Увійти

«Терек» U21 – «Анжі» U21. Традиції дружби

20:04, 20 Квітня 2016
Роман Тверденко
Підписатися Читати в повній версії

Дублюючі склади «Тєрєку» та «Анжи» продовжили давню традицію товариських стосунків між двома клубами, яку раніше неодноразово спостерігали у взаємодії основних команд. Принаймні, про це говорять котирування букмекерів, які можна було спостерігати напередодні цієї зустрічі чемпіонату Росії серед молодіжних команд. «Рейтинг Букмекерів» досліджує дивні рухи коефіцієнтів та робить недвозначні висновки.

Поділитися:

Давні традиції дружби у матчі дублюючих складів «Тєрєку» та «Анжи»? «Так» – кажуть букмекери.

У п’ятницю, 1-го квітня, в турнірі дублерів чемпіонату Росії з футболу були зіграні ряд матчів. Серед всіх для нас ми виділимо «гаряче» кавказьке протистояння – «Тєрєк» проти «Анжи».

Але виділимо ми його не тому, що воно відрізняється високою якістю футболу, загостренням пристрастей і емоцій.

У день матчу з котируваннями на матч молодіжних складів цих двох клубів почали відбуватися дивні речі. Найбільш імовірним результатом ставала нічия. Причому найбільше вірити в нічийний результат почали букмекери з пострадянського простору – «Марафон», наприклад. Це чітко можна побачити на зображенні нижче.

Як бачимо, коефіцієнт в цій конторі почав падати з 11:31 і в перші півгодини з початку цього руху вниз найбільш суттєво впав. Далі котирування на нічию падали не так швидко, але досить впевнено, прийшовши до підсумкової цифри в 2.61, що означає прогруз результату майже на одиницю (0.99).

У ще одній дуже відомій конторі 1хbet коефіцієнт ще істотніше впав. За дві години до початку матчу ймовірність того, що з дербі ніхто не вийде переможцем тут оцінювали в 2.18 (ставка «Х» – означає, що гравець поставив на нічийний підсумок зустрічі)

Примітка: початок матчу був о 15:00, а на скріншоті показано початок о 14:00. Справа в налаштуваннях часового поясу аккаунту, з якого був зроблений цей знімок.

А що ж було в закордонних конторах? У зарубіжних конторах рух коефіцієнта також мав місце бути, але він не був таким істотним, як те, що відбувалося у букмекерів, яких, закривши очі, можна назвати «вітчизняними». Мало у кого «за бугром» коефіцієнт на нічию впав нижче «трійки».

З цього можна зробити висновок: вірили в нічию тільки у нас. І, як ми розуміємо, вірили гравці, адже без грошових коштів букмекери самі без вагомих причин коефіцієнт на один з результатів не будуть знижувати.

На нічию взагалі вкрай мало причин знижувати коефіцієнти, тільки якщо на неї не ставлять. Нічийний результат найменш імовірний з математичної точки зору і найменш вигідний для кожної з команд, яка бере участь у зустрічі, адже кожна виходить грати тільки на перемогу. Звичайно, бувають випадки, коли з турнірної точки зору командам вигідна нічия, тому що в такому випадку вони обидві пройдуть в наступну стадію турніру. Таке бувало і на Євро, і в топ-лігах. Але в тих ситуаціях мова не обов’язково йде про договірний характер зустрічі, а про те, що обидві команди не горять бажанням нестися вперед і обов’язково перемагати. Так і виходить.

Буває і так, що командам вже нічого не треба взагалі від життя і вони просто «не біжать», тому що «а навіщо?». Найбільш часто такі зустрічі відбуваються в Італії. Принаймні, такий стереотип, який живе до сих пір через те, що такі зустрічі відбуваються з сезону в сезон в останніх турах.

Але! У випадку з матчем «Терек» – «Анжи» ми маємо справу з турніром дублерів команд Прем’єр-ліги. Це змагання, де грають молоді хлопці, які, з точки зору здорового глузду, у кожному матчі зацікавлені викладатися на 100% в надії на те, що їх запримітять і в найближчому майбутньому залучать до матчів за основну команду.

З іншого боку, це турнір без усілякої мотивації з точки зору результату, адже знаходження «молодіжки» в ньому залежить від результатів основної команди і якщо та вилітає, то і дублери цього клубу також залишають паралельне змагання. За перше місце не надається місце в єврокубках, про переможця не говорять в ЗМІ. Отже, змагання команд у віці до 21 року – це палиця з двома кінцями.

Розглядаючи матч «Терек» – «Анжи», як і будь-який інший матч, з урахуванням вище викладених переваг і недоліків молодіжного чемпіонату ми приходимо до висновку, що падіння коефіцієнта на нічию є аномальним. Але, факт є факт – на нічию ставили і ставили цілеспрямовано і навмисне. І єдиним фактором, який у деякій мірі пояснює причину потоку грошей на цей результат, – сумнівна репутація клубів з Кавказу в плані «чистоти» і спортивного характеру тих зустрічей, які вони між собою раніше.

Трохи не забув. Матч завершився з рахунком 1:1. Обидва голи були забиті з пенальті.

Опубліковано у: Новини, Підозрілі матчі
Поділитися:
Схожі записи
Регулятор азартних ігор Бразилії закликав нелегальних букмекерів покинути ринок до 1 жовтня
20:04, 20 Квітня 2016
Ліга Європи 2024/2025: «Тоттенгем» – головний претендент на титул, замикають трійку фаворитів МЮ і «Рома»
20:04, 20 Квітня 2016
43 мільйони гривень – виграш гравця з експреса на Лігу чемпіонів
20:04, 20 Квітня 2016
Американські БК зізналися, що обмежують ліміти для плюсових гравців
20:04, 20 Квітня 2016
11 із 36 клубів ЛЧ мають титульного спонсора букмекерську компанію
20:04, 20 Квітня 2016
Мілевський і його друг виграли на договірному матчі 683 тисячі гривень
20:04, 20 Квітня 2016
Коментарі
Написати коментар
Повна версія