Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

«УАФ не має жодних доказів»: ексгравець «Сум», дискваліфікований за договірняки, подасть позов у CAS

Владислав Стародубцев
Колишній захисник «Сум» Тарас Дурай планує звернутися у Спортивний арбітражний суд Лозанни, щоб оскаржити рішення КДК УАФ щодо його пожиттєвого відсторонення від футболу через участь у поєдинках з фіксованими результатами.
Ексгравець «Сум» Дурай, дискваліфікований за договірняки, подасть позов у CAS

Ексгравець «Сум» Дурай, дискваліфікований за договірняки, подасть позов у CAS

На його переконання, у головного футбольного органу України не було жодних доказів для винесення такого вердикту. До допису футболіст прикріпив фотографії документів з поліції, у яких мовиться, що правоохоронці не знайшли доказів його причетності до участі в договірних матчах.

«У 2018-му році КДК УАФ звинуватив мене в договірних матчах, не маючи жодних доказів. Тоді у мене закінчився контракт з «ПФК Суми». Клуб і деяких футболістів звинуватили у нечесній грі. Настав час відстоювати своє ім’я від брехні та наклепу. 

УАФ та КДК, не маючи  жодних доказів, звинуватили мене, зруйнувавши мою кар’єру, в яку було вкладено багато титанічної роботи, років та здоров’я.      

Почалася боротьба з УАФ, КДК та апеляційним комітетом. Отримавши рішення я зіткнувся з тотальним беззаконням і свавіллям. 

У них немає жодних доказів чи відео, де було б видно, що мої помилки призвели до гола. Відсутні докази про отримання  коштів, до яких вони апелюють, та  ще багато інших нюансів. Там послуговуються не фактами, а нічим не підкріпленими чутками та здогадками. 

Пройшовши довгий шлях –  близько трьох років –  я й досі намагаюсь довести  свою непричетність до цих звинувачень. Першу мою апеляцію я виграв, але з цим не захотіли  погоджуватися в КДК УАФ,  і зробили все для того, щоб справа була відкладена. 

КДК на чолі з Баранкою, який із перекладачем, майже нічого не сказав і не пояснив, чому була апеляція відкладена. 

Подавши апеляцію вдруге я зрозумів, що апеляційний комітет навіть  не розглядав мої аргументи, відео та докази, на яких чітко видно: жодна моя помилка не призвела до забитого голу, як це було вказано у рішенні КДК. Не навели контраргументів на мої докази і чомусь не взяли їх до уваги.

Апеляційний комітет залишив рішення чиним. Мені мали надати повне рішення з чітким описом справи, де було б чітко написано, через які докази вони вирішили залишити його в силі. Минуло близько 3,5 місяця, апеляційний комітет порушив усі визначені законом терміни. Також хочу наголосити, що закон Павелка не дає право УАФ без вироку суду звинувачувати футболістів у злочинах, позаяк це заборонено на рівні Конституції!

Поліція не вбачає злочину в моїх діях і щодо цього є документ, а УАФ вирішила на себе перебрати функції і поліції, і суду з кримінальних справ!

Я отримав повний текст рішення і був шокований, прочитавши його. Як можна боротися з КДК УАФ і апеляційним комітетом, якщо вони що хочуть, те й роблять – порушують усі можливі закони, професійну етику. Зараз чітко прослідковується, шо робиться у нашому футболі з боротьбою з договірними матчами і суддями.

Один шанс домогтися правди – це подати в Лозанну (у цьому місті розташований міжнародний спортивний арбітражний суд – «РБ»). 

P.S Я готовий до діалогу з Баранкою і КДК в прямому ефірі. Щоб уся країна чула і бачила їхні і мої аргументи. Є багато чого ще розповісти. Намагатимуся відкрити усе і показати як влаштована система КДК УАФ. А зараз потрібно знайти можливості подати позов у Лозанну. 

Щиро вірю в справедливість і підтримку усіх, хто по-справжньому любить футбол!», – написав 36-річний оборонець у Facebook.

Як інформував «Рейтинг Букмекерів», у великий український футбол повернувся Олександр Севідов, який також отримав дискваліфікацію за договірні матчі (у 2018-му році був членом тренерського штабу «Сум»). 51-річний фахівець повинен був стати головним тренером «Миная», але в останню мить закарпатці передумали, признавши його на посаду керівника щойно створеного наукового-методичного відділу клубу. 

Підписуйтеся на наші сторінки в Instagram та Telegram.

Баранка: «Суми» поставили договірні матчі на потік»

«Олімпік» зафіксував підозрілий рух коефіцієнтів під час матчу з «Минаєм» – Гельзін звинуватив суддів і суперника

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт