Увійти

На Вінниччині організаторів покерного клубу взяли під варту

11:02, 20 Лютого 2020
Владислав Стародубцев
Підписатися Читати в повній версії

Вінницький міський суд обрав запобіжний захід для трьох осіб, яких підозрюють в організації покерного клубу. Згідно з ухвалою суду, двох підозрюваних триматимуть під вартою, а ще одній особі обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Поділитися:

На Вінниччині організаторів покерного клубу взяли під варту

За процесуального керівництва прокуратури Вінницької області стосовно 3 осіб, підозрюваних у організації забороненого законом грального закладу – покерного клубу судом застосовано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою та цілодобового домашнього арешту.

Так, попередньо, відповідно до рішення Вінницького апеляційного суду,  до всіх трьох підозрюваних застосовано запобіжний захід у вигляді застави у максимальному розмірі – 300 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а саме 630 тис. грн. У зв’язку із невнесенням визначеного розміру застави, до суду подані клопотання про заміну запобіжного заходу у вигляді застави на тримання під вартою, йдеться в повідомленні прокуратури Вінницької області.

За результатами їх розгляду ухвалами слідчих суддів Вінницького міського суду двом особам запобіжний захід у вигляді застави змінено на тримання під вартою, ще одному – на цілодобовий домашній арешт. На останню ухвалу прокуратурою області готується апеляційна скарга.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, проводяться необхідні слідчі дії з метою з’ясування усіх деталей вчиненого злочину. Відповідальність за незаконне зайняття гральним бізнесом передбачена статтею 203-2 Кримінального кодексу України.

Зазначимо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, 20 грудня минулого року, Кабінет Міністрів України заборонив займатися гральним бізнесом під виглядом національних лотерей. Того ж дня міністр МВС Арсен Аваков заявив, що усі гральні заклади в Україні повинні припинити своє функціонування.

16-го січня поточного року Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроєкт №2285-д про легалізацію грального бізнесу в Україні. «За» проголосувало 260 народних депутатів.

Виключається положення про можливість розміщення залів ігрових автоматів і букмекерських пунктів в окремих будівлях. Зали гральних автоматів дозволяється розміщувати винятково в готелях (п’ять зірок). Площа таких закладів повинна складати не менше 500 квадратних метрів. Крім того, передбачається збільшення віку гравця з 18 до 21 року, а також встановлюються вимоги до гравців і їхньої ідентифікації, а також жорсткі фінансові санкції за невиконання таких вимог.

В Україні з початку лютого ліквідували 65 гральних закладів

Кубок України зі спортивного покеру скасували через дії правоохоронців

Правоохоронці «вбивають» клуби спортивного покеру

Опубліковано у: Новини
Теги:
Поділитися:
Схожі записи
PokerMatch увійшов до складу холдингу Parimatch Tech
11:02, 20 Лютого 2020
Букмекер Vbet отримає ліцензії на онлайн-покер і онлайн-казино
11:02, 20 Лютого 2020
На Запоріжжі викрили підпільний покерний клуб
11:02, 20 Лютого 2020
Віце-президент Української асоціації ігрової індустрії: Оффлайн-покер викинули із законопроєкту про гральний бізнес
11:02, 20 Лютого 2020
Кубок України зі спортивного покеру скасували через дії правоохоронців
11:02, 20 Лютого 2020
Правоохоронці «вбивають» клуби спортивного покеру
11:02, 20 Лютого 2020
Коментарі
Написати коментар
Повна версія