Увійти

Андрій Шевченко та ФФУ зробили заяву на тему договірних матчів

15:06, 19 Червня 2018
Тарас Гончар
Підписатися Читати в повній версії

Головний тренер національної збірної України Андрій Шевченко, перший віце-президент Федерації футболу України Назар Холодницький та голова Комітету з етики та чесної гри ФФУ Франческо Баранка закликають зокрема молодих футболістів не ризикувати своєю кар’єрою та не брати участі в договірних матчах. 

Поділитися:

Андрій Шевченко, Назар Холодницький та Франческо Баранка зробили спільне звернення

«У зв’язку із ситуацією, що склалася в Україні навколо проблеми договірних матчів, звертаюся до молодих футболістів нашої країни. Спільно з Федерацією футболу України ми погодили чітку позицію, і я закликаю вас: друзі, якщо вам пропонують взяти участь у договірних матчах, подумайте про можливі негативні наслідки. Погоджуючись на це, ви ставите під удар усю подальшу вашу кар’єру, адже футболісти, заплямовані договірними поєдинками, не будуть викликатися до національної збірної!», – наголосив Андрій Шевченко.

На думку першого віце-президента ФФУ Назара Холодницького, часи організації матчів із фіксованим результатом пройшли.

«Як перший віце-президент ФФУ й відповідальний за боротьбу з корупцією у футболі, підтверджую наявність залізної волі й рішучості Федерації футболу України у вирішенні цієї проблеми. Останні події, а саме — проведена спецоперація проти організаторів та учасників договірних матчів, це чітко підтверджують. Підкреслюю, що часи «договірняків», часи продажу матчів минули! Задумайтеся над цим перед тим, як ризикувати своєю кар’єрою і своїм майбутнім заради легких грошей», –

За словами керівника Комітету з етики та чесно гри Франческо Баранки, зараз наступає дуже важливий момент для всього українського футболу.

«Проведена спецоперація є лише початком повномасштабної боротьби з договірними матчами в Україні, і це чіткий меседж, що адресується також усім молодим футболістам. За гроші, за хабар ви ставите під загрозу свою кар’єру та, зокрема, ризикуєте втратити шанс на виклик до національної збірної, а це є мрією для кожного футболіста. Я радий, що така важлива особа, як Андрій Шевченко, виступає в цій боротьбі на нашому боці, і кожен, а особливо молоді гравці, має зрозуміти, що це кінець договірних матчів», – сказав Франческо Баранка.

Нагадаємо, що 22 травня в Україні пройшла облава на організаторів договірних матчів, а 67% українських клубів виявилися причетними до участі у матчах з «фіксованим» результатом. Окрім того, правоохоронці надали підозри фігурантам гучної справи.

Опубліковано у: Новини, Підозрілі матчі
Поділитися:
Схожі записи
У Франції дохід від гемблінгу перевищив торік позначку понад 13 млрд євро
15:06, 19 Червня 2018
Стали відомі деталі того, як саме баскетболіста НБА викрили на ставках
15:06, 19 Червня 2018
Боруссія Дортмунд – ПСЖ Ліга чемпіонів: прогноз на матч 01.05.2024
15:06, 19 Червня 2018
Голова UGC просить перевірити на корупційність новий законопроєкт про азартні ігри
15:06, 19 Червня 2018
ФК «Кремінь» зробить перевірку на поліграфі через звинувачення у можливому «договірняку» (ВІДЕО)
15:06, 19 Червня 2018
Офіс Генпрокурора заблокував понад 2500 нелегальних гемблінг-сайтів в Україні
15:06, 19 Червня 2018
Коментарі
Написати коментар
Повна версія