Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Гаврилечко закликав якомога швидше ухвалити зміни до Податкового кодексу у частині оподаткування грального бізнесу

Владислав Стародубцев
Співзасновник «Української Фабрики Думки», аналітик, економічний експерт Юрій Гаврилечко переконаний, що без прийняття законопроєкту №2713-Д «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування доходів від діяльності з організації та проведення азартних ігор та лотерей» ринок азартних ігор повноцінно не запрацює.
Гаврилечко закликав якомога швидше ухвалити зміни до Податкового кодексу

Гаврилечко закликав якомога швидше ухвалити зміни до Податкового кодексу

«11-го серпня Президент України Володимир Зеленський підписав прийнятий Верховною Радою законопроєкт №2285-д «Про державне регулювання діяльності з організації та проведення азартних ігор».

Ухваленню цього законопроекту передувало багатомісячне обговорення в профільному Комітеті й на сторінках ЗМІ, що вилилося в більш ніж 3500 поправок від першого читання (16-го січня Верховна Рада України прийняла його за основу і в першому читанні) до 14-го липня, коли Рада, нарешті його проголосувала у другому читанні та в цілому.

На жаль, законопроєкт був прийнятий «сам по собі», тобто у відриві від законопроекту №2713-Д, згідно з яким, до Податкового Кодексу повинні були бути прийняті зміни, які б дозволили тепер уже легальному гральному бізнесу розвиватися. Зокрема, залучаючи в Україну іноземних гравців. 

Зараз же, це малореально, тому що у нас існує податок на виграш в розмірі 18%, «затягнути» іноземця в українське казино – це, м’яко кажучи, не просто непросто, а практично неможливо. Тому, законопроект №2713-Д повинен бути проголосований максимально оперативно.

Зрозуміло, що на можливій позачерговій сесії парламенту 25-го серпня нардепам дещо не до нього буде, хоча логічно було б внести його до порядку денного відразу після президентських ініціатив щодо змін до держбюджету 2020 через зростання мінімальної заробітної плати.

Втім, якщо він буде прийнятий в вересні, в рамках планових пленарних тижнів четвертої сесії Ради дев’ятого скликання – теж дуже непогано», – підсумував Юрій Гаврилечко на власній сторінці у Facebook.

Експерт назвав запоруку успішного запуску ринку азартних ігор

Яких змін зазнає сфера азартних ігор після легалізації: думка юриста

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт