Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Екс-гравець «Шахтаря» дав донеччанам рецепт успішної гри проти «Вольфсбурга»

Владислав Стародубцев
Колишній захисник «Шахтаря», «Дніпра» та збірної України Володимир Єзерський в розмові з zbirna.com. поділився очікуваннями від першого матчу донеччан проти Вольфсбурга у 1/8 фіналу Ліги Європи.
Екс-гравець «Шахтаря» дав донеччанам рецепт успішної гри проти «Вольфсбурга»

Екс-гравець «Шахтаря» дав донеччанам рецепт успішної гри проти «Вольфсбурга»

«Турбує той факт, що в цього сезону і в УПЛ, і в Лізі чемпіонів з Лігою Європи «Шахтар» багато пропускає. Поки що цей недолік може компенсувати вміння і бажання «Гірників» працювати всі 90 хвилин, а також, і це головне, – успішна гра атакувальної групи.

– На чому саме варто зробити акцент «Шахтарю» в протистоянні з «Вольфсбургом»?

– Ця німецька команда сповідує агресивний стиль і відмінно готова фізично. Щоб протидіяти їй, потрібен чіткий план на гру і максимальна готовність. До того ж, у суперника є високі нападники – під два метри, що також потрібно обов’язково врахувати.

– У матчі з «Колосом» «Гірники» пропустили три м’ячі, після цього виникли певні претензії до гри П’ятова…

– Йому непросто в психологічному плані, оскільки стільки років П’ятов – основний страж воріт «Шахтаря», і рівноцінної заміни йому немає. Думаю, що Андрій належним чином налаштується на матч з «Вольфсбургом» і відіграє на високому рівні, адже він як і раніше номер один – і в «Шахтарі», і в Україні.

– Наскільки для «Шахтаря» критична втрата Степаненка, який надовго вибув через травму?

– Це ключова фігура – для «Гірників», і для збірної України. Вважаю, що заміни йому немає. Є, звичайно, певний підбір футболістів, і Луїш Каштру буде дивитися, хто з них найкраще готовий. Той і буде грати замість Степаненка. Але ніхто не зможе зробити обсяг чорнової роботи, який зазвичай виконує Тарас.

– Можливо Алан Патрік, який повернувся з лазарету замінить Степаненка?

– Бразилець – цікавий гравець. У Патріка є хороші якості, які, щоправда, більше ефективні, коли «Шахтар» контролює м’яч, диктує умови. Але працювати у відборі, як Тарас, Алан Патрік, на жаль, не зможе. В цілому, безумовно, повернення Патріка гарна новина для «Гірників», адже футболіст він досвідчений, і атаці точно додасть потужності.

– Пам’ятаючи невдале протистояння з «Айнтрахтом», що «Шахтарю» потрібно змінити в грі з німецькою командою?

– «Гірникам» необхідно пам’ятати, що німці завжди терпляче чекають помилки суперника… І зробити поправку в такому компоненті, як перехід з атаки в оборону – це слабке місце в грі «Шахтаря», яке стане більш вразливим через травму Степаненка.

– Ваш рецепт успіху у виїзному матчі з «Вольфсбургом»?

– Потрібно нав’язати цій команді свою гру, забезпечити контроль над м’ячем, змусити господарів поля оборонятися, ну і, звичайно, бути готовим до контратак «Вольфсбурга».

– На який результат очікуєте від поєдинку в Німеччині?

– Гра з Вольфсбургом» пройде без глядачів, що знизить тиск на «Гірників». Крім того, я впевнений, що тренерський штаб «Шахтаря», враховуючи досвід попередніх матчів, налаштує підопічних насамперед на те, щоб в гостях не пропустити. Це дуже важливо. Ну а вдома будемо вирішувати вже інші завдання.

У «Шахтаря» низькі шанси перемогти «Вольфсбург» на виїзді. Фаворитом матчу, на думку букмекерської компанії Favbet, вважається «Вовки». На перемогу німецького клубу приймаються ставки з котируванням 2,17, що складає 44% ймовірності. На нічию пропонують коефіцієнт 3,3 (29%), а на успіх «Гірників» – 3,45 (27%).

Перший поєдинок 1/8 фіналу Ліги Європи між «Вольфсбургом» та «Шахтарем» відбудуться сьогодні, 12-го березня. Стартовий свисток у матчі пролунає о 22 годині за київським часом.

«Вольфсбург» – «Шахтар». Колективний розум

Екс-футболіст збірної України зробив прогноз на матч «Вольфсбург» – «Шахтар»

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт