Увійти

Parimatch Foundation вручив стипендії обдарованим дітям з інвалідністю

13:08, 14 Серпня 2020
Владислав Стародубцев
Підписатися Читати в повній версії

Міжнародний благодійний фонд Parimatch Foundation спільно з Національним комітетом спорту інвалідів України вручив стипендії обдарованим дітям з інвалідністю в рамках проєкту Parimatch Foundation «Так, я можу!».

Поділитися:

Parimatch Foundation вручив стипендії обдарованим дітям з інвалідністю

Стипендії отримали 20 дітей з 15 регіонів України. Стипендіати були представлені в 9 видах спорту для осіб з інвалідністю: плавання — 7 дітей, лижні перегони — 3 дітей, легка атлетика — 3 дітей, теніс настільний — 2 дітей і по 1 дитині в видах спорту: паратріатлон, голбол, боротьба греко-римська та вільна, шашки та веслування академічне. Всього стипендії отримали діти з ураженням опорно-рухового апарату, діти з порушеннями зору, діти з порушеннями слуху та діти з порушеннями розумового і фізичного розвитку.

Загальна сума допомоги становить 1 млн 320 тис. грн. На розмір стипендії не впливають додаткові відрахування, оскільки Фонд бере на себе також і оплату податків. Допомога буде надана дітям у віці від 11 до 18 років протягом року (починаючи з вересня 2020-го року). Вони будуть отримувати іменні стипендії в розмірі 5000 гривень. Parimatch Foundation відзначає, що продовжить працювати з цими дітьми, оскільки їм все ще потрібна підтримка. Також фонд починає працювати і з новими дітьми.

«Дуже хвилюючий день. Тому що програма «Так, я можу!» для нас дуже особлива. Саме ця програма стала першою масштабною ініціативою фонду в Україні. Ми нескінченно щасливі, що все вдалося. Ми пишаємося нашими стипендіатами, які, не дивлячись ні на що, продовжували тренування і досягли значних успіхів. Всі вони — наше натхнення і гордість», — сказала президент Parimatch Foundation Катерина Білоруська.

Наймолодша стипендіатка — Троянкіна Віолетта (2 вересня виповнюється 11 років). Віолетта — фіналістка чемпіонату України з голболу (Житомирська обл.). Найстарша дитина — Мілантьева Поліна, якій нещодавно виповнилося 18 років — неодноразова чемпіонка України з плавання серед спортсменів з вадами розумового і фізичного розвитку (м.Київ).

«Найважливіше у спортсменів – подолати себе, свій страх. Ви робите це, ви реально круті. Я хочу подякувати вашим батькам, які переживають разом з вами й допомагають йти вперед.

Держава намагається зробити для вас все, але наших ресурсів не завжди вистачає. І здорово, що є небайдужі люди, які також надають підтримку. Все більше дітей з інвалідністю хочуть займатися спортом. Сподіваюся, що через рік ми знову зустрінемося і роздамо ще більше стипендій», – сказав Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт.

«Шкода, у нас так мало організацій як Parimatch Foundation. Ви — приклад соціально-відповідального бізнесу, та в цьому ви унікальні. Всупереч проблемам, які є у світі та в нашій державі, ви знаходите можливість і кошти підтримати діток, які в майбутньому будуть прославляти Україну», – заявив президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич.

Parimatch Foundation – міжнародний благодійний фонд, місія якого – сприяти підвищенню добробуту та здоров’я спільноти через навчання та залучення дітей до занять спортом, надаючи рівні можливості для кожного.

«Наша мета — об’єднати бізнес, державний сектор і громадські організації задля розв’язання конкретних соціальних проблем», – мовиться в заяві Parimatch Foundation.

«Рейтинг Букмекерів» повідомляв, що Parimatch Foundation допоміг лікарням Львівської області отримати нові апарати штучної вентиляції легень, що використовуються під час лікування пацієнтів з COVID-19.

Parimatch готовий почати процес ліцензування для виходу на український ринок

У Favbet озвучили основну місію благодійного проєкту Favorit Foundation

Опубліковано у: Новини
Теги:
Поділитися:
Схожі записи
Parimatch Foundation уклав меморандум з Міністерством освіти і науки України
13:08, 14 Серпня 2020
За підтримки Parimatch Foundation понад 300 дітей відвідають літні спортивні табори
13:08, 14 Серпня 2020
Parimatch Foundation виділив понад €500 тисяч на допомогу Україні під час війни
13:08, 14 Серпня 2020
Parimatch Foundation передав ноутбуки, пральні машини та інші речі для переселенців
13:08, 14 Серпня 2020
Parimatch Foundation передав два сучасні апарати ШВЛ для Охматдиту
13:08, 14 Серпня 2020
ХК «Сокіл» провів майстер-клас для юних спортсменів за підтримки Parimatch Foundation
13:08, 14 Серпня 2020
Коментарі
Написати коментар
Повна версія