Увійти

Антон Кучухідзе: «Обсяг ринку азартних ігор у розвинених країнах напряму корелюється з рівнем розвитку економіки»

11:10, 16 Жовтня 2024
Ярослав Перканюк
Підписатися Читати в повній версії

Кучухідзе запропонував порівняти український ринок азартних ігор з ринками інших країн, щоб визначити рівень розвитку. Це також допоможе отримати досвід, як їм вдалося зробити азартні ігри частиною економіки.

Поділитися:

На якому рівні перебуває ринок азартних ігор в Україні?

Український ринок азартних ігор уперше показує високі темпи зростання, про це свідчать податкові відрахування та прибуток гемблінгових компаній. Стає все більше нових гравців. Якщо серед онлайн-казино стрімко зростає конкуренція, то на території України працюють три легальні букмекерські компанії.

Було опубліковано рейтинги країн, де найчастіше беруть участь в азартних іграх, також було названо середню суму всіх програшів. Лідирує США, де понад 60% жителів знайомі зі ставками, програючи на рівні 116,9 мільярдів доларів на рік.

Голова Ukrainian Gambling Council Антон Кучухідзе запропонував звернути увагу на інші країни, щоб визначити рівень розвитку азартного ринку в Україні:

«Недостатньо тільки звертати увагу на податкові відрахування та кількість легальних компаній, щоб визначити рівень розвитку азартного ринку. Необхідно порівнювати український ринок із ринками інших прогресивних країн, це допоможе не тільки отримати реальну оцінку, а й отримати важливий досвід.

У першій трійці рейтингу, де азартні ставки є найпопулярнішими у світі, перебувають США, Китай та Японія. Якщо відкрити рейтинг країн із найрозвиненішою економікою, то ці країни розташовані там у такому ж порядку. Ба більше, у рейтингах є збіги щодо 8 країн.

Це тільки підтверджує, що в економічно-розвинених країнах, жителі більше витрачають на розваги. Обсяг ринку азартних ігор у розвинених країнах напряму корелюється з рівнем розвитку економіки».

За підсумками останніх досліджень було визначено три країни, де гравці найбільше програють в азартних іграх за рік:

«Це лише цифри в легальному сегменті. Якщо враховувати офшорні компанії, то суми мінімум утричі більші. Тепер потрібно звернути увагу на обсяги українського ринку, який становить близько 1 мільярда доларів.

Підтверджує теорію і кількість активних гравців. 63% жителів США, які беруть участь в останньому дослідженні, підтвердили, що мають досвід участі в азартних іграх. У нас же загальна кількість гравців на рівні 7-8% від загального обсягу населення.

Попри велику популярність азартних ігор у таких країнах, чиновники не розмірковують про повну заборону, як це роблять в Україні. Вони інвестують кошти, щоб знайти баланс між регулюванням сфери та бажанням населення грати.

У таких країнах, як США, Китай, Японія та багатьох інших, азартні ігри є частиною економіки. Нам потрібно брати з них приклад», – заявив Кучухідзе для UGC.

Букмекерські компанії, у яких є ліцензія на роботу в Україні, доступні в нашому розділі.

Прогнози на спорт на сьогодні можна знайти за нашим посиланням.

Надходження від грального бізнесу у вересні 2024 року склали 1,8 млрд гривень

Антон Кучухідзе: «Визнання лотерей азартною грою – одна з ключових умов для формування ринку гемблінгу в Україні»

Опубліковано у: Бізнес, Новини
Теги: ,
Поділитися:
Схожі записи
Надходження від грального бізнесу у вересні 2024 року склали 1,8 млрд гривень
11:10, 16 Жовтня 2024
Букмекер «Фавбет» став партнером футзальної «Екстра-ліги»
11:10, 16 Жовтня 2024
Антон Кучухідзе: «Визнання лотерей азартною грою – одна з ключових умов для формування ринку гемблінгу в Україні»
11:10, 16 Жовтня 2024
У 2024 році 6 676 українців обмежили себе від участі в азартних іграх
11:10, 16 Жовтня 2024
Букмекер «Фавбет» почав стягувати податок із «мінусових» рахунків: представники БК прокоментували зміни
11:10, 16 Жовтня 2024
Гетманцев: «Ліквідація КРАІЛ відбудеться точно, без жодних заперечень»
11:10, 16 Жовтня 2024
Коментарі
Написати коментар
Повна версія