Увійти

Екс-гравець «Шахтаря» дав донеччанам рецепт успішної гри проти «Вольфсбурга»

13:03, 12 Березня 2020
Владислав Стародубцев
Підписатися Читати в повній версії

Колишній захисник «Шахтаря», «Дніпра» та збірної України Володимир Єзерський в розмові з zbirna.com. поділився очікуваннями від першого матчу донеччан проти Вольфсбурга у 1/8 фіналу Ліги Європи.

Поділитися:

Екс-гравець «Шахтаря» дав донеччанам рецепт успішної гри проти «Вольфсбурга»

«Турбує той факт, що в цього сезону і в УПЛ, і в Лізі чемпіонів з Лігою Європи «Шахтар» багато пропускає. Поки що цей недолік може компенсувати вміння і бажання «Гірників» працювати всі 90 хвилин, а також, і це головне, – успішна гра атакувальної групи.

– На чому саме варто зробити акцент «Шахтарю» в протистоянні з «Вольфсбургом»?

– Ця німецька команда сповідує агресивний стиль і відмінно готова фізично. Щоб протидіяти їй, потрібен чіткий план на гру і максимальна готовність. До того ж, у суперника є високі нападники – під два метри, що також потрібно обов’язково врахувати.

– У матчі з «Колосом» «Гірники» пропустили три м’ячі, після цього виникли певні претензії до гри П’ятова…

– Йому непросто в психологічному плані, оскільки стільки років П’ятов – основний страж воріт «Шахтаря», і рівноцінної заміни йому немає. Думаю, що Андрій належним чином налаштується на матч з «Вольфсбургом» і відіграє на високому рівні, адже він як і раніше номер один – і в «Шахтарі», і в Україні.

– Наскільки для «Шахтаря» критична втрата Степаненка, який надовго вибув через травму?

– Це ключова фігура – для «Гірників», і для збірної України. Вважаю, що заміни йому немає. Є, звичайно, певний підбір футболістів, і Луїш Каштру буде дивитися, хто з них найкраще готовий. Той і буде грати замість Степаненка. Але ніхто не зможе зробити обсяг чорнової роботи, який зазвичай виконує Тарас.

– Можливо Алан Патрік, який повернувся з лазарету замінить Степаненка?

– Бразилець – цікавий гравець. У Патріка є хороші якості, які, щоправда, більше ефективні, коли «Шахтар» контролює м’яч, диктує умови. Але працювати у відборі, як Тарас, Алан Патрік, на жаль, не зможе. В цілому, безумовно, повернення Патріка гарна новина для «Гірників», адже футболіст він досвідчений, і атаці точно додасть потужності.

– Пам’ятаючи невдале протистояння з «Айнтрахтом», що «Шахтарю» потрібно змінити в грі з німецькою командою?

– «Гірникам» необхідно пам’ятати, що німці завжди терпляче чекають помилки суперника… І зробити поправку в такому компоненті, як перехід з атаки в оборону – це слабке місце в грі «Шахтаря», яке стане більш вразливим через травму Степаненка.

– Ваш рецепт успіху у виїзному матчі з «Вольфсбургом»?

– Потрібно нав’язати цій команді свою гру, забезпечити контроль над м’ячем, змусити господарів поля оборонятися, ну і, звичайно, бути готовим до контратак «Вольфсбурга».

– На який результат очікуєте від поєдинку в Німеччині?

– Гра з Вольфсбургом» пройде без глядачів, що знизить тиск на «Гірників». Крім того, я впевнений, що тренерський штаб «Шахтаря», враховуючи досвід попередніх матчів, налаштує підопічних насамперед на те, щоб в гостях не пропустити. Це дуже важливо. Ну а вдома будемо вирішувати вже інші завдання.

У «Шахтаря» низькі шанси перемогти «Вольфсбург» на виїзді. Фаворитом матчу, на думку букмекерської компанії Favbet, вважається «Вовки». На перемогу німецького клубу приймаються ставки з котируванням 2,17, що складає 44% ймовірності. На нічию пропонують коефіцієнт 3,3 (29%), а на успіх «Гірників» – 3,45 (27%).

Перший поєдинок 1/8 фіналу Ліги Європи між «Вольфсбургом» та «Шахтарем» відбудуться сьогодні, 12-го березня. Стартовий свисток у матчі пролунає о 22 годині за київським часом.

«Вольфсбург» – «Шахтар». Колективний розум

Екс-футболіст збірної України зробив прогноз на матч «Вольфсбург» – «Шахтар»

Опубліковано у: Новини, Спорт
Теги: ,,,
Поділитися:
Схожі записи
Конкурс до півфінальних матчів єврокубків: 1000 грн на карту!
13:03, 12 Березня 2020
Ліга Європи та Ліга конференцій: всі букмекерські котирування
13:03, 12 Березня 2020
Коефіцієнти на тріумфатора Ліги Європи кардинально змінилися після сенсації на «Енфілді»
13:03, 12 Березня 2020
«Аталанта» розгромила «Ліверпуль»: кефи вражають, точний рахунок – 100.00
13:03, 12 Березня 2020
Букмекери: «Наполі» та «Ювентус» – фаворити на трансфер Судакова
13:03, 12 Березня 2020
Жеребкування 1/4 Ліги Європи: коефіцієнти БК на прохід до наступної стадії
13:03, 12 Березня 2020
Коментарі
Написати коментар
Повна версія