Увійти

Кучухідзе розповів про механізми захисту від засилля російських операторів на гральному ринку України

08:12, 22 Грудня 2020
Сергій Гумен
Підписатися Читати в повній версії

Політолог-міжнародник Антон Кучухідзе відповів на питання, чи можливий прихід російських операторів на український гральний ринок. Його слова наводить видання «Українські Новини».

Поділитися:

Кучухідзе розповів про механізми захисту від засилля російських операторів на гральному ринку України

«В процесі легалізації азартних ігор багато політичних і навіть геополітичних аспектів. Навіть можна розширити дане розуміння процесу: питання податків для грального бізнесу – це геополітика, а наявність російського фактора – питання національної безпеки.

Чи є у нашої країни правильні механізми захисту від засилля російських компаній? Однозначно, що є. Держава Україна відповіла за двома напрямками:

  1. Профільний закон п.4,6,7,8,9 статті 14 чітко визначив, що ніякі російські компанії або їх бенефіціари не можуть оперувати в Україні, вони просто не отримають жодної ліцензії. Я багато критикую депутатів, але в цьому випадку, вони правильно все прописали;
  2. Головою Регулятора став Іван Рудий – чоловік, який є ветераном АТО, і не з чуток знає, що таке російська агресія. Упевнений, що при такому керівнику до питання про протидію спробам російських компаній працювати в Україні буде достатньо уваги.

У Регулятора сьогодні є всі повноваження, щоб в перспективі не допустити роботу російських компаній в Україні. Тому бити тривогу не варто, але зайвий раз проговорити це питання не завадить.

Варто також звернути увагу і на такий аспект, що Регулятор дійсно може зупинити наплив російських бізнесменів в офлайн, а ось в онлайн тут вся державна машина повинна працювати, як годинник.

Щоб прибрати рекламу незаконних російських гемблінг-компаній в інтернеті Регулятору потрібна буде і підтримка силовиків, і органів кібербезпеки, а також, щоб елементарно українські провайдери інтернет-послуг більш відповідально ставилися до своїх цивільних зобов’язань. Не потрібно халатно надходити, як свого часу надходили з блокуванням заборонених російських інформаційних сайтів або соцмереж.

Крім держави та бізнесу, існує ще й особиста відповідальність громадянина. Самі люди повинні розуміти, що якщо ти зв’язуєшся з російським інтернет-сегментом, то це, як мінімум, збір твоїх же даних противником і доступ до банківських карток, а також висока ймовірність нечесної гри. Краще і законніше грати в українському легальному гемблінг полі або ж користуватися послугами перевірених світових брендів, які не зв’язані з Росією, мають високий рівень ділової репутації на глобальному рівні», – заявив Кучухідзе.

«Рейтинг Букмекерів» повідомляв, що директор аналітичної групи «Левіафан» Микола Мельник розповів про причини та передумови закриття грального бізнесу в 2009 році.

Петренко: «Можливо, Зеленський підштовхне депутатів до ухвалення законопроєкту №2713-Д»

Опубліковано у: Бізнес, Новини
Теги: ,
Поділитися:
Схожі записи
«ВБЕТ»: »Ми не встановлювали обмежень щодо введення/виведення коштів, це ліміти з боку банків»
08:12, 22 Грудня 2020
Гетманцев: «За 8 місяців гральний бізнес поповнив бюджет України на суму 11,7 млрд гривень»
08:12, 22 Грудня 2020
БК «ВБЕТ» відновила роботу платіжних систем: представники букмекера розповіли про нововведення
08:12, 22 Грудня 2020
БК «Фавбет» запустила розділ «Скарбничка»: розбираємося, для чого він потрібен
08:12, 22 Грудня 2020
КРАІЛ: «В Apple Store було заблоковано 62 мобільні додатки з нелегальними азартними іграми»
08:12, 22 Грудня 2020
Антон Кучухідзе: «Партнерство між КРАІЛ і META показує, що навіть онлайн-сегмент азартних ігор можна ефективно регулювати»
08:12, 22 Грудня 2020
Коментарі
Написати коментар
Повна версія