Увійти

Вікторія Закревська: «Лотереї – це азартні ігри! І це розуміє переважна більшість українців»

13:10, 18 Жовтня 2024
Ярослав Перканюк
Підписатися Читати в повній версії

Заступниця голови Ukrainian Gambling Council Закревська впевнена, що лотерейна діяльність може приносити в бюджет України близько 10 мільярдів гривень на рік. Для цього необхідно обкласти лотерею податками та прирівняти до азартних ігор.

Поділитися:

Чи будуть прирівняні лотереї до азартних ігор?

Останніми місяцями представники азартного бізнесу в Україні та експерти почали все більше звертати уваги на роботу лотерей. Законодавство України не визнає лотерею, як азартні ігри, тому компаніям не потрібно отримувати ліцензію, сплачувати податок на виграш та дотримуватися правил. До того ж лотерейні компанії можуть рекламуватися в пошуковику Google, а це недоступно навіть ліцензованим операторам.

Заступниця голови Ukrainian Gambling Council Вікторія Закревська впевнена, що поки лотерейний бізнес не стане частиною азартних ігор, легалізація гемблінгу в Україні не завершена. З такою думкою погодилися багато експертів.

«Уже п’ятий рік поспіль ми піднімаємо тему про те, що лотереї повинні прирівнюватися до азартних ігор. Усі учасники мають перебувати в рівних умовах, дотримуватися правил, вносити податкові відрахування та працювати прозоро. Лотереї є невіддільною частиною вітчизняного ринку гемблінгу, яка з незрозумілих причин ще й досі не стала такою за вимогами законодавства.

Коли всі гемблінгові компанії є рівними та дотримуються правил, це не тільки гарантує розвиток індустрії, а й дає можливість залучати іноземних інвесторів. Крім цього, дотримання правил мінімізує ризики шахрайських схем, які часто використовують компанії, щоб приховувати реальний дохід. Можна з повною впевненістю сказати, що легалізація гемблінгу завершиться тоді, коли лотерею буде визнано азартною грою».

Закревська оцінила можливі доходи до бюджету України від лотерейної діяльності:

«Коли лотереї стануть частиною азартних ігор, можна не сумніватися, що відрахувань до бюджету України буде не менше, ніж від азартного бізнесу зараз. Йдеться приблизно про 10 мільярдів гривень, які не будуть для нас зайвими.

Про це знають усі, але, як і раніше, немає жодної реакції. Можливо, депутатам усе ж таки час звернути увагу на думку експертів, соціологічних опитувань та на потенційний прибуток від лотерейної діяльності?»

Останні опитування показали, що 63% українців вважають лотереї – азартною грою.

«Лотереї – це азартні ігри! І це розуміє переважна більшість українців. Достатньо подивитися останні соціологічні опитування, які це тільки підтверджують. 63% українців прирівняли лотереї до таких азартних ігор, як онлайн-казино та ставки на спорт. Це щонайменше свідчить про те, що лотерейна діяльність має приносити такі ж податкові відрахування, як й інші види азартних ігор», – сказала Закревська для UGC.

Ознайомитися з букмекерськими компаніями, які отримали ліцензію на роботу в Україні, можна в нашій добірці.

Прогнози на спорт на сьогодні доступні за нашим посиланням.

UGC звернулася до Google з проханням припинити блокування реклами ліцензованих в Україні гемблінгових компаній

Результатами співпраці між КРАІЛ та Apple стало блокування 79 додатків з нелегальними азартними іграми

Опубліковано у: Бізнес, Новини
Теги:
Поділитися:
Схожі записи
UGC звернулася до Google з проханням припинити блокування реклами ліцензованих в Україні гемблінгових компаній
13:10, 18 Жовтня 2024
Результатами співпраці між КРАІЛ та Apple стало блокування 79 додатків з нелегальними азартними іграми
13:10, 18 Жовтня 2024
КРАІЛ: «Про фінансові операції в мережі Інтернет»
13:10, 18 Жовтня 2024
Антон Кучухідзе: «Обсяг ринку азартних ігор у розвинених країнах напряму корелюється з рівнем розвитку економіки»
13:10, 18 Жовтня 2024
Надходження від грального бізнесу у вересні 2024 року склали 1,8 млрд гривень
13:10, 18 Жовтня 2024
Букмекер «Фавбет» став партнером футзальної «Екстра-ліги»
13:10, 18 Жовтня 2024
Коментарі
Написати коментар
Повна версія