Увійти

Савченко: Навіщо ухвалювати законопроєкт про гральний бізнес, якщо його скасує КСУ?

19:07, 6 Липня 2020
Владислав Стародубцев
Підписатися Читати в повній версії

Народний депутат Верховної Ради XVIII скликання Надія Савченко висловилася щодо законопроєкту №2285-Д, яким передбачено легалізацію азартних ігор в Україні.

Поділитися:

Надія Савченко

«Насправді закон про гральний бізнес повинен був бути створений для того, щоб наповнити бюджет грошима, які були б спрямовані на соціальні питання. Так собі задумувалося, так собі, напевно, Зеленський уявляв, але дивіться, поки  усе це відбувалося – ми пропустили кілька моментів.

По-перше, суспільство не надто розібралося, хто такий російський громадянин Борис Баум і який його вплив на український гральний бізнес. Ми практично пропустили це, ми практично не шукали цього, ми не володіємо цією інформацією.

Треба розуміти, що у нас дивно стало розв’язання питання про гральний бізнес. Зараз Конституційний Суд буде його скасовувати (мова про законопроєкт №2285-Д – прим.).

Коли парламент цього скликання приймає закони, які заздалегідь знає, що будуть скасовані у Конституційному Суді, для чого вони тоді працюють у турборежимі, для чого вони отримують заробітну плату, якщо знають, що працюють неякісно. І такий законопроєкт не перший.

Питань дуже багато. Щодо того яким буде рішення Конституційного Суду, тому що воно може бути у «спарці» з Офісом Президента й прийнятим рішенням, а може, дійсно, не бути таким.

Нічого хорошого для людей я не бачу.  Вони не зможуть зробити законопроєкт про гральний бізнес так, щоб він наповнив держбюджет», – сказала Савченко в етері одного з телеканалів.

«Рейтинг Букмекерів» писав, що головне юридичне управління Верховної Ради вважає неконституційним створення комісії з регулювання азартних ігор, передбачене законопроєктом у № 2285-д «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор».

Буцімто створення комісії з регулювання азартних ігор суперечить Конституції України, адже головний закон не містить підстав для розширення законом повноважень Верховної Ради щодо утворення центральних органів виконавчої влади зі спеціальним статусом.

Верещук анонсувала зміни у Кримінальному кодексі після легалізації азартних ігор

Гральний законопроєкт зазнав низки змін

Опубліковано у: Новини
Теги: ,
Поділитися:
Схожі записи
Верховний суд Іспанії скасував обмеження для реклами азартних ігор, зокрема для знаменитостей
19:07, 6 Липня 2020
Перед своєю ліквідацією КРАІЛ вимагає заблокувати доступ до трьох нелегальних БК
19:07, 6 Липня 2020
У Казахстані заборонять азартні ігри для держслужбовців, військових, боржників та осіб до 25 років
19:07, 6 Липня 2020
Парламент схвалив ліквідацію КРАІЛ та посилення контролю за гральним бізнесом
19:07, 6 Липня 2020
Букмекерська компанія VBET усунула збій – клієнти знову можуть виводити гроші
19:07, 6 Липня 2020
Указ президента Зеленського щодо обмежень на азартні ігри: СБУ доручили провести перевірки організаторів азартних ігор
19:07, 6 Липня 2020
Коментарі
Написати коментар
Повна версія