Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Легалізація онлайн-покеру в Росії – справа найближчих місяців?

Рейтинг Букмекерів
Впродовж декількох найближчих місяців у Росії може, нарешті, відбутися те, чого мільйони покеристів в країні чекають вже дуже давно – визнання онлайн-покеру грою майстерності і дозвіл операторам отримувати місцеву ліцензію і діяти відповідно до законодавства країни, пише Business Insider.
У Росії готові визнати онлайн-покер?

У Росії готові визнати онлайн-покер?

Видання інформує, що в державних органах влади Росії прийнято (поки що не задеклароване публічно) рішення дозволити ліцензувати, регулювати і піддавати стандартному оподаткуванню операторів онлайн-покеру. Журналісти Business Insider порівнюють майбутню легалізацію з справжнім проривом. І водночас пишуть про те, що в США заборона онлайн-покеру в 2006-му році вбила цілий сегмент грального бізнесу з мільярдними оборотами. Це можна порівняти, на думку видання, з дією в цій країні горезвісного «сухого закону» (1920-1933 рр. минулого століття), коли одним своїм законодавчим рішенням влада зробила злочинцями велику кількість співгромадян.

Павло Сичов, член російської Громадської палати, каже, що поки ще чинна в РФ заборона на онлайн-покер просто перевела цю гральну активність в підпілля: «Ми намагаємося протидіяти незаконним азартним іграм, але розуміємо, що дуже важко в принципі контролювати інтернет».

Максим Кац, всесвітньо відомий гравець в покер, а нині депутат муніципальних зборів одного з московських районів, каже, що російська влада повинна створити умови, що дозволяють операторам отримувати прибуток і комфортні для подальших податкових надходжень вже на адресу держави.

Крок держави назустріч онлайн-покеру важливий ще й в контексті визнання факту, що покер є грою майстерності, а не азартною грою

Як пише Business Insider, якщо приблизно 16% дорослого населення країни (згідно з опитуванням Всеросійського центру вивчення громадської думки) любить розважати себе цією – на даний момент незаконною, але по суті соціально нешкідливою – грою, це означає, що люди будуть в будь-якому випадку грати в онлайн-покер. Знаходиться він у легальному полі або під забороною.

Грядущий крок держави назустріч онлайн-покеру важливий ще й в контексті визнання того факту, що покер є так званою грою майстерності, а не азартною грою.

Після зустрічі з чиновниками російського Мінфіну Марина Блудян, голова громадської ради Ліги любителів покеру, сказала, що міжнародні оператори в будь-якому випадку будуть зобов’язані тримати сервери даних в Росії. «Таким чином, вони будуть підзвітні Федеральній податковій службі Росії», – додала вона.

Це безперервний процес. Процес легалізації в Росії рухається набагато повільніше, ніж прогнозувалося фахівцями галузі ще півроку тому. Про плани влади багато чого дотепер залишається невідомим, пише видання. Але процес запущений, і експерти сподіваються, що рахунок до моменту виведення онлайн-покеру з тіні йде вже на місяці.

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт