Увійти

«Челсі» – «Лестер»: прогноз і ставка Олександра Шовковського

15:05, 13 Травня 2021
Рейтинг Букмекерів
Підписатися на експерта Читати в повній версії

Легендарний український воротар, колишній гравець київського «Динамо» та збірної України, а нині тренер воротарів у національній команді Олександр Шовковський дав прогноз для компанії Parimatch на фінальний матч Кубку Англії «Челсі» – «Лестер».

Поділитися:

Чергова спроба «Лестера» вперше в історії клубу виграти Кубок Англії. Зробити це буде непросто – Томасу Тухелю дуже хочеться чимшвидше виграти свій перший трофей з «Челсі».

Лондонці 8-разові володарі Кубку Англії. Більше перемог в цьому турнірі лише у «МЮ» (12) і «Арсеналу» (14). Востаннє «Сині» вигравали трофей у 2018 році. У минулому сезоні «Челсі» також грав у фіналі, але програв «Арсеналу» (1:2).

«Челсі» виграв в основний час усі 5 матчів нинішнього розіграшу Кубка Англії. На шляху до фіналу лондонцям протистояли лише два представники АПЛ – «Шеффілд Юнайтед» (2:0) і «Ман Сіті» (1:0). Варто відзначити, що цього сезону в Кубку Англії «Сині» пропустили лише один гол. У 11 попередніх матчах Кубка Англії «Челсі» здобув 10 перемог в основний час.

Перед фіналом «Челсі» несподівано програв на своєму полі «Арсеналу» (0:1) і перервав 5-матчеву серію без поразок в АПЛ. Команда Тухеля втратила 3-ю позицію, але залишилась в топ-4. «Челсі» випереджає найближчого конкурента – «Вест Гем» на 6 очок і навряд чи втратить путівку в ЛЧ.

«Лестер» ще жодного разу не вигравав Кубок Англії, хоч чотири рази пробивався у фінал. Щоправда, було це давно, востаннє в 1969 році. За останні 10 сезонів «Лестер» тричі доходив максимум до чвертьфіналу в цьому турнірі й кожного разу «Лиси» поступалися «Челсі» (2 поразки в основний час і одна в овертаймі). Зокрема, остання поразка «Лестера» в Кубку Англії припала саме на матч проти «Челсі». Сталося це у чвертьфіналі минулого сезону (0:1).

Команді Брендана Роджерса вистачило 90 хвилин аби виграти у всіх 5 поєдинках Кубку Англії цього сезону. На своєму шляху «Лестер» пройшов відразу трьох представників АПЛ: «Брайтон» (1:0), «МЮ» (3:1) і «Саутгемптон» (1:0).

До матчу на «Уемблі» команда Роджерса підходить у відмінному настрої. В останньому турі АПЛ «Лестер» обіграв на виїзді «МЮ» (2:1), зміцнив свої позиції у топ-4 і допоміг «Ман Сіті» достроково виграти чемпіонат.

На оновленому «Уемблі» команди забивали менше 2.5 голів у 7 з 14 фіналах Кубка Англії. Статус поєдинку вимагає від суперників грати в раціональний футбол, а обидва фіналісти (насамперед, «Челсі») вміють захищатися і руйнувати гру опонента.

В 7 з 8 останніх особистих зустрічах в усіх турнірах команди забивали не більше 2 голів. Низовими виходили й два останні побачення «Челсі» та «Лестера» в Кубку Англії: 1:1 (в основний час) і 1:0 на користь «Челсі».

Статистично захист команди Роджерса на рівні середняка АПЛ (1.2 пропущених м’ячів за гру), але у потрібний момент Еванс, Сеюнджю, Фофана і Кастань видають відмінні матчі.

Менше 1.5 голів «Лестер» пропустив в 5 з 6 останніх поєдинків. Додамо сюди суху перемогу цього сезону над «Челсі» (2:0), сильні захисні матчі проти «МЮ» та «Ліверпуля».

Команда Роджерса незручний суперник для «Челсі». «Лестер» не програвав «Синім» в 7 з 8 останніх матчах в усіх турнірах (2 перемоги, 5 нічиїх). Щодо актуальної форми, то «Лестер» програв лише 1 з 5 останніх матчів.

Перед фіналом «Лиси» перемогли на «Олд Траффорд» і продемонстрували усім, що вони у класній формі. Насамперед ключові хавбеки – Олбрайтон, Ндіді, Тілеманс. Поставити на нічию в основний час можна за 3.7.

Є кілька моментів, які змушують вірити в перемогу «Лестера». По-перше, статус андердога знімає з команди зайвий тиск. А от успіхи Тухеля підняли планку очікувань від «Челсі» до рівня перемоги в ЛЧ, хоча там лише двоє грають на рівні світових топів – Маунт і Канте.

По-друге, на відміну від Тухеля, Роджерс дуже добре відчуває команду. Він точно вгадає зі стартовим складом. А його досвід кубкових перемог зі «Свонсі» та «Селтіком», допоможе прийняти правильні рішення.

Нарешті, є фактор Варді – переможний гол в овертаймі та фактор Каспера Шмайхеля – перемога в серії пенальті.

Ординар: Виграш
Кубок Англії. Фінал
19:15/15 тра
«Челсі» – «Лестер»

Інші ставки на спорт дивіться в розділі «Прогнози»

Підписуйтеся на соціальні мережі «Рейтингу Букмекерів» у Telegram та Instagram

Рубрики: Прогнози партнерів, Прогнози Олександра Шовковського
Види спорту: Прогнози на Кубки (національні), Прогнози на футбол від експертів
Теги: ,
Поділитися:
Актуальні прогнози
«Боруссія» Дортмунд – «ПСЖ»: прогноз і ставка Олександра Золотогорського
15:05, 13 Травня 2021
«Боруссія» Дортмунд – «ПСЖ»: прогноз і ставка Максима Кравця
15:05, 13 Травня 2021
«Динамо» Київ – «Верес»: прогноз і ставки Ігоря Циганика
15:05, 13 Травня 2021
«Чорноморець» – «Шахтар»: прогноз і ставки Ігоря Циганика
15:05, 13 Травня 2021
«Боруссія» Дортмунд – «ПСЖ»: прогноз і ставки Ігоря Циганика
15:05, 13 Травня 2021
Експрес на Лігу чемпіонів: граємо коефіцієнт 2,99
15:05, 13 Травня 2021
Коментарі
Написати коментар
Повна версія