Увійти

Легалізація онлайн-покеру в Росії – справа найближчих місяців?

13:01, 25 Січня 2016
Рейтинг Букмекерів
Підписатися Читати в повній версії

Впродовж декількох найближчих місяців у Росії може, нарешті, відбутися те, чого мільйони покеристів в країні чекають вже дуже давно – визнання онлайн-покеру грою майстерності і дозвіл операторам отримувати місцеву ліцензію і діяти відповідно до законодавства країни, пише Business Insider.

Поділитися:

У Росії готові визнати онлайн-покер?

Видання інформує, що в державних органах влади Росії прийнято (поки що не задеклароване публічно) рішення дозволити ліцензувати, регулювати і піддавати стандартному оподаткуванню операторів онлайн-покеру. Журналісти Business Insider порівнюють майбутню легалізацію з справжнім проривом. І водночас пишуть про те, що в США заборона онлайн-покеру в 2006-му році вбила цілий сегмент грального бізнесу з мільярдними оборотами. Це можна порівняти, на думку видання, з дією в цій країні горезвісного «сухого закону» (1920-1933 рр. минулого століття), коли одним своїм законодавчим рішенням влада зробила злочинцями велику кількість співгромадян.

Павло Сичов, член російської Громадської палати, каже, що поки ще чинна в РФ заборона на онлайн-покер просто перевела цю гральну активність в підпілля: «Ми намагаємося протидіяти незаконним азартним іграм, але розуміємо, що дуже важко в принципі контролювати інтернет».

Максим Кац, всесвітньо відомий гравець в покер, а нині депутат муніципальних зборів одного з московських районів, каже, що російська влада повинна створити умови, що дозволяють операторам отримувати прибуток і комфортні для подальших податкових надходжень вже на адресу держави.

Крок держави назустріч онлайн-покеру важливий ще й в контексті визнання факту, що покер є грою майстерності, а не азартною грою

Як пише Business Insider, якщо приблизно 16% дорослого населення країни (згідно з опитуванням Всеросійського центру вивчення громадської думки) любить розважати себе цією – на даний момент незаконною, але по суті соціально нешкідливою – грою, це означає, що люди будуть в будь-якому випадку грати в онлайн-покер. Знаходиться він у легальному полі або під забороною.

Грядущий крок держави назустріч онлайн-покеру важливий ще й в контексті визнання того факту, що покер є так званою грою майстерності, а не азартною грою.

Після зустрічі з чиновниками російського Мінфіну Марина Блудян, голова громадської ради Ліги любителів покеру, сказала, що міжнародні оператори в будь-якому випадку будуть зобов’язані тримати сервери даних в Росії. «Таким чином, вони будуть підзвітні Федеральній податковій службі Росії», – додала вона.

Це безперервний процес. Процес легалізації в Росії рухається набагато повільніше, ніж прогнозувалося фахівцями галузі ще півроку тому. Про плани влади багато чого дотепер залишається невідомим, пише видання. Але процес запущений, і експерти сподіваються, що рахунок до моменту виведення онлайн-покеру з тіні йде вже на місяці.

Опубліковано у: Новини
Теги:
Поділитися:
Схожі записи
Fonbet став партнером ФК «Локомотив»
13:01, 25 Січня 2016
Гандболісти збірної Росії дискваліфіковані на невизначений термін
13:01, 25 Січня 2016
Попандос! Арбітр з Росії витратив 65 млн рублів на ставки – йому загрожує дискваліфікація
13:01, 25 Січня 2016
У Росії покарали футболістів за ставки у БК
13:01, 25 Січня 2016
Букмекери назвали імовірність згоди Зеленського на пропозицію Путіна відвідати Москву
13:01, 25 Січня 2016
У Росії п’ятьох футболістів відсторонили через ставки
13:01, 25 Січня 2016
Коментарі
Написати коментар
Повна версія