Увійти

Букмекери назвали шанси Грузії стати членом НАТО

11:01, 5 Січня 2021
Владислав Стародубцев
Підписатися Читати в повній версії

Букмекерська компанія Favbet пропонує клієнтам спрогнозувати, чи стане Грузія повноправним членом Північноатлантичного Альянсу (НАТО) до початку 2023-го року.

Поділитися:

Букмекери назвали шанси Грузії стати членом НАТО

На перебіг подій, за яким Грузія стане членом НАТО до 31-го грудня 2022-го року, пропонують укласти парі за 5.0, що відповідає 20% імовірності. 

Контекст 

Наприкінці минулого року парламент Грузії ухвалив резолюцію щодо зовнішньополітичного вектору країни. Зокрема, була задекларована безальтернативність інтеграції в Європейський Союз та НАТО. У грудні «Європейська Правда» з посиланням на «числені джерела» у структурі Північноатлантичного Альянсу, грузинських політиків та західних і українських дипломатів повідомила, що у НАТО готові зробити наступний корок до інтеграції з Грузією.  

Станом на цю мить повноцінними членами НАТО є 30 держав. Ще щодо трьох країн (Грузії, України та Боснії і Герцеговини) Північноатлантичний Альянс визнає їхнє прагнення до членства. Втім, поки тільки Боснія і Герцеговина зараз офіційно рухається до НАТО, виконуючи ПДЧ (План дій щодо членства – «РБ»). 

Водночас Грузія уже найближчим часом може отримати ПДЧ, при чому станеться це, найімовірніше, без участі України, позаяк у контексті нашої країни такі розмови навіть не ведуться. Однак остаточного політичного рішення щодо надавання ПДЧ Грузії ще немає.

«Офіційною мовою, план дій щодо членства (ПДЧ) – це «програма, мета якої – радити, допомагати і надавати практичну підтримку державам, які прагнуть приєднатися до НАТО». На практиці ПДЧ – це комплексний план, виконання якого дозволяє говорити, що держава технічно готова до безпроблемного вступу в Альянс і чекає лише на політичне рішення про своє приєднання. Від 1999-го року цей етап став, по суті, обов’язковим для усіх держав, які хочуть вступити до Альянсу», – мовиться у матеріалі «ЄП».

Не виключено, що Грузії можуть надати ПДЧ на найближчому саміті НАТО, який відбудеться цьогоріч. 

Нагадаємо, букмекерські аналітики оцінили шанси України стати повноправним членом Північноатлантичного Альянсу до початку 2025-го грудня. Про важливість вступу до НАТО нещодавно говорив і президент Володимир Зеленський. 

Президент США – у Києві: букмекери назвали імовірність візиту Байдена в Україну

Оля Полякова стане президентом України? Букмекери дають шалений коефіцієнт

Опубліковано у: Новини, Ставки
Теги: ,,
Поділитися:
Схожі записи
Іспанія – Грузія: спеціальна лінія на матч Євро-2024 від БК «Фавбет»
11:01, 5 Січня 2021
Коефіцієнт на перемогу Трампа на президентських виборах обвалився після дебатів
11:01, 5 Січня 2021
Прем’єр-міністр Великої Британії виключить з партії політиків, яких викрили на ставках
11:01, 5 Січня 2021
Охоронця британського Прем’єр-міністра заарештували через ставки на політику
11:01, 5 Січня 2021
400 тис гривень на гол Грузії в матчі з Туреччиною: беттор отримав виплату сумою 770 тис гривень
11:01, 5 Січня 2021
У Грузії понад 1,5 мільйона громадян обмежили себе від азартних ігор
11:01, 5 Січня 2021
Коментарі
Написати коментар
Повна версія