Увійти

Гаврилечко закликав якомога швидше ухвалити зміни до Податкового кодексу у частині оподаткування грального бізнесу

15:08, 19 Серпня 2020
Владислав Стародубцев
Підписатися Читати в повній версії

Співзасновник «Української Фабрики Думки», аналітик, економічний експерт Юрій Гаврилечко переконаний, що без прийняття законопроєкту №2713-Д «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування доходів від діяльності з організації та проведення азартних ігор та лотерей» ринок азартних ігор повноцінно не запрацює.

Поділитися:

Гаврилечко закликав якомога швидше ухвалити зміни до Податкового кодексу

«11-го серпня Президент України Володимир Зеленський підписав прийнятий Верховною Радою законопроєкт №2285-д «Про державне регулювання діяльності з організації та проведення азартних ігор».

Ухваленню цього законопроекту передувало багатомісячне обговорення в профільному Комітеті й на сторінках ЗМІ, що вилилося в більш ніж 3500 поправок від першого читання (16-го січня Верховна Рада України прийняла його за основу і в першому читанні) до 14-го липня, коли Рада, нарешті його проголосувала у другому читанні та в цілому.

На жаль, законопроєкт був прийнятий «сам по собі», тобто у відриві від законопроекту №2713-Д, згідно з яким, до Податкового Кодексу повинні були бути прийняті зміни, які б дозволили тепер уже легальному гральному бізнесу розвиватися. Зокрема, залучаючи в Україну іноземних гравців. 

Зараз же, це малореально, тому що у нас існує податок на виграш в розмірі 18%, «затягнути» іноземця в українське казино – це, м’яко кажучи, не просто непросто, а практично неможливо. Тому, законопроект №2713-Д повинен бути проголосований максимально оперативно.

Зрозуміло, що на можливій позачерговій сесії парламенту 25-го серпня нардепам дещо не до нього буде, хоча логічно було б внести його до порядку денного відразу після президентських ініціатив щодо змін до держбюджету 2020 через зростання мінімальної заробітної плати.

Втім, якщо він буде прийнятий в вересні, в рамках планових пленарних тижнів четвертої сесії Ради дев’ятого скликання – теж дуже непогано», – підсумував Юрій Гаврилечко на власній сторінці у Facebook.

Експерт назвав запоруку успішного запуску ринку азартних ігор

Яких змін зазнає сфера азартних ігор після легалізації: думка юриста

Опубліковано у: Новини
Теги: ,,
Поділитися:
Схожі записи
Верховний суд Іспанії скасував обмеження для реклами азартних ігор, зокрема для знаменитостей
15:08, 19 Серпня 2020
Перед своєю ліквідацією КРАІЛ вимагає заблокувати доступ до трьох нелегальних БК
15:08, 19 Серпня 2020
У Казахстані заборонять азартні ігри для держслужбовців, військових, боржників та осіб до 25 років
15:08, 19 Серпня 2020
Парламент схвалив ліквідацію КРАІЛ та посилення контролю за гральним бізнесом
15:08, 19 Серпня 2020
Букмекерська компанія VBET усунула збій – клієнти знову можуть виводити гроші
15:08, 19 Серпня 2020
Указ президента Зеленського щодо обмежень на азартні ігри: СБУ доручили провести перевірки організаторів азартних ігор
15:08, 19 Серпня 2020
Коментарі
Написати коментар
Повна версія