Увійти

«Фаворит-Спорт»: «У разі підозрілої активності у ставках на певний матч залишаємо за собою право передавати повну і вичерпну інформацію у ФБУ»

18:10, 7 Жовтня 2015
Сергій Деркач
Підписатися Читати в повній версії

Як нещодавно повідомляв «Рейтинг Букмекерів», чемпіонат України з баскетболу, який стартує цієї суботи під егідою ФБУ, отримав титульного спонсора. Ним стала букмекерська компанія «Фаворит-Спорт». «Рейтинг Букмекерів» провів розмову з операційним директором компанії, розпитавши про деталі співпраці і наміри щодо боротьби з договірними матчами у баскетболі.

Поділитися:

«Фаворит Спорт»: «Будемо намагатися тримати максимально високі ліміти і, по можливості, давати всі без винятку матчі «Суперліги Фаворит Спорт» в лайві»

– Кому із сторін належить ініціатива співробітництва «Фаворит Спорт» з українським баскетбольним чемпіонатом?

– Я б назвав це спільним прагненням: зі свого боку ми зацікавлені в розвитку національного спорту та інтересу до нього, у Федерації, зі свого боку, закладаються просто колосальні плани з розвитку та популяризації баскетболу, і для їх впровадження стратегічно важливим є довгострокове партнерство.

 – А як щодо заборони букмекерства в країні? 

– У даному випадку мова йде про співпрацю з продуктом «Фаворит Спорт» – державною лотереєю тото, яка працює відповідно до чинного законодавства України згідно з ліцензією Української національної лотереї.

– Цю співпрацю можна назвати свого роду меценатським проектом?

– Більшою мірою – так. У поточній складній економічній ситуації, коли на розвиток баскетболу практично коштів не виділяється, єдине, за рахунок чого він може вижити і втриматися на своєму рівні, – це за рахунок альтруїзму ФБУ і за рахунок залучення партнерів у розвитку. 

– Суму контракту можете назвати? 

– На жаль, політика компанії не дозволяє мені озвучувати подібні цифри.

Планується довгострокове стратегічне партнерство, і «Суперліга Фаворит Спорт» – лише вершина айсбергу

– Що, окрім назви чемпіонату отримає компанія від співпраці?

– Планується довгострокове стратегічне партнерство, і «Суперліга Фаворит Спорт» – лише вершина айсбергу. Дуже приємно бачити прагнення федерації підняти баскетбол в нашій країні на новий рівень, почавши з витоків – створення інфраструктури, підтримки чистоти та конкурентоспроможності чемпіонату, а також його привабливості для гравців.  

У цьому плані стратегічно ми бачимо співпрацю з відкриття та модернізації спортивних майданчиків по всій країні (маю яскравий особистий спогад з дитинства, коли через те, що 2 найближчі майданчики були віддані під стоянки, доводилося йти більше 40 хвилин до найближчого нормального майданчика для того, щоб пограти в баскетбол), веденні тісної співпраці з федерацією з протидії договірним матчам (дуже імпонує прагнення федерації на корені присікати подібні прояви з боку гравців) та організації трансляцій матчів не тільки Суперліги чоловіків, а й Суперліги жінок, а також інших чоловічих ліг країни.

Що ж стосується конкретно співробітництва на поточний сезон, то планується розміщення партнерського логотипу на ігрових майданчиках і відеобанерах, квитках і програмах матчу, розміщення банерів в інтернеті і показ у телетрансляціях.

– Ви ведете роботу, спрямовану на легалізацію букмекерства в Україні?

– Ні. 

– Як може вплинути співпраця з чемпіонатом України з баскетболу на ситуацію, пов’язану з легалізацією букмекерського бізнесу в Україні?

– Напряму абсолютно жодним чином не вплине.

Наша компанія залишає за собою право передавати у разі підозрілої активності гравців у ставках на той чи інший матч повну і вичерпну інформацію у ФБУ

– Які механізми співпраці «Фаворит Спорт» і чемпіонату України з баскетболу в боротьбі з договірними матчами передбачені? 

– Наша компанія залишає за собою право передавати у разі підозрілої активності гравців у ставках на той чи інший матч повну і вичерпну інформацію у Федерацію, і, відповідно, базуючись на цій інформації, Федерація проводитиме розслідування інцидентів і, у випадку виправданості підозр, буде вживати максимально жорстких заходів щодо порушників.  

Насправді, дуже погано, що в нашій країні не передбачена кримінальна відповідальність за організацію та проведення договірних матчів, проте навіть факт довічного відлучення від професійного спорту і будь-яких змагань під егідою ФБУ або ФІБА повинен стати серйозним важелем у боротьбі за чистоту гри . Важливо, що у Федерації є розуміння крайньої необхідності підтримки «чистоти» чемпіонату, адже це безпосередньо впливає на інтерес публіки і затребуваність медійних та інших прав і інвестиції в баскетбол з боку партнерів. 

Плануємо почати давати в лайві і прематчі матчі Вищої ліги чоловіків і Суперліги жінок

– Як співпраця вплине на глибину лінії та ліміти, що виставлятимуться на цей чемпіонат? 

– Будемо намагатися тримати максимально високі ліміти і, по можливості, давати всі без винятку матчі «Суперліги Фаворит Спорт» в лайві, а також додатково плануємо почати давати в лайві і прематчі матчі Вищої ліги чоловіків і Суперліги жінок. 

– Чи плануєте ви давати лінію на так званий чемпіонат групи «Приват», який стартує 31-го жовтня?

– Поки що такого наміру немає, і сумніваюся, що, враховуючи, що цей турнір проходить поза контролем офіційних регулюючих органів країни (а значить, і у спортсменів немає будь-якої іншої, окрім фінансової, мотивації, і важелів управління ними), він буде чистим і прозорим.

Опубліковано у: Бізнес, Бізнес-інтерв'ю, Вибір редакції
Поділитися:
Схожі записи
У Франції дохід від гемблінгу перевищив торік позначку понад 13 млрд євро
18:10, 7 Жовтня 2015
Легалізація онлайн-ставок в Узбекистані: закон набуде чинності з 2025 року, грати можна з 18 років, фізичні особи звільнені від податку
18:10, 7 Жовтня 2015
Верховний суд Іспанії скасував обмеження для реклами азартних ігор, зокрема для знаменитостей
18:10, 7 Жовтня 2015
У Казахстані заборонять азартні ігри для держслужбовців, військових, боржників та осіб до 25 років
18:10, 7 Жовтня 2015
Через загрозу договірних поєдинків заборонили приймати ставки на боксерські бої в одній з країн
18:10, 7 Жовтня 2015
Парламент схвалив ліквідацію КРАІЛ та посилення контролю за гральним бізнесом
18:10, 7 Жовтня 2015
Коментарі
Написати коментар
Повна версія