Увійти

«УАФ не має жодних доказів»: ексгравець «Сум», дискваліфікований за договірняки, подасть позов у CAS

18:04, 2 Квітня 2021
Владислав Стародубцев
Підписатися Читати в повній версії

Колишній захисник «Сум» Тарас Дурай планує звернутися у Спортивний арбітражний суд Лозанни, щоб оскаржити рішення КДК УАФ щодо його пожиттєвого відсторонення від футболу через участь у поєдинках з фіксованими результатами.

Поділитися:

Ексгравець «Сум» Дурай, дискваліфікований за договірняки, подасть позов у CAS

На його переконання, у головного футбольного органу України не було жодних доказів для винесення такого вердикту. До допису футболіст прикріпив фотографії документів з поліції, у яких мовиться, що правоохоронці не знайшли доказів його причетності до участі в договірних матчах.

«У 2018-му році КДК УАФ звинуватив мене в договірних матчах, не маючи жодних доказів. Тоді у мене закінчився контракт з «ПФК Суми». Клуб і деяких футболістів звинуватили у нечесній грі. Настав час відстоювати своє ім’я від брехні та наклепу. 

УАФ та КДК, не маючи  жодних доказів, звинуватили мене, зруйнувавши мою кар’єру, в яку було вкладено багато титанічної роботи, років та здоров’я.      

Почалася боротьба з УАФ, КДК та апеляційним комітетом. Отримавши рішення я зіткнувся з тотальним беззаконням і свавіллям. 

У них немає жодних доказів чи відео, де було б видно, що мої помилки призвели до гола. Відсутні докази про отримання  коштів, до яких вони апелюють, та  ще багато інших нюансів. Там послуговуються не фактами, а нічим не підкріпленими чутками та здогадками. 

Пройшовши довгий шлях –  близько трьох років –  я й досі намагаюсь довести  свою непричетність до цих звинувачень. Першу мою апеляцію я виграв, але з цим не захотіли  погоджуватися в КДК УАФ,  і зробили все для того, щоб справа була відкладена. 

КДК на чолі з Баранкою, який із перекладачем, майже нічого не сказав і не пояснив, чому була апеляція відкладена. 

Подавши апеляцію вдруге я зрозумів, що апеляційний комітет навіть  не розглядав мої аргументи, відео та докази, на яких чітко видно: жодна моя помилка не призвела до забитого голу, як це було вказано у рішенні КДК. Не навели контраргументів на мої докази і чомусь не взяли їх до уваги.

Апеляційний комітет залишив рішення чиним. Мені мали надати повне рішення з чітким описом справи, де було б чітко написано, через які докази вони вирішили залишити його в силі. Минуло близько 3,5 місяця, апеляційний комітет порушив усі визначені законом терміни. Також хочу наголосити, що закон Павелка не дає право УАФ без вироку суду звинувачувати футболістів у злочинах, позаяк це заборонено на рівні Конституції!

Поліція не вбачає злочину в моїх діях і щодо цього є документ, а УАФ вирішила на себе перебрати функції і поліції, і суду з кримінальних справ!

Я отримав повний текст рішення і був шокований, прочитавши його. Як можна боротися з КДК УАФ і апеляційним комітетом, якщо вони що хочуть, те й роблять – порушують усі можливі закони, професійну етику. Зараз чітко прослідковується, шо робиться у нашому футболі з боротьбою з договірними матчами і суддями.

Один шанс домогтися правди – це подати в Лозанну (у цьому місті розташований міжнародний спортивний арбітражний суд – «РБ»). 

P.S Я готовий до діалогу з Баранкою і КДК в прямому ефірі. Щоб уся країна чула і бачила їхні і мої аргументи. Є багато чого ще розповісти. Намагатимуся відкрити усе і показати як влаштована система КДК УАФ. А зараз потрібно знайти можливості подати позов у Лозанну. 

Щиро вірю в справедливість і підтримку усіх, хто по-справжньому любить футбол!», – написав 36-річний оборонець у Facebook.

Як інформував «Рейтинг Букмекерів», у великий український футбол повернувся Олександр Севідов, який також отримав дискваліфікацію за договірні матчі (у 2018-му році був членом тренерського штабу «Сум»). 51-річний фахівець повинен був стати головним тренером «Миная», але в останню мить закарпатці передумали, признавши його на посаду керівника щойно створеного наукового-методичного відділу клубу. 

Підписуйтеся на наші сторінки в Instagram та Telegram.

Баранка: «Суми» поставили договірні матчі на потік»

«Олімпік» зафіксував підозрілий рух коефіцієнтів під час матчу з «Минаєм» – Гельзін звинуватив суддів і суперника

Опубліковано у: Новини, Підозрілі матчі
Теги: ,,,
Поділитися:
Схожі записи
ФК «Кремінь» зробить перевірку на поліграфі через звинувачення у можливому «договірняку» (ВІДЕО)
18:04, 2 Квітня 2021
УАФ перевірить, чи був договірним матч «Металіст» – «Кремінь» (ВІДЕО)
18:04, 2 Квітня 2021
Асоціація суддів закликає призупинити бразильську Серію А через заяви про договірні матчі
18:04, 2 Квітня 2021
Французький тренер звинуватив російський клуб у підкупі арбітрів на Кубку УЄФА 2004/05
18:04, 2 Квітня 2021
Стало відомо, скільки потенційних договірних матчів у тенісі виявили з початку року
18:04, 2 Квітня 2021
Через загрозу договірних поєдинків заборонили приймати ставки на боксерські бої в одній з країн
18:04, 2 Квітня 2021
Коментарі
Написати коментар
Повна версія