Увійти

«Тамбов» відсторонив від тренувань двох гравців – їх підозрюють у ставках

13:03, 25 Березня 2021
Владислав Стародубцев
Підписатися Читати в повній версії

У російському футболі скандал: двох гравців команди «Тамбов», що перебуває на останній сходинці у тамтешній Прем’єр-лізі, підозрюють у маніпуляціях результатами матчів.

Поділитися:

«Тамбов» відсторонив від тренувань двох гравців – їх підозрюють у ставках

Одна з букмекерських компаній надала інформацію Російському футбольному союзу за фактом можливої причетності футболістів команди з однойменного міста у беттингу на поєдинки «Тамбов» – «Краснодар» і «Сочі» – «Тамбов». Обидва матчі завершилися розгромною поразкою підопічних Сергія Первушина з рахунком 0:4 і 0:5 відповідно. 

Які саме футболісти підозрюються у «грі на контору» не уточнювалося, допоки спортивний директор «Тамбова» Павло Худяков не підтвердив чутки у пресі, мовляв, мова про півзахисника Дмитра Германа і форварда Олександра Єркіна. Вони були відсторонені від тренувань з командою до з’ясування усіх обставин справи. Водночас зазначили, що не вважають своїх гравців винними. 

«Позиція клубу в ситуації, що склалася досить проста. На цю мить ми не бачимо будь-яких юридичних підстав, які б свідчили про винність наших гравців. Вірити у те, що футболісти причетні до якихось маніпуляцій, не хотілося б. Ми і не віримо в це.

Проте, щоб захистити команду від негативного фону і всіляких чуток, керівництво клубу та тренерський штаб прийняли спільне рішення відсторонити Дмитра Германа і Олександра Єркіна від тренувань до кінця розгляду цього питання», – цитує Худякова Sport24

У РФС повідомили про початок перевірки щодо можливої навмисних маніпуляцій на хід зустрічей з боку футболістів «Тамбова». 

«Під час роботи з протидії договірних матчів від системи раннього попередження отримана інформація, що вимагає перевірки, про можливі маніпуляції деяких гравців ФК «Тамбов» зі зміни перебігу подій низки матчів. Зараз триває перевірка», – йдеться у заяві головного футбольного органу Росії. 

«Тамбов» програв «Сочі» 0:5

Генеральний директор клубу Ольга Коновалова підтвердила факт запрошення окремих гравців клубу у РФС для надання пояснень, проте не уточнила, чому з’явилася така необхідність. 

«Про причини ми можемо тільки здогадуватися і вигадувати різні формулювання. 

Просто зрозумійте, ми і так тут ледь живі, не треба нас остаточно закопувати і всіляким брудом поливати. Є причина – гравці приїдуть, дадуть відповідь на питання і поїдуть». 

РФС може ініціювати перевірку ще низки футболістів цієї команди, інформує Championat, посилаючись на обізнане джерело у розташуванні «Тамбова». 

«Однак фінансова ситуація настільки дика, що розмови в команді про ставки ніким навіть особливо не присікалися. Тому ставки могли робити не тільки Герман і Єркін».

Натомість керманич команди Сергій Первушин не вірить, що його футболісти можуть бути причетні до ставок. 

«Це припущення. Після гри з «Ротором» теж були звинувачення на адресу деяких футболістів. Об’єктивно – і «Краснодар» сильніший, і «Сочі» теж. Як я можу повірити? Пацани приїхали грати. Моє завдання – зліпити команду. Раптом це вигадка чиясь», – передає слова тренера Sport-express.

Наразі у «Тамбова» і справді вкрай складне фінансове становище. Команда була за крок від того, щоб достроково знятися зі змагань, а у літнє вікно переходів з клубу вирішили піти 17 футболістів. 

«Тамбов» – аутсайдер РПЛ

Яке покарання можуть отримати Єркін і Герман?

Якщо РФС вдасться довести факт впливу цих гравців на хід поєдинків та ставки на укладання парі на матчі, їм загрожуватимуть серйозні санкції.  Максимальне покарання – це пожиттєве відсторонення від діяльності, пов’язаної з футболом, а також штраф у розмірі 1 млн рублів

«Тамбов» перебуває на останній сходинці турнірної таблиці чемпіонату Росії, маючи в активі 13 очок після 23-х турів. Востаннє «Містяни» перемагали у національній першості торік у жовтні, коли виявилися сильнішими за «Ротор» (2:0), який на той час очолював добре відомий українським вболівальникам Олександр Хацкевич. 

На 48% зросла кількість повідомлень про підозрілі ставки

«Стикнувся з цим безпосередньо»: легенда білоруського футболу – про договірняки у СРСР і Росії

Опубліковано у: Новини, Підозрілі матчі
Теги: ,,
Поділитися:
Схожі записи
ФК «Кремінь» зробить перевірку на поліграфі через звинувачення у можливому «договірняку» (ВІДЕО)
13:03, 25 Березня 2021
УАФ перевірить, чи був договірним матч «Металіст» – «Кремінь» (ВІДЕО)
13:03, 25 Березня 2021
Асоціація суддів закликає призупинити бразильську Серію А через заяви про договірні матчі
13:03, 25 Березня 2021
Французький тренер звинуватив російський клуб у підкупі арбітрів на Кубку УЄФА 2004/05
13:03, 25 Березня 2021
Стало відомо, скільки потенційних договірних матчів у тенісі виявили з початку року
13:03, 25 Березня 2021
Через загрозу договірних поєдинків заборонили приймати ставки на боксерські бої в одній з країн
13:03, 25 Березня 2021
Коментарі
Написати коментар
Повна версія