Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

«Фаворит-Спорт»: «У разі підозрілої активності у ставках на певний матч залишаємо за собою право передавати повну і вичерпну інформацію у ФБУ»

Сергій Деркач
Як нещодавно повідомляв «Рейтинг Букмекерів», чемпіонат України з баскетболу, який стартує цієї суботи під егідою ФБУ, отримав титульного спонсора. Ним стала букмекерська компанія «Фаворит-Спорт». «Рейтинг Букмекерів» провів розмову з операційним директором компанії, розпитавши про деталі співпраці і наміри щодо боротьби з договірними матчами у баскетболі.
"Фаворит Спорт": "Будемо намагатися тримати максимально високі ліміти і, по можливості, давати всі без винятку матчі «Суперліги Фаворит Спорт» в лайві"

«Фаворит Спорт»: «Будемо намагатися тримати максимально високі ліміти і, по можливості, давати всі без винятку матчі «Суперліги Фаворит Спорт» в лайві»

– Кому із сторін належить ініціатива співробітництва «Фаворит Спорт» з українським баскетбольним чемпіонатом?

– Я б назвав це спільним прагненням: зі свого боку ми зацікавлені в розвитку національного спорту та інтересу до нього, у Федерації, зі свого боку, закладаються просто колосальні плани з розвитку та популяризації баскетболу, і для їх впровадження стратегічно важливим є довгострокове партнерство.

 – А як щодо заборони букмекерства в країні? 

– У даному випадку мова йде про співпрацю з продуктом «Фаворит Спорт» – державною лотереєю тото, яка працює відповідно до чинного законодавства України згідно з ліцензією Української національної лотереї.

– Цю співпрацю можна назвати свого роду меценатським проектом?

– Більшою мірою – так. У поточній складній економічній ситуації, коли на розвиток баскетболу практично коштів не виділяється, єдине, за рахунок чого він може вижити і втриматися на своєму рівні, – це за рахунок альтруїзму ФБУ і за рахунок залучення партнерів у розвитку. 

– Суму контракту можете назвати? 

– На жаль, політика компанії не дозволяє мені озвучувати подібні цифри.

Планується довгострокове стратегічне партнерство, і «Суперліга Фаворит Спорт» – лише вершина айсбергу

– Що, окрім назви чемпіонату отримає компанія від співпраці?

– Планується довгострокове стратегічне партнерство, і «Суперліга Фаворит Спорт» – лише вершина айсбергу. Дуже приємно бачити прагнення федерації підняти баскетбол в нашій країні на новий рівень, почавши з витоків – створення інфраструктури, підтримки чистоти та конкурентоспроможності чемпіонату, а також його привабливості для гравців.  

У цьому плані стратегічно ми бачимо співпрацю з відкриття та модернізації спортивних майданчиків по всій країні (маю яскравий особистий спогад з дитинства, коли через те, що 2 найближчі майданчики були віддані під стоянки, доводилося йти більше 40 хвилин до найближчого нормального майданчика для того, щоб пограти в баскетбол), веденні тісної співпраці з федерацією з протидії договірним матчам (дуже імпонує прагнення федерації на корені присікати подібні прояви з боку гравців) та організації трансляцій матчів не тільки Суперліги чоловіків, а й Суперліги жінок, а також інших чоловічих ліг країни.

Що ж стосується конкретно співробітництва на поточний сезон, то планується розміщення партнерського логотипу на ігрових майданчиках і відеобанерах, квитках і програмах матчу, розміщення банерів в інтернеті і показ у телетрансляціях.

– Ви ведете роботу, спрямовану на легалізацію букмекерства в Україні?

– Ні. 

– Як може вплинути співпраця з чемпіонатом України з баскетболу на ситуацію, пов’язану з легалізацією букмекерського бізнесу в Україні?

– Напряму абсолютно жодним чином не вплине.

Наша компанія залишає за собою право передавати у разі підозрілої активності гравців у ставках на той чи інший матч повну і вичерпну інформацію у ФБУ

– Які механізми співпраці «Фаворит Спорт» і чемпіонату України з баскетболу в боротьбі з договірними матчами передбачені? 

– Наша компанія залишає за собою право передавати у разі підозрілої активності гравців у ставках на той чи інший матч повну і вичерпну інформацію у Федерацію, і, відповідно, базуючись на цій інформації, Федерація проводитиме розслідування інцидентів і, у випадку виправданості підозр, буде вживати максимально жорстких заходів щодо порушників.  

Насправді, дуже погано, що в нашій країні не передбачена кримінальна відповідальність за організацію та проведення договірних матчів, проте навіть факт довічного відлучення від професійного спорту і будь-яких змагань під егідою ФБУ або ФІБА повинен стати серйозним важелем у боротьбі за чистоту гри . Важливо, що у Федерації є розуміння крайньої необхідності підтримки «чистоти» чемпіонату, адже це безпосередньо впливає на інтерес публіки і затребуваність медійних та інших прав і інвестиції в баскетбол з боку партнерів. 

Плануємо почати давати в лайві і прематчі матчі Вищої ліги чоловіків і Суперліги жінок

– Як співпраця вплине на глибину лінії та ліміти, що виставлятимуться на цей чемпіонат? 

– Будемо намагатися тримати максимально високі ліміти і, по можливості, давати всі без винятку матчі «Суперліги Фаворит Спорт» в лайві, а також додатково плануємо почати давати в лайві і прематчі матчі Вищої ліги чоловіків і Суперліги жінок. 

– Чи плануєте ви давати лінію на так званий чемпіонат групи «Приват», який стартує 31-го жовтня?

– Поки що такого наміру немає, і сумніваюся, що, враховуючи, що цей турнір проходить поза контролем офіційних регулюючих органів країни (а значить, і у спортсменів немає будь-якої іншої, окрім фінансової, мотивації, і важелів управління ними), він буде чистим і прозорим.

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт