Увійти

Букмекери оцінили шанси Путіна достроково піти з посади президента РФ

17:12, 25 Грудня 2020
Владислав Стародубцев
Підписатися Читати в повній версії

Букмекерська компанія Favbet пропонує клієнтам спрогнозувати, коли президент Російської Федерації Володимир Путін покине свою посаду.

Поділитися:

Букмекери оцінили шанси Путіна піти з посади президента РФ

На перебіг подій, за яким Володимир Путін до початку 2024-го року покине пост №1 у Росії, пропонують укласти парі за 5.0, що відповідає 20% ймовірності. 

Контекст 

На початку листопада британський таблоїд The Sun, посилаючись на власні джерела, повідомив про можливу відставку 68-річного політика на початку 2021-го року. Мовляв, Путін може покинути свою посаду через серйозні проблеми зі здоров’ям: у російського лідера буцімто хвороба Паркінсона. 

Водночас прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков спростував інформацію про його можливу хворобу:

«Ви знаєте, тут навіть коментувати нічого. Це – повна нісенітниця. У президента все гаразд, здоров’я відмінне», – сказав він зауваживши, що Путін не має наміру йти у відставку. 

Цікаво, що минулого вівторка Володимир Путін підписав, ухвалений Держдумою Росії, закон, згідно з яким, колишній глава держави отримує недоторканність: його не зможуть притягнути ані до кримінальної, ані до адміністративної відповідальності. Також документ гарантує експрезидентові заборону на його затримання, арешту, допиту, обшуку чи особистому огляду. Рада Федерації – єдиний орган, за допомогою якого можуть бути зняті обмеження, якщо буде відповідна підстава: вчинення тяжкого злочину або парламентське обвинувачення у державній зраді. Такий крок може свідчити про підготовку політика до імовірної відставки.

Наступні президентські вибори у Росії заплановані на березень 2024-го року. Термін повноважень Володимира Путіна спливає 7-го травня того ж року. 

Колишній КДБівець обійняв найвищу посаду у країні у 1999-му році: спершу він був тимчасово виконувачем обов’язків, а у 2000-му виграв вибори. Відповідно до пункту 3 статті 81 Конституцій РФ одна особа не могла обіймати посаду президента країни протягом двох термінів поспіль. А це означало, що Путін, який був обраний у 2012-му та переобраний у 2018-му роках, не зміг би балотуватися на виборах у 2024-му році. Втім, нещодавно були ухвалені поправки до Конституції, тож слово поспіль зникло з пункту 3 статті 81. 

Як повідомляв «Рейтинг Букмекерів», аналітики оцінили шанси України отримати туристичний безвіз зі Сполученими Штатами Америки. 

Букмекери обвалили коефіцієнт на легалізацію марихуани в Україні

Букмекери оцінили шанси України стати членом НАТО

Опубліковано у: Новини, Вибір редакції
Теги: ,,
Поділитися:
Схожі записи
Коефіцієнт на перемогу Трампа на президентських виборах обвалився після дебатів
17:12, 25 Грудня 2020
Прем’єр-міністр Великої Британії виключить з партії політиків, яких викрили на ставках
17:12, 25 Грудня 2020
Охоронця британського Прем’єр-міністра заарештували через ставки на політику
17:12, 25 Грудня 2020
Байден VS Трамп: букмекери назвали фаворита виборів президента США 2024
17:12, 25 Грудня 2020
На Тайвані семеро людей потрапили під слідство через ставки на політичні вибори
17:12, 25 Грудня 2020
Гральний бізнес приніс Міністерству культури України 50 мільйонів гривень
17:12, 25 Грудня 2020
Коментарі
Написати коментар
Повна версія