Увійти

Франческо Баранка: «Хочу, щоб Україна стала першою країною, де забудуть про договірні матчі»

11:04, 10 Квітня 2017
Тарас Гончар
Підписатися Читати в повній версії

Новоспечений голова Комітету з етики та чесної гри Франческо Баранка в ефірі програми «Великий футбол» з Олександром Денисовим на каналі «Футбол 1» дав ексклюзивний коментар щодо майбутньої роботи інстанції.

Поділитися:

Франческо Баранка: «Хочу, щоб Україна стала першою країною, де забудуть про договірні матчі»

«Я вже бачу реакцію гравців, це буде: «Вау, вони взялися за це». Я взяв до комітету кращих фахівців у своїй справі. З нами працюватиме юрист із Італії, директор з безпеки та чесної гри іспанської Прімери, а також парламентарії з Євросоюзу. Я хочу мати представлення ситуації з усіх боків.

Я вже бачу реакцію гравців, це буде: «Вау, вони взялися за це»

Якщо ви знаєте мене і моє минуле, то я фанат чистої гри і прозорості. Саме таким я хочу зробити футбол в Україні. Не можу дозволити собі провалити таку місію. Я зобов’язаний довести справу до кінця. Ми всі хочемо, щоб Україна стала першою країною, де забудуть про договірні матчі», – заявив Франческо Баранка

За словами голови оновленого Комітету, найближчі два місяці – період швидкої допомоги. Комітет буде контролювати, щоб нічого протизаконного не відбувалося. А з наступного сезону запустить дуже важливу модифікацію, яка буде перешкоджати будь-яким неправильним рухам і новим проявам корупції.

Всі повинні розуміти: якщо ти береш участь у матчі з фіксованим результатом, то через три секунди ти будеш у мене на радарі

«Збираюся відвідати клуби. Не тільки Прем’єр-ліги, а й нижчих дивізіонів. До того ж не лише дорослі команди, а й U-19 та U-21. Хочу пояснити всім своє бачення ситуації. Проте не буду просити не грати на фіксований результат, а просто скажу: «Ви врахуйте, я за вами стежу». І поясню різницю між тим, що було раніше, і що буде відтепер. Кожен матч буде моніторитися «до» і «під час» – і вже в цьому величезна різниця. Я експерт у своїй справі.

Всі повинні розуміти: якщо ти береш участь у матчі з фіксованим результатом, то через три секунди ти будеш у мене на радарі. Ми будемо спілкуватися з кожною людиною у футболі, щоб викорінити корупцію і зробити гру прозорою», – резюмував італійський спеціаліст.

Нагадаємо, що недавно відбулося перше засідання оновленого Комітету з етики і чесної гри

Опубліковано у: Новини, Підозрілі матчі
Поділитися:
Схожі записи
Голова UGC просить перевірити на корупційність новий законопроєкт про азартні ігри
11:04, 10 Квітня 2017
ФК «Кремінь» зробить перевірку на поліграфі через звинувачення у можливому «договірняку» (ВІДЕО)
11:04, 10 Квітня 2017
Офіс Генпрокурора заблокував понад 2500 нелегальних гемблінг-сайтів в Україні
11:04, 10 Квітня 2017
БК оцінили майбутнє Салаха після суперечки з Клоппом: «Реал», «Барселона», Саудівська Аравія
11:04, 10 Квітня 2017
Баварія – Реал Мадрид Ліга чемпіонів: прогноз на матч 30.04.2024
11:04, 10 Квітня 2017
УАФ перевірить, чи був договірним матч «Металіст» – «Кремінь» (ВІДЕО)
11:04, 10 Квітня 2017
Коментарі
Написати коментар
Повна версія