Увійти

Гетманцев озвучив власну версію того, чому депутати затягують легалізацію грального бізнесу

18:07, 9 Липня 2020
Владислав Стародубцев
Підписатися Читати в повній версії

Народний депутат від фракції «Слуга Народу» Данило Гетманцев, який є головою Комітету ВР з питань фінансів податкової та митної політики, що готував законопроєкт №2285-Д про легалізацію азартних ігор до другого читання, переконаний, що в Україні є сили, які зацікавлені у продовженні існування нелегального ринку азартних ігор, тому депутати так довго не можуть ухвалити в цілому документ щодо узаконення цієї індустрії.

Поділитися:

Данило Гетманцев

Депутати від монобільшості ініціювали скликання позачергового засідання Верховної Ради у наступний вівторок. Гетманцев підтвердив, що ухвалення законопроєкту про гральний бізнес і скликання позачергового засідання – «взаємопов’язані між собою речі».

На думку представника «Слуги Народу», поправки до законопроєкту №2285-Д блокують роботу парламенту:

«Ми бачимо, що, на жаль, у суспільстві є сили, які зацікавлені у продовженні існування нелегального грального бізнесу в тому стані, в якому він є зараз. Дивним чином їх інтереси збігаються з інтересами тих депутатів, які фактично безпідставно блокують роботу Верховної Ради, зловживаючи своїм правом на підтвердження поправок, які враховані у законопроєкті.

Чому питання легалізації азартних ігор не розглядається за скороченою процедурою? Насправді, законопроєкт про гральний бізнес вийшов компромісним і ті правки, які повинні були розглядатися за нашою пропозицією і за нашим прогнозом в залі, їх було не більше 300. 

Але, коли законопроєкт вже потрапив у зал, поведінка колег певним чином змінилася. Вони почали ставити на підтвердження не лишень свої правки, а й ставити на підтвердження будь-які поправки. Причому іноді, якщо ви подивитися запис засідання, не розуміючи яка правка ставиться на підтвердження, бо пояснення від одної правки, а ставиться на голосування –  інша».

Парламентар констатує, що у суспільстві є сили, які зацікавлені в подальшому існуванні ринку азартних ігор у тіні:

Вочевидь, чомусь колеги вирішили використати цей закон для блокування роботи Верховної Ради. Ідей для чого їм це потрібно – мало, проте одна є: дуже велика кількість ділків зацікавлена у тому, аби нелегальний гральний ринок проіснував якомога довше. 

Якщо ми не встигаємо розглянути законопроект №2285-Д наступного пленарного тижня, то тіньовий ринок проіснує ще два місяці», – підсумував Гетманцев в етері одного з телеканалів.

Економіст розповів, хто насправді заробляє на тіньовому гральному бізнесі

Васильченко: «Гральний бізнес треба узаконити, обсяг нелегального ринку перевищує 1 млрд доларів на рік»

 

Опубліковано у: Новини
Поділитися:
Схожі записи
Офіс Генпрокурора заблокував понад 2500 нелегальних гемблінг-сайтів в Україні
18:07, 9 Липня 2020
БК оцінили майбутнє Салаха після суперечки з Клоппом: «Реал», «Барселона», Саудівська Аравія
18:07, 9 Липня 2020
Баварія – Реал Мадрид Ліга чемпіонів: прогноз на матч 30.04.2024
18:07, 9 Липня 2020
УАФ перевірить, чи був договірним матч «Металіст» – «Кремінь» (ВІДЕО)
18:07, 9 Липня 2020
Intel Extreme Masters Dallas 2024: Team Spirit, FaZe Clan, Vitality і NaVi – головні фаворити турніру
18:07, 9 Липня 2020
Гран-прі Маямі 2024: Ферстаппен, Перес і Леклерк – топ-3 фаворити на перемогу в етапі
18:07, 9 Липня 2020
Коментарі
Написати коментар
Повна версія