Увійти

Віктор Грачов: «Феєнорд» йде фаворитом у букмекерів, але нас це вже не лякає»

18:03, 8 Березня 2023
Ярослав П'ятницький
Підписатися Читати в повній версії

Донецький «Шахтар» проведе перший поєдинок 1/8 фіналу Ліги Європи – у Варшаві «помаранчево-чорні» зустрінуться з «Феєнордом», лідером чемпіонату Нідерландів. Про перспективи підопічних Ігора Йовічевіча у цьому протистоянні портал «Рейтинг Букмекерів» поговорив з колишнім нападником «гірників» Віктором Грачовим.

Поділитися:

— Вікторе Олександровичу, 1/8 фіналу Ліги Європи – це ще не межа для команди Йовічевіча?

— Тут складно щось прогнозувати, оскільки футбол непередбачуваний. Звісно, я погоджуся з тим, що «гірникам» нинішній єврокубковий сезон уже можна зараховувати до активу.

Рік тому «Шахтар» став по суті новою командою з новим головним тренером, якому в стислий термін вдалося не тільки поставити якісну гру з молодими футболістами у складі, а й досягти хороших результатів як на внутрішній арені, так і в Європі.

Наразі залишився один представник від України в єврокубках – у такий важкий час для країни всі наші вболівальники мають бути об’єднані. Дуже хочеться, щоб «Шахтар» продовжив дарувати позитивні емоції своїм землякам.

— У двох матчах УПЛ «гірники» забили своїм суперникам 11 м’ячів. Це не розслабить команду перед грою з «Феєнордом»?

— Поєдинки з «Минаєм» та «Металістом 1925» продемонстрували, що «Шахтар» на голову перевершує своїх опонентів. Але клас тренера і вимірюється тим, щоб після таких матчів зуміти максимально підготувати команду до зустрічі з таким колективом, як «Феєнорд».

На мій погляд, Ігор Йовічевіч так підготував підопічних, щоб пік їхньої форми припав саме на цей час. Адже «гірники» не були фаворитами у протистоянні з французьким «Ренном», і зараз букмекери більше шансів віддають роттердамцям, але нас це вже не лякає (усміхається).

— Складається враження, що зараз «Шахтар» діє майже на межі своїх можливостей.

— Давно відома «формула піка фізичної форми»: ідеальний стан футболістів тримається протягом трьох тижнів, потім триває невеликий спад – п’ять-десять днів, і гравці знову набирають максимальні кондиції. Тож в цьому випадку немає нічого поганого.

Можливо, Ігор Йовічевіч якраз і підвів команду в найкращому фізичному стані до матчів Ліги Європи та відновлення чемпіонату. Поки що все розраховано правильно.

— Водночас суперник «Шахтаря» не програє вже протягом 17 поєдинків – це серйозний показник.

— Погоджуюся. «Феєнорду» нарешті вдалося нав’язати боротьбу «Аяксу» в чемпіонаті Нідерландів. Але ж і «Ренн» у Франції йде в групі лідерів, проте ця команда вже залишила єврокубкові змагання (усміхається).

Немає сумніву, що «Шахтарю» у суперництві з «Феєнордом» буде складно.

Припускаю, що перший матч, в якому «гірники» будуть номінальними господарями, задасть тон всьому протистоянню. Дуже багато залежить від гри у Варшаві.

Яким буде ваш прогноз на першу зустріч між «Шахтарем» та «Феєнордом»?

— В Ігора Йовічевіча потихеньку вимальовується стартовий склад, можливі зміни хіба що на одній-двох позиціях. Тішить, що Ярослав Ракицький набирає форму.

Гра в обороні у «гірників» мені зараз подобається, тому сподіваюся, що Анатолій Трубін втримає свої ворота на замку, а в атаці «помаранчево-чорні» досягнуть успіху – ставлю на 2:0.

Андрій Воробей: «Феєнорд» зараз на підйомі, але й «Шахтар» здатний здивувати»

Прогнози експертів на матч «Феєнорд» «Шахтар»

Опубліковано у: Інтерв'ю, Новини, Спорт
Теги: ,
Поділитися:
Схожі записи
Віктор Грачов: «Для «Шахтаря» перемога в один м’яч буде гарним підсумком у грі з «Марселем»
18:03, 8 Березня 2023
Віктор Грачов: «Антверпен» буде змушений атакувати, але не думаю, що «Шахтар» гратиме від оборони»
18:03, 8 Березня 2023
Віктор Грачов: «Тривожно за результат матчу «Шахтаря» проти «Барселони»
18:03, 8 Березня 2023
Віктор Грачов: «Шахтар» може вийти з групи ЛЧ, але може посісти й останнє місце»
18:03, 8 Березня 2023
Віктор Грачов: «Шахтар» – фаворит УПЛ, від «Динамо» не чекаю глобальних змін на краще»
18:03, 8 Березня 2023
Віктор Грачов: «Зорі» під силу зупинити «Шахтар»
18:03, 8 Березня 2023
Коментарі
Написати коментар
Повна версія