять акцент на вивченні статистики команд і гравців, а також звертають увагу на ті чи інші тренди (травми і т.д.). Я ж – візуаліст. У моєму будинку – сім величезних моніторів, на яких практично постійно транслюються матчі. Моя робота – дивитися як грають команди і робити власні висновки на основі «картинки».

У моєму будинку – сім величезних моніторів, на яких практично постійно транслюються матчі.

– Як відомо, в більшості штатів США гемблінг (у тому числі і спортивний беттинг) досі заборонений. Як ви думаєте, це помилка американської влади?

– Безумовно. Щотижня в країні витрачаються мільйони і мільйони доларів на нелегальні спортивні ставки. Якби дохід від цієї діяльності уряд оподаткував, зробивши індустрію повністю прозорою, невже це не допомогло б економіці країни? Але поки що реальність така, що багато американських бетторів змушені шукати найрізноманітніші «варіанти», щоб ставити (у тому числі онлайн).

– Ха-ха, напевно, ви дуже раді, що живете в штаті Невада, де гемблінг дозволений. І все-таки, що означають для вас виграні гроші? Це можливість інвестувати в інші сфери, це цінний вантаж в банку, це всього лише папір?

– У першу чергу, це фінансова незалежність і свобода розпоряджатися часом свого життя так, як хочеться тільки мені. Просиджування в офісі «з 9 до 5» ніколи не було моїм призначенням. Я був народжений підприємцем. Інвестую в двох напрямках: у власні прогнози (купони всіх ставок, що роблю, я регулярно публікую у своїх соцмережах) і в нерухомість.

–  Створюється враження, що комплекси обійшли вас стороною. «Покусувати» інших провокаційними постами в інтернеті з фотографіями наворочених авто і пачок грошей – ваш природний стиль поведінки або ж частина бізнес-стратегії?

– Мої соціальні медіа – відображення мого способу життя, який я дозволяю собі завдяки успіху в роботі. Витрати на придбання моїх будинків, Ferrari і кілька тижнів тому купленого Bentley вже повністю окупилися виграшами. Не бачу причин не показувати людям правильний напрямок до успіху. Важка робота і дисципліна окупаються для мене задоволеннями від життя.

Каппер зі своєю новою «іграшкою», білосніжним «Бентлі»

– Гламурне життя в Лас-Вегасі – ваша персональна казка, що стала реальністю?

– Ще живучи на Гаваях, я розраховував стати мільйонером. На островах мої можливості були обмежені. Переїхавши в Лас-Вегас, з часом я повністю реалізувався. Так що так, мій «казковий сон» збувся тут.

(Дейв не соромиться викладати на своїх сторінках в Facebook і Instagram численні фотографії з нічних клубів, які підтверджують, що каппер веде активний світський спосіб життя. Але іноді «гламур» обертається і проти хлопця. Наприклад, торік стало відомо, що Дейву і його подрузі по імені Даніка (більш відомої в місцевих тусовочних колах під ніком GoDaddy) відтепер заборонено вхід в елітний нічний клуб Лас-Вегаса «Hyde Bellagio» з огляду «небажаної активності». Тут можна прочитати, що у пари всередині закладу був виявлений певний пакет з підозрілою білої порошкоподібною субстанцією).

– Рано чи пізно виграшні серії закінчуються. Ви не побоюєтеся, що навіть суворі правила беттинга одного разу не допоможуть вам і почнеться програшна серія, яка позбавить вас всіх грошей?

– Це мене взагалі не турбує. Гемблінг-індустрія не має жодних тенденцій до зниження зростання – в майбутньому вона буде тільки більше. Більшість американців – гравці. Я не виняток. Гра на фондовій біржі або інвестування в нерухомість – теж свого роду азартні ігри. Гемблінг і спорт – частина американської культури, і це незмінно. Я – теж частина цієї індустрії, і вже занадто добре розуміюся на ній, щоб впасти.

Опубліковано у: Інтерв'ю, Новини, Вибір редакції
Теги:
Поділитися:
Схожі записи
НБА довічно дискваліфікувала баскетболіста через махінації зі ставками
01:12, 6 Грудня 2015
Перекладач вкрав у бейсболіста 16 млн доларів і програв їх на ставках
01:12, 6 Грудня 2015
Жінка хотіла приховати $1,3 млн виграшу, але суд віддав усі гроші її чоловіку
01:12, 6 Грудня 2015
Невада заробила рекордні $1,34 млрд від азартних ігор у лютому цього року
01:12, 6 Грудня 2015
У Британії та США провели опитування щодо «найбільш справедливих» букмекерських контор
01:12, 6 Грудня 2015
Співробітник клубу НФЛ вкрав 22 млн доларів: робив ставки та купував люксові речі
01:12, 6 Грудня 2015
Коментарі
Написати коментар
Повна версія