Увійти

Букмекери обвалили коефіцієнт на легалізацію марихуани в Україні

13:12, 17 Грудня 2020
Владислав Стародубцев
Підписатися Читати в повній версії

Букмекерська компанія Favbet пропонує клієнтам спрогнозувати, чи легалізують на території нашої країни марихуану до завершення 2021-го року.

Поділитися:

Букмекери обвалили коефіцієнт на легалізацію марихуани в Україні

На перебіг подій, за яким в Україні легалізують канабіс, пропонують укласти парі за 3.0 або 33% ймовірності. Цікаво, що ще три місяці тому аналітики оцінювали відповідний сценарій коефіцієнтом 10.0, що відповідає 10% ймовірності. 

Контекст

Дискусії щодо доцільності або недоцільності тривають не перший рік, але особливої актуальності це питання набуло цьогоріч. Голова фракції «Слуга Народу» в парламенті Давид Арахамія у листопаді заявив, що у Верховній Раді створили робочу групу, яка почала напрацьовувати закон про легалізацію медичного канабісу. 

Також президент України Володимир Зеленський включив питання легалізації канабісу медичного канабісу у всенародне опитування, що відбулося 25-го жовтня, у день місцевих виборів. Результати наступні: за легалізацію марихуани в медичних цілях 70% опитаних, проти — 24%. 

Наразі лікувальні препарати на основі канабісу легалізовані у низці розвинених країні Європи та світу. Насамперед мова про США, Канаду, Австралію, Польщу, Нову Зеландію та Литву. На території зазначених країн використовують принцип «канабіс – це ліки», позаяк коноплі без наркотичного ефекту можуть використовуватися як ефективне та легке знеболювальне для важкохворих. Сьогодні більшість країн світу або легалізували, або декриміналізували вживання марихуани. Зокрема, вживання канабісу в рекреаційних цілях дозволене у Нідерландах, Іспанії, Бельгії, Португалії, Люксембурзі, Данії, Чехії тощо. 

«Застосування медичної марихуани у державах, які це вже дозволили, демонструє її ефективність при депресіях, посттравматичному стресовому розладі, що є важливим для військовослужбовців, які повертається додому з війни. Активно використовується група препаратів і при низці інших тяжких станів і захворювань. 

За попередніми підрахунками, не менше двох мільйонів українців потребують саме таких препаратів. Якщо, зрозуміло, ми хочемо дбати про належну якість їхнього життя. Вважаємо несправедливим залишати вирішення цього питання тільки політикам. Без чітко висловленої думки народу відповідна дискусія може тривати ще багато років, не виходячи на рівень ухвалення рішень. 

Підкреслюємо: йдеться тільки про препарати медичного характеру, які необхідні людям, що переживають важкий системний біль, вкрай тривожні та депресивні стани, посттравматичний стресовий розлад, зокрема й після фронту», – так в Офісі Президента пояснили появу питання щодо легалізації марихуани у медичних цілях в анкеті всенародного опитування. 

Додамо, комісія ООН з наркотичних засобів на початку грудня виключила медичний канабіс з переліку найбільш небезпечних наркотиків у світі. Під час голосування представники України в комісії натиснули кнопку «утриматися».

Як інформував «Рейтинг Букмекерів», аналітики компанії Favbet оцінили шанси України стати членом НАТО до початку 2025-го року. 

Букмекери оцінили шанси Верещук стати міністром оборони

Букмекери: 50% – шанси звільнення Венедіктової з посади Генпрокурора

Опубліковано у: Новини, Ставки, Вибір редакції
Поділитися:
Схожі записи
Ліга Європи 2024/2025: «Тоттенгем» – головний претендент на титул, замикають трійку фаворитів МЮ і «Рома»
13:12, 17 Грудня 2020
43 мільйони гривень – виграш гравця з експреса на Лігу чемпіонів
13:12, 17 Грудня 2020
Мілевський і його друг виграли на договірному матчі 683 тисячі гривень
13:12, 17 Грудня 2020
Поставив 4 000 грн, а виграв 672 тис: у беттора доїхав експрес на бразильський футбол 
13:12, 17 Грудня 2020
ЧС-2024 з футзалу: Бразилія, Португалія та Іспанія серед головних претендентів на перемогу на турнірі
13:12, 17 Грудня 2020
Суперкомп’ютер Opta оцінив шанси клубів на перемогу в ЛЧ 2024/2025
13:12, 17 Грудня 2020
Коментарі
Написати коментар
Повна версія