Увійти

Як в Україні самообмежитися від азартних ігор?

19:11, 22 Листопада 2021
Олександр Дузь
Підписатися Читати в повній версії

Важливим моментом у процесах легалізації грального бізнесу є питання лудоманії. Держава має створити умови, які дозволять обмежити доступ проблемних гравців до гральних закладів. Як тих, що працюють у наземному форматі, так й в інтернеті. У цьому матеріалі «Рейтинг Букмекерів» розказує про можливості самоусунення.

Поділитися:

Як в Україні самообмежитися від азартних ігор?

У вересні в Україні набули чинності рішення щодо принципів відповідальної гри. Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей затвердила правила, які мають на меті зменшити негативний вплив на суспільство з боку гемблінгових компаній.

Одним з таких принципів є попередження гральної залежності. КРАІЛ проти стимулювання надмірного бажання проводити час у грі. Легалізовані оператори не можуть провокувати своїх клієнтів, пропонуючи різноманітні бонуси та акції. Крім того, була розроблена система самообмеження.

Будь-який гравець може усунути себе від гри за власним бажанням, якщо бачить ознаки залежності. Можуть обмежити його й родичі. На сайті КРАІЛ доступний цілий розділ з інформацією щодо лудоманії. Є навіть перелік лікувальних закладів та медичних працівників, які можуть допомогти у питаннях боротьби із залежністю.

Для самоусунення необхідно заповнити просту форму, вказавши свої дані та терміни обмеження. Мінімальний строк складає шість місяців. Дані гравця будуть занесені до спеціального реєстру. Гральні заклади не будуть приймати ставки від клієнтів із цього переліку.

Посилання на форму для самообмеження.         

Усунення від гри можливе й на основі заяви третьої особи. Це актуально у випадках, коли залежний не бачить проблеми та не хоче добровільно відмовитися від азартних розваг. Відповідну заяву може заповнити родич першого ступеня споріднення або законний представник проблемного гравця.

Форма примусового обмеження знаходиться на сайті КРАІЛ за цим посиланням.   

Заява може бути подана в письмовій або електронній формі з дотриманням вимог Закону України «Про електронні довірчі послуги». Вона буде розглянута протягом п’яти робочих днів. За наявності обґрунтованих підстав регулятор внесе відомості про фізичну особу у відповідний реєстр.

За всіма додатковими питаннями, які стосуються обмеження від гри, необхідно звертатися безпосередньо у КРАІЛ, використовуючи наступні контакти:

Український регулятор представив ідентифікаційну картку гравця

Комісія з регулювання азартних ігор затвердила амбітні стратегічні цілі

Опубліковано у: Бізнес, Новини законодавства, Новини, Ставки, Вибір редакції
Теги: ,
Поділитися:
Схожі записи
Вікторія Закревська: «Лотереї – це азартні ігри! І це розуміє переважна більшість українців»
19:11, 22 Листопада 2021
UGC звернулася до Google з проханням припинити блокування реклами ліцензованих в Україні гемблінгових компаній
19:11, 22 Листопада 2021
Результатами співпраці між КРАІЛ та Apple стало блокування 79 додатків з нелегальними азартними іграми
19:11, 22 Листопада 2021
КРАІЛ: «Про фінансові операції в мережі Інтернет»
19:11, 22 Листопада 2021
Антон Кучухідзе: «Обсяг ринку азартних ігор у розвинених країнах напряму корелюється з рівнем розвитку економіки»
19:11, 22 Листопада 2021
Надходження від грального бізнесу у вересні 2024 року склали 1,8 млрд гривень
19:11, 22 Листопада 2021
Коментарі
Написати коментар
Повна версія