Увійти

Сергій Ковалець: «Арсенал» є фаворитом проти «Баварії», а в «Реала» і «Ман Сіті» – паритет»

14:04, 8 Квітня 2024
Ярослав П'ятницький
Підписатися Читати в повній версії

У вівторок відбудуться два перші чвертьфінальні матчі Ліги чемпіонів: «Арсенал» на своєму полі зіграє з «Баварією», а мадридський «Реал» прийме іншу англійську команду – «Манчестер Сіті». Своїми очікуваннями від цих протистоянь з порталом «Рейтинг Букмекерів» поділився авторитетний вітчизняний тренер та експівзахисник збірної України Сергій Ковалець.

Поділитися:

— Сергію Івановичу, поновлюються матчі Ліги чемпіонів, на черзі стадія 1/4 фіналу. На що ви чекаєте від цих протистоянь?

— Будь-які матчі плей-оф Ліги чемпіонів – це класика футболу. Упевнений, що всі вболівальники Європи та й, напевно, світу з нетерпінням чекають на ці протистояння.

— Наших уболівальників, звичайно, більше цікавлять матчі вівторка, в яких можуть зіграти українці. Що ви думаєте про двобій «Арсеналу» та «Баварії»?

— На нас чекає поєдинок, що захоплює з погляду видовищності футболу. У цій парі я ставлю на «Арсенал», оскільки в «Баварії» зараз не все гаразд щодо мікроклімату команди і тренерів з керівництвом клубу.

— Втім, «Арсенал» має шанс виграти не лише ЛЧ, а й чемпіонат, а ось «Баварія» всі сили спрямує на міжнародний турнір. На чиєму боці може бути психологічна перевага?

— Так, це може зняти з футболістів німецького колективу додатковий тягар відповідальності, але, знову ж таки, конфліктна ситуація в цьому клубі може завадити.

В «Баварії», як на мене, необхідно змінювати управлінський вектор. У великих клубів подібне трапляється, і недавній приклад цьому – «Барселона».

— Ви бачите у стартовому складі «канонірів» нашого Олександра Зінченка?

— Так. Тим паче, що в останніх матчах українець виходив у стартовому складі – і команда не пропускала. То чому Мікелю Артеті щось змінювати, якщо це приносить результат?

Олександр добре тримає баланс гри та вміє підлаштовуватися під будь-який стиль гри. Нехай він не такий помітний, але Зінченко – дуже корисна і важлива ланка в колективних діях «Арсеналу».

За його плечима величезний досвід, він є чотириразовим тріумфатором АПЛ. Зінченко має психологію переможця. Впевнений, що й Артета це чудово розуміє.

— Яким буде ваш прогноз на перший матч «Арсеналу» та «Баварії»?

— Як я вже зазначив, моїм фаворитом цього протистояння є «Арсенал». А щодо першого поєдинку між лондонським та мюнхенським клубом – ставлю на мінімальну перемогу «канонірів» з рахунком 2:1.

— В іншому матчі дня зійдуться «Реал» та «Манчестер Сіті». Місце у воротах мадридців Андрія Луніна не обговорюється?

— Вважаю, що так. За останні місяці Лунін дуже додав у психологічному плані. І що дуже важливо – впевнено став діяти у грі ногами.

В активі Андрія також якісні дії у матчах плей-оф Євро-2024 за вихід до фінальної частини чемпіонату Європи у складі збірної України.

— Якщо «Реал» майже виграв Ла Лігу, то «Ман Сіті» необхідно постаратися, щоб обійти «Арсенал» та «Ліверпуль» в АПЛ. На який турнір зробить ставку Пеп Гвардіола?

— Резонне питання. Втім, у «Манчестер Сіті», як і в «Реала» з «Арсеналом» та «Баварією», достатньо кадрових ресурсів, щоб не наголошувати на тих чи інших турнірах.

Тому це питання, як мені здається, не повинно стояти на порядку денному.

Хосеп Гвардіола зі своїми підопічними прагнутиме перемогти і в Лізі чемпіонів, і у чемпіонаті, і в Кубку Англії, де «містяни» дійшли до стадії півфіналу.

— Яким ви бачите результат першого матчу між «Реалом» та «Ман Сіті»?

— І тут, на мою думку, глядачі мають отримати задоволення від вистави у виконанні цих команд. Шанси суперників розцінюю як 50 на 50.

Припущу, що перша гра завершиться з рахунком 2:2 – доля цього протистояння вирішиться у матчі-відповіді в Манчестері.

Прогнози експертів «Рейтингу Букмекерів» на всі матчі Ліги чемпіонів

ТОП беттинг-апсетів тижня: нічия «ПСЖ», втрата «Челсі» та чергова поразка «Баварії»

Опубліковано у: Інтерв'ю
Теги: ,
Поділитися:
Схожі записи
43 мільйони гривень – виграш гравця з експреса на Лігу чемпіонів
14:04, 8 Квітня 2024
«Болонья» – «Шахтар»: чи вдасться «гірникам» стартувати в ЛЧ з перемоги?
14:04, 8 Квітня 2024
Ліга чемпіонів 2024/2025: «Манчестер Сіті», «Реал Мадрид» і «Арсенал» – головні претенденти на перемогу на турнірі
14:04, 8 Квітня 2024
Сергій Ковалець: «Якщо гравці збірної України розуміють всю відповідальність перед країною – вони зобов’язані перемогти Словаччину»
14:04, 8 Квітня 2024
Букмекери вже виставили кефи на переможця Ліги чемпіонів 2024/25
14:04, 8 Квітня 2024
«Реал» знову королі ЛЧ: котирування букмекерів перед стартом сезону
14:04, 8 Квітня 2024
Коментарі
Написати коментар
Повна версія